anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czasem wysyłki w aukcjach

SGOStore
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

W aukcjach w kategorii motoryzacja, sprzedaję opony, pomimo ustawienia w sky-shop i w allegro czasu wysyłki 2 dni, pojawia się we wszystkich moich aukcjach 7-9 dni, prośba o pilną pomoc, bo to ma wpływ na brak sprzedaży.

Sky-shop napisał poniższe:

Wydaje się, że zmian Pan dokonał - jednak Allegro informuje klientów o przewidywanej dostawie paczki do klienta, a nie o czasie wysyłki -> https://scr.sky-shop.pl/EM_lkzjQKRH.png 
Warto sprawdzić w edycji aukcji po stronie Allegro, czy widnieje tam czas wysyłki ustawiony na 2 dni.
Zalecałbym również kontakt z Allegro w celu ustalenia, czy istnieje możliwość wyłączenia przewidywanego czasu dostawy i wyświetlania klientom wyłącznie ustawionego czasu wysyłki.

Mam ustawione też 2 dni w allegro.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@SGOStore deklarowany czas wysyłki masz ustawiony na dwa dni. Natomiast czas dostawy to czas wysyłki + czas przewozu. Dodatkowo bierzemy pod uwagę Twoje dotychczasowe realizacje dla danej metody dostawy. W pierwszej kolejności zapoznaj się z tym artykułem i sprawdź jaki czas masz podany dla przesyłki kurierskiej. Jeżeli za długi, edytuj go. Jeżeli to nie pomoże, możesz skorzystać z opcji "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja". Działa to w dwie strony, czyli po prostu ogranicza przewidywanie na podstawie dotychczasowych realizacji i wyświetlana jest data dostawy na podstawie deklaracji. Tutaj znajdziesz informację jak to zrobić.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:74250890
#8 Zapaleniec

@SGOStore  A wejdź sobie w cennik i w te metodę dostawy i pod opłata z góry masz - Czas przewozu. Daj znać, czy jak sobie zmniejszysz, to pokazuje się inny czas. Pewnie domyślnie jest 2-3 dni. 

oznacz moderatorów