anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytania dotyczące inteligentnych opcji według sprzedawcy

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:132611721
#8 Zapaleniec#

Witam, jestem sprzedawcą na Allegro. Czy jeśli chcę skorzystać z opcji smart dla produktu sprzedawcy, to czy aby sprzedać produkt, muszę korzystać z własnej dostawy Allegro?

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:132611721 chętnie Ci pomogę, proszę doprecyzuj swoje pytanie.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Chcę sprzedać moje przedmioty kupującym za pomocą SMART.

1.Do muszę być bestsellerem, aby móc sprzedać coś za pomocą opcji smart?

2.Do muszę zostawić sprzedaż w siedzibie Allegro, aby móc korzystać z SMART?

3. Posiadam konto firmowe. Czy muszę podpisać osobną umowę z Allegro, aby móc za pomocą SMART sprzedawać swoje produkty klientom po niższej cenie?

4. Po spełnieniu wszystkich warunków, w jaki sposób mogę aktywować opcję SMART i sprzedać swoje przedmioty?

Pochodzę z innego kraju, więc korzystam z pomocy tłumacza do pisania. Proszę zrozumieć, jeśli gramatyka jest dziwna

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:132611721 a wysyłki robisz z Polski ?  umów żadnych nie potrzeba, wystarczy spełnić warunki i oddać odpowiednich przewoźników https://help.allegro.com/sell/pl/a/w-czerwcu-zmienimy-warunki-smart-na-kontach-firmowych-oAjy7kZaeTG

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:132611721 już odpowiadam:

1. Nie, nie jest konieczne posiadanie statusu Super Sprzedawcy, aby oferować produkty z opcją Allegro Smart!. Wystarczy spełnić następujące warunki:

• Uzyskać co najmniej 5 pozytywnych ocen transakcji w ciągu ostatniego roku.

• Utrzymywać średnią ocen sprzedaży na poziomie co najmniej 98%.

2. Nie, nie ma potrzeby dostarczania produktów do siedziby Allegro. Ważne jest, aby w swoich ofertach udostępniać odpowiednie metody dostawy, które kwalifikują się do programu Allegro Smart!. 

3. Nie jest wymagana osobna umowa. Wystarczy spełnić wspomniane wcześniej warunki dotyczące ocen sprzedaży oraz udostępniać odpowiednie metody dostawy.

4. Po spełnieniu wszystkich warunków, oferty automatycznie uzyskają oznaczenie Allegro Smart!.

Więcej dowiesz się tu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

모두에게 친절하게 대해주셔서 정말 감사합니다

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Bardzo dziękuję za to, że jesteście tak mili dla wszystkich

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:132611721 poczekaj jak dostaniesz fakturę za wysyłki Smart ( bo to sprzedawca płaci za darmowe dostawy )

________
Κώστας
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Ile sprzedawca musi zapłacić za dostawę Allegro Smart Option?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:132611721 cieszę się, że mogłem Ci pomóc. Jeśli pojawią się pytania, to śmiało pisz do nas lub przez formularz kontaktowy.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@gdvorek a co jak wysyła paczki z Niemiec czy Chorwacji ?  Nie zastanawia Cię pytanie o dostarczenie tego do Allegro ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@kostas11 jeśli zapozna się z warunkami i regulaminem (gdzie wysłałem link) będzie miał odpowiedź na pytanie (jakie zadałeś). Myślę, że jeśli osoba zainteresowana będzie miała podobne pytanie, wróci do nas z nim.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Czy jeśli korzystam z Allegro Smart Option do sprzedaży przedmiotów, muszę zapłacić za dostawę od sprzedawcy? Czy kupujący w ogóle nie płaci za dostawę?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:132611721 tak płacisz za darmowe dostawy według wartości zamówienia, w pomocy masz jakie koszty, przy 150 zł pokrywasz prawie całą darmową dostawę 😞 napisz z jakiego kraju będziesz wysyłał ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Jestem z innego kraju, ale wysyłam z Polski.
Razem z moją dziewczyną zaczęliśmy sprzedawać go na Allegro miesiąc temu.
Jeśli skorzystamy z opcji smart i skorzystamy z dostawy, obawiamy się, że wydamy więcej

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:132611721 zapoznaj się z artykułami jakie Ci wysłałem, tam są podane wszystkie warunki i kwoty.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Obecnie to czytam, dziękuję.😀

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:132611721  napisał(a):

Jestem z innego kraju, ale wysyłam z Polski.
Razem z moją dziewczyną zaczęliśmy sprzedawać go na Allegro miesiąc temu.
Jeśli skorzystamy z opcji smart i skorzystamy z dostawy, obawiamy się, że wydamy więcej

Na dziś dopłaty sprzedawcy do smarta to jest 5 % sprzedaży 😞 ale sprzedaż jest większa, więcej zwrotów bo w smart mają darmowe, więc musicie skalkulować 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Sprzedaję kosmetyki, ale za każdym razem, gdy sprzedaję jakiś przedmiot, dostaję od Allegro około 11% prowizji. Mówisz, że jest za to opłata w wysokości 5%?

oznacz moderatorów