Zamówienie 6d09c190-43ba-11f1-9c01-c771acd4e857 złożone o 13.00 choć godzinę graniczną mam na 9.00. Nie powinniście informować klienta że dostanie przesyłkę przed majówką. Nie mam fizycznej możliwości wysłania tej paczki. Kurier już pojechał dawno temu.
Proszę mi powiedzieć co mam zrobić żeby wasz system nie ładował mnie i innych sprzedawców w bagno które wy przygotowaliście? Co mam zrobić w tej chwili? Wsiąść w samochód i wybrać się na wycieczkę do klienta? I nie mówicie mi że to sugerowany ... bla bla bla. Możecie go nazywać dowolnie, np. "czasem z czapy" ale klient bierze go pod uwagę i wystawia negatywy od których wy, winowajcy, umywacie ręce. Wczoraj też miałem rozmowę gdzie klient spodziewał się dostawy a paczka była u mnie na biurku. Ten system się zwyczajnie nie sprawdza.
Ma być deklaracja sprzedawcy = czytelna informacja dla klienta. Wszystko inne to świadome i celowe działanie na niekorzyść sprzedawców i klientów oraz narażanie na straty finansowe oraz wizerunkowe.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dodatkowo "masz czas do 29 kwi 2026, 23:59". 23:59 nic nie znaczy. Wysyłka po godz. 13:00-16:00 to już mały cud. 23:59 to wasz wentyl bezpieczeństwa pozwalający na durne tłumaczenia, że przy deklaracji 1 dzień na wysyłkę masz czas aż do północy. Nie mam. Firmy kurierskie nie odbierają paczek do północy. Dlaczego tak bardzo to utrudniacie? Deklaracja wysyłki w 1 dzień oznacza wysyłkę do 24h po zakupie. Czyli zakup z dzisiaj 13.00 powinienem móc wysłać do jutra, godz. 13.00.
Proszę mi też nie pisać "rozumiem twoje zdenerwowanie". Nie rozumiesz. Jesteś moderatorem który nie musi odpowiadać finansowo za źle działający system.
Co mam zrobić żeby móc wysyłać w 24h i nie narażać się na gniew klientów?
https://mediatargi.pl/przewidywany-czas-dostawy-na-allegro-czy-to-oszustwo
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/allegro-przewidywany-czas-do...
@nortimj masz ustawione godziny wysyłki tego samego dnia, ale żeby były dostępne w ofertach musisz mieć je pozytywnie zweryfikowane.
W przypadku przewoźnika, którego wybrał kupujący w tym zamówieniu, nie masz ich zweryfikowanych (masz 94%, a wymagane to 95%), dlatego ustawiona godzina (9:00) nie zadziałała, a algorytm wyliczył przewidywany czas dostawy na podstawie historycznych danych na temat nadawania przesyłek.
Aby system nie przewidywał szybszego czasu dostawy, nie powinieneś nadawać paczek po określonym terminie.
Informacja "masz czas do 29 kwi 2026, 23:59" odnosi się do przewidywanego czasu dostawy, aby paczka dotarła do kupującego zgodnie z przewidywanym czasem dostawy powinieneś ją nadać dzisiaj do końca dnia, jednak ponieważ deklarujesz 1 dzień na wysyłkę masz czas na jej nadanie do jutra do końca dnia, jeśli nadasz ją do jutra do końca dnia, zamówienie uznamy za nadane w terminie.
Powinieneś więc przestrzegać ustawionych godzin wysyłki tego samego dnia i nie nadawać paczek po ustawionej godzinie.
"Powinieneś więc przestrzegać ustawionych godzin wysyłki tego samego dnia i nie nadawać paczek po ustawionej godzinie. "
Hipokryzja , głupota portalu - jak to jeszcze nazwać ?
Nie wolni Ci nadać później paczki - jak np. masz opcję bo kurier ma być / jest dziś później - tylko musisz czekać na kolejny dzień aby STATYSTYKI Ci się nie POLEPSZYŁY
HAHAHAHA - dlatego wywaliłem z tego portalu pare tyś ofert - mając DOŚĆ tej hipokryzji i głupoty