anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z integracją InPostu - ważne informacje

MAMY ROZWIĄZANIE!
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Drodzy Sprzedający,

w dniu dzisiejszym otrzymujemy od Was zgłoszenia dotyczące problemów z działaniem integracji Allegro z Managerem PaczekZgłaszacie nam, że w Managerze Paczek w zakładce Allegro pojawia się komunikat:
"Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!".

Firma Inpost pracuje już nad rozwiązaniem poblemu, dlatego dziękujemy za wszystkie zgłoszenia w tej sprawie i przepraszamy za niedogodności. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
786 ODPOWIEDZI 786
InPost
Ekspert InPost

Szanowni Państwo,
informujemy, że działanie wskazanych usług zostało przywrócone. Łączenie konta Allegro z Managerem Paczek, importowanie zamówień Allegro oraz tworzenie przesyłek Allegro powinno być dostępne.

W przypadku, gdyby pojawiły się trudności we wskazanym temacie zalecamy wykonanie następujących kroków:
1. Usunięcie powiązanego konta lub wybranie opcji "powiąż ponownie" w Managerze Paczek (zakładka Allegro, opcja "zarządzanie kontami").
2. Po ponownym powiązaniu powinni Państwo zostać przekierowani do strony allegro.pl gdzie konieczne będzie potwierdzenie wykonanej czynności.

Przed przystąpieniem do wskazanych działań prosimy o upewnienie się, że wyrażają Państwo zgodę na wyskakujące okienka w przeglądarce (pop-up).

W imieniu firmy przepraszamy za powstałe utrudnienia.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

Nie popadałbym w euforię , wskazując Sprzedającym trudności z ostatnich dni

i asekuracyjnie sugerowałbym jednak wydłużenie czasu wysyłki . 

oznacz moderatorów
Philkam__monety
#9 Pomysłodawca#

@InPost    Bicie piany, nadal to samo. Philkam__monety - Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!    

a w imieniu firmy przeprosicie naszych klientów? Przecież skoro już wszystko działa macie nr telefonów oraz maile....

oznacz moderatorów
dobrakawapl
#2 Obserwator#

tak, to prawda Bicie piany. Nic nie działa....czyszczenie, sprawdzanie, ponowne wiązanie i.......nadal....uzyskiwanie dostępu...czyli na mój język dostęp niemożliwy

oznacz moderatorów
doniczkowo
#8 Zapaleniec#

Także uważam, że powinny być email od Allegro lub Inpost z informacją o opóźnieniach wynikających z awarii. 

oznacz moderatorów
Solddier
#8 Zapaleniec#

No i niby działa, ale nie do końca.

Import Allegro Paczkomaty 24/7 InPost i Allegro miniKurier24 InPost - OK, ale już

Allegro Kurier24 InPost - nie działa. Przesyłki opłacone nie posiadają statusu płatności, brak jest numerów telefonów i adresów dostawy.

oznacz moderatorów
szydelkowakraina
#7 Wielbiciel#

U mnie znowu od rana nie działa Inpost, jest komunikat: Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!

A wczoraj wszystko było już OK

A jak u Was dzisiaj, możecie nadawać Inpost ?

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@szydelkowakraina - miałem to samo wczoraj wieczorem. Spróbuj ponownie dodać konto Allegro do InPostu, powinno zadziałać

oznacz moderatorów
szydelkowakraina
#7 Wielbiciel#

@TomBanknoter dzięki pomogło , usunęłam konto, dodałam ponownie, odświeżyłam i działa 🙂

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#

U mnie działa

oznacz moderatorów
americanbeauty-7
#7 Wielbiciel#

Dzięki🤗zadziałało przynajmniej u mnie 😉 

oznacz moderatorów
Bellatrix-1999
#9 Pomysłodawca#

Dzięki, działa wreszcie

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

A u mnie właśnie znowu się spitoliło. Czy ktoś tam panuje nad materią?

oznacz moderatorów
megii_ss
#12 Orędownik#

potwierdzam - w chwili obecnej (godz. 22.03) twór zwany inpostem i integracją z allegro NIE DZIAŁA

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

Pomogło ponowne dodanie konta. Tylko ile można się tak bawić?

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#

U mnie również ponowne dodanie konta dało efekt. Teraz wszystko działa bez zarzutu (właściwie to od wczoraj wieczorem). 
Myślę jednak, że nie ma reguły i trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Po prostu coś rypło i jak widać nie da się tego w 5 minut naprawić.
Ważne aby Allegro informowało w jakiś sposób kupujących o możliwym opóźnieniu wysyłki, bo nie wyobrażam sobie tłumaczenia każdemu klientowi z osobna o zaistniałej sytuacji. A znając życie posypią się negatywy bo "co to kogo obchodzi".

oznacz moderatorów
AUTOINTEX
#2 Obserwator#

Pomogło. Szkoda, że allegro i inpost nie wysilą się z pomocą. 

oznacz moderatorów
filleski
#8 Zapaleniec#

Październik 2022 - problem dalej na topie, dzięki za pomoc! 😄

oznacz moderatorów
stanislaw43_2010
#7 Wielbiciel#

Od środy nie mogę wysłać ani jednej paczki przez allegro smart

oznacz moderatorów
Michal266
#9 Pomysłodawca#

u nas od rana inpost śmiga aż miło, Ciekawe czy jak napiszę do allegro oddadzą mi pieniądze za paczki, które nadałem w smarcie na własny koszt.

oznacz moderatorów