anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Twoje zawiadomienie o zawieszeniu konta Allegro [phishing 06.03.2023]

Kanars
#7 Wielbiciel#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Cześć Twoje zawiadomienie o zawieszeniu

Dzień dobry , Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych.

09A34543-6442-496A-9A2B-925B8AB62E84.png

 witam dostałem 

takiego maila , czy to próba oszustwa ?

oznacz moderatorów
77 ODPOWIEDZI 77

druid-1966
#1 Nowicjusz#

Tak, dostałem dzisiaj taką informacje z adresu kontakt@marinalisowski.pl

przesłałem go dalej do phishing@allegro.pl

zdecydowanie to oszustwo.

oznacz moderatorów

Nithex
#7 Wielbiciel#

Witam. Otrzymalem w dniu dzisiejszym maila z informacją, że moje konto zostało tymczasowo zawieszone. Mam podejrzenia oszustwa. Link przekierowuje do strony logowania, której link jest dziwny i żaden odnośnik (np. Odzyskaj hasło lub logowanie przez Facebook) nie działa. Czyżby to było Oszustwo? Z góry dziękuję za pomoc.

Screenshot_2023-09-24-17-37-56-808_pl.interia.poczta_next.jpg

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Link? a powodu zawieszenia nie ma, oznacza że ktoś przejął twoje konto, tak uważasz ?

oznacz moderatorów

Nithex
#7 Wielbiciel#

Źle to określiłem. Nie link, lecz przycisk/odnośnik do zewnętrznej strony (strony logowania). Jako powód jest napisane, że są jakieś nieścisłości w moich danych bilingowych.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak zawieszone to tu:     https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698...

ale nie możesz teraz się zalogować? powinna być informacja podczas logowania ze konto jest zawieszone.

oznacz moderatorów

Nithex
#7 Wielbiciel#

W treści maila było napisane, że dopiero za 12h całkowicie zablokują, więc sprawdziłem dzisiaj i konto działa. Ewidentna próba wyłudzenia danych logowania.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Obrazka nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów ale Twoje przypuszczenia są prawdopodobnie słuszne . Sam sobie możesz sprawdzić czy konto jest aktywne czy zablokowane np. wchodząc na jakąś aukcję w licytacji i klikając startową złotówkę . 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Nithex To nie jest wiadomość od Allegro. Dobrze, że zachowałeś czujność. 🙂 Zawsze zwracaj uwagę na adres, z jakiego przychodzą powiadomienia. Na zrzucie go nie widać, ale jestem przekonana, że wygląda "dziwnie". 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Nithex
#7 Wielbiciel#

Sprawdziłem tego maila na każdy możliwy sposób i faktycznie, nie przyszedł z Allegro, lecz z innego adresu. Nie byłem pewny co do tego maila, więc wolałem się upewnić. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam 🙂 

oznacz moderatorów

szeyk2
#2 Obserwator#

Witam, ja tez otrzymałem wiadomość na maila o zawieszeniu mojego konta z „powodu błędu w moich danych rozliczeniowych” a na Allegro nic takiego nie mam. Proszę o informacje czy ten mail jest faktycznie od Was. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@szeyk2 a możesz przesłać zrzut ekranu z tą wiadomością? Wydaje mi się, że to nie od nas, ale pewność będę miała, gdy zobaczę tę wiadomość.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

szeyk2
#2 Obserwator#

IMG_6717.png

oznacz moderatorów

szeyk2
#2 Obserwator#
  • Podsyłam zrzut z ekranu 
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@szeyk2 dziękuję bardzo! To nie jest wiadomość od nas. Czy mogę poprosić Cię o przesłanie jej za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

szeyk2
#2 Obserwator#

Dziękuje za odpowiedź. Mail wysłany do Was. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

sacraduda
#7 Wielbiciel#

allegro

Czesc Krzysztof,

Twoje Zawiadomienie o zawieszeniu !

Nie mogliśmy zatwierdzić Twojego konta Allegro, ponieważ wystąpił błąd w Twoich danych rozliczeniowych. W związku z tym tymczasowo zawiesiliśmy Twoje konto na Allegro.

Wystarczy, że w dwóch krokach zaktualizujesz swoje dane bilingowe. Proszę kliknąć na poniższy przycisk i zaktualizować je w ciągu 12 godzin. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni zawiesić Twoje konto na stałe.

AKTUALIZACJA 

Jesteśmy tutaj, aby pomóc, jeśli tego potrzebujesz. Odwiedź Centrum Pomocy, aby uzyskać więcej informacji lub skontaktuj się z nami.

Zespół Allegro

Wiadomosc wyslana przez Allegro do Krzysztof  

Masz pytania? Skorzystaj z Pomocy Allegro

Polub nas na social media i badz na biezaco z najlepszymi ofertami

Kazdy e-mail od Allegro zawiera Twoje imie, nazwisko i login (jesli masz je w swoim koncie). Jesli podejrzewasz, ze e-mail jest falszywy, skontaktuj sie z nami. Wiecej informacji znajdziesz w centrum bezpieczenstwa Allegro.

Wiadomosc zostala wyslana automatycznie, dlatego na nia nie odpowiadaj. Jesli chcesz z nami porozmawiac, skorzystaj ze strony kontaktowej .

Allegro sp. z o.o. z siedziba w Poznaniu, przy ul. Wierzbiecice 1B, 61-569 Poznan, wpisana do rejestru przedsiebiorców prowadzonego przez Sad Rejonowy Poznan - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydzial Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego pod numerem KRS: 0000635012, kapital zakladowy: 40 000 000 zlotych, posiadajaca numer identyfikacji podatkowej NIP 525-26-74-798, REGON 365331553

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@sacraduda nie jest to wiadomość od nas, nie klikaj proszę w linki podane w tej wiadomości. Prześlij otrzymaną wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zgadza się więc pytanie brzmi czy jesteś niepewny że to mail od Allegro.https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów