Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pisałem już przez formularz - olano mnie bez wyjaśnienia.
Dlatego pozwalam sobie poprosić tutaj o zamknięcie zwrotu 48L4/2025.
Klient otrzymał pieniądze, co jest widocznie w mojej korespondencji z nim. Nie mogłem zwrócić pieniędzy przez wasz system bo jego wpłata (pobraniowa) nie widniała w systemie. Czekaliśmy chyba ze 2 tygodnie. Więc zwróciłem pieniądze przelewem co kupujący potwierdził we wiadomościach. Proszę o zamknięcie.
@nortimj co rozumiesz przez zamknięcie?
Mam ten zwrot cały czas jako do obsłużenia a został ogarnięty 2mln lat temu.
@nortimj a przez odmowę zwrotu w uzasadnieniu podając, że pokonałeś poza system allegro że względu na brak środków na AF
Tylko że ja nie odmówiłem zwrotu.
@Client:44052296 chodzi o to , e allegro głosi wszem i wobec i nie jest stroną w transakcji , ale za zwrot środków nie odnotowany w systemie uwala sprzedawcy punkty , jak dobrze zrozumiałem @nortimj chodzi o wykluczenia z jakości i ręczne zamknięcie ,ale jak widzisz pomoc działa od zawsze rewelacyjnie .
Dokładnie tak jak mówisz.
@nortimj Otrzymałeś od nas wiadomość 13.10 z prośbą o doprecyzowanie sprawy. Nie ma otwartej dyskusji, więc nie mamy dostępu do Twojej korespondencji z klientem.
Poprosiłam o doradcę o nową wiadomość.
Chodzi o zwykłą korespondencję wysyłaną na wasze zakodowane maile. Cała dyskusja jest dostępna w waszym systemie. To nie dyskusja (nigdy tak tego nie określiłem) tylko wiadomości.
Treść:
"Witam, Nie ma problemy pieniądze otrzymałem ( x zł) i uznaje sprawę za załatwioną Dziękuję. Z poważaniem x x"
Czy jest coś co mogę jeszcze zrobić żeby to ręcznie zamknąć? Mam coś jeszcze dostarczyć?
@nortimj Tylko, że my nie mamy dostępu do tych wiadomości.
Doradca napisał do Ciebie dzisiaj maila w tej sprawie. Kontynuuj proszę z nim korespondencję.
Ok, dziękuję