Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak zapewne zauważyliście, przygotowania do otwarcia się na czeski rynek trwały już od dłuższego czasu. Jako sprzedający mogliście między innymi korzystać z metod dostawy za granicę i oferować swoje produkty kupującym z różnych krajów.
Wielu z Was na to czekało, zatem oficjalnie: allegro.cz startuje jeszcze w tym roku! Jest to świetna wiadomość, bo jest to dla Was szansa na dotarcie do nowych kupujących i zwiększenie swojej sprzedaży na Allegro.
Dzięki integracji allegro.pl i allegro.cz będziecie zarządzać sprzedażą w znany Wam już sposób. Czescy klienci będą za to mogli zrobić zakupy na odpowiadającej im potrzebom stronie, a za zamówienia zapłacą swoimi ulubionymi metodami płatności w koronach czeskich.
Niedługo dodamy nowe opcje do narzędzi, z których już teraz korzystacie. Oczywiście podpowiemy Wam również, jak łatwo udostępnić oferty na allegro.cz. Już teraz możecie odpowiednio się przygotować:
Serdecznie zachęcamy Was do poznania czeskiego rynku e-commerce. Na początek podrzucamy kilka ważnych informacji:
Start allegro.cz to ważny krok na naszej drodze do budowania najchętniej wybieranej platformy zakupowej w Europie Środkowo-Wschodniej. Mamy nadzieję, że będziecie jej częścią i skorzystacie z okazji, by dotrzeć z Waszymi produktami do nowych klientów!
Ahoj 🙂
Niestety, z tymi Czechami to na razie kicha. Gdy próbuję dodać oferty na Allegro.cz Pojawia mi się komunikat:
„Żadnej z wybranych ofert nie można udostępnić (oferty nie są połączone z produktem).”
Dodam, że oferty są w kategorii Kolekcje, gdzie ma wymogu powiązania z produktem (co akurat jest ze wszech miar logiczne). Czyli wykluczacie z oferty na czeski rynek przedmioty kolekcjonerskie – których akurat sprzedaż mogłaby tam być całkiem spora.
Będzie to poprawione, czy zapowiada się piękna katastrofa?
pozdrawiam
Tomek
@TomBanknoter Cześć. 🙂 Podaj mi proszę dokładny numer kategorii, w której próbujesz wystawić ofertę. 🙂
@ko_alka Są w różnych szczegółowych kategoriach, ale ogólna to kolekcje/pieniądz papierowy
https://allegro.pl/kategoria/pieniadz-papierowy-380
Ten sam problem będzie jednak zapewne z monetami, medalami, odznaczeniami, pocztówkami itd.
pozdrawiam
Tomek
@TomBanknoter Dzięki Tomek! Dopytam o tę sytuację i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 🙂
@TomBanknoter Wracam z odpowiedzią. Allegro.cz (w przeciwieństwie do allegro.pl) jest w pełni sproduktyzowane. Na allegro.cz nie ma możliwości wyświetlenia czy sprzedaży oferty niepołączonej z Katalogiem. Jeżeli chcesz wystawić ofertę w allegro.cz, to musisz połączyć ją z produktem.
@ko_alka "musisz połączyć ją z produktem" - nie da się, bo nie ma z czym połączyć, o czym wie każdy, kto wystawia w "kolekcjach".
Inaczej mówiąc, w praktyce na starcie wykluczacie działy kolekcjonerskie, liczące kilka milionów ofert - i jako jedne z nielicznych poważnie nadające się do międzynarodowej sprzedaży. Děkuji Vam moc krat 😎
@ko_alka Jeżeli chcesz wystawić ofertę w allegro.cz, to musisz połączyć ją z produktem.
to proszę Cię dać mi kod EAN np. do https://allegro.pl/oferta/austria-dukat-1915-franciszek-jozef-st-1-12572308601 😄
Albo do tego https://allegro.pl/oferta/9-aj-hiszpania-krzyz-zaslugi-wojskowej-13565206832
Wiem można se nadać ale pamiętaj że monety czy banknoty są w różnych stanach zachowania !!!
Myślałem, myślałem i właśnie zrezygnowałem w wystawiania na allegro.cz 😉
@kostas11 Ja to nawet chciałem wystawiać, bo i tak Czesi czasem u mnie kupują, ale skoro Allegro mi to uniemożliwia, to ... trudno. Nie moja strata
@ko_alka To oznacza że działacie według sprawdzonego standardu - wpierw weźmy pieniądze za pomysł a potem zwalniajmy tych którzy użyją zwrotu "brak logiki"
Tak jak wspomnieli @TomBanknoter czy @kostas11 w kolekcjach produktyzacja nie ma sensu. Pocztówka, Banknot, Moneta, Medal mogą mieć wiele stanów zachowania, roczników, personalizacji, datowników, treści - za każdym razem będzie to inny przedmiot. Co więcej jest BARDZO duża groźba negatywów, POKów i innych takich gdy np Monetę z rocznika X ( popularną), ktoś połączy ( lub system połączy, lub wy połączycie) z katalogiem gdzie będzie ta sama moneta z rocznika Y ( bardzo rzadki) - i już problemy gotowe. A przecież nie macie speca od kolekcji (wiem bo sam zgłaszam błędy na allegro.pl i nie są poprawiane) który będzie nad tym czuwał. W moich kategoriach jest dużo przedmiotów po 20-30KC - nie opłaca się do tego tworzyć produktu, również ze względów opisanych powyżej.
@ko_alka Jak napisał @pinsplash w kolekcjach produktyzacja nie ma sensu, i chwała Allegro, że nie zmuszacie nas do tego w kategorii kolekcje. Tym bardziej jest dla mnie niezrozumiałe, dlaczego tego sensownego rozwiązania nie wdrażacie na portalu czeskim
Hezký den, dělala jsem objednávku u vás včera, při košíku jsem zjistila, že zboží není doručováno do ČR.
Dále jsem již nepokračovala, děkuji za zpětnou vazbu, informace.
Marie Navrátilová
@Client:99799941 Do oficiálního spuštění Allegro.cz je na rozhodnutí prodejce, zda zboží do vaší země zašle. Když ale spustíme Allegro.cz a objednáte si zboží přes tuto službu, problémy s odesláním nenastanou.
Mam pytanie od maja startuje Allegro CZ. Oferty mam przygotowane, z tego co się dowiedziałem kupujący będą płacić w koronach i w takiej walucie otrzymam środki ale w jakiej walucie mam nabijać paragon na kasie fiskalnej ? I np fakturę w jakim języku w jakiej walucie mam wystawić ? Do tej pory sprzedawałem w Polsce, bardzo proszę o szczegółowe wyjaśnienie i pomoc w tej kwestii
@coloriso_sklep w tej kwestii musiałbyś skontaktować się z biurem księgowym.
Ale platnosc od klienta z czech będę widział przewalutowaną na złotówki czy tylko w koronach ?
Nie no płatność na CZ odbywać się będzie w koronach i my będziemy wypłacać w korony.
Proszę podać format w jakim mam wpisać konto walutowe założone w polskim banku tak aby poprzedzone literkami CZ przeszło przez system . Przechodzi tylko poprzedzone literkami PL , przy CZ system pokazuje nieprawidłowy IBAN
System działa prawidłowo. Jeśli masz konto w polskim banku, to musi być poprzedzone literkami PL. Prefiks oznacza miejsce prowadzenia rachunku, a nie walutę 🙂 pozdrawiam. Tomek
Wiem o tym . Jednak aby móc codziennie recznie wypłacać środki z czeskiego salda , Allegro wymaga żeby prefiks był CZ . Czyli wniosek z tego taki , że powinno się pojechać do Czech , tam założyć konto w czeskim banku i dopiero wtedy będzie można dokonywać codziennych wypłat ?
Załóż konto walutowe w swoim banku siedząc przed telewizorem 😀
Nigdzie nie musisz jeździć a twoje konto w walucie obcej będzie miało prefiks "CZ".
I to tyle 😊