Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć Twoje zawiadomienie o zawieszeniu
Dzień dobry , Twoje konto może zostać zablokowane z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. W celu ochrony konta prosimy o autoryzację oraz potwierdzenie aktualnych danych.
witam dostałem
takiego maila , czy to próba oszustwa ?
Tak, dostałem dzisiaj taką informacje z adresu kontakt@marinalisowski.pl
przesłałem go dalej do phishing@allegro.pl
zdecydowanie to oszustwo.
Witam. Otrzymalem w dniu dzisiejszym maila z informacją, że moje konto zostało tymczasowo zawieszone. Mam podejrzenia oszustwa. Link przekierowuje do strony logowania, której link jest dziwny i żaden odnośnik (np. Odzyskaj hasło lub logowanie przez Facebook) nie działa. Czyżby to było Oszustwo? Z góry dziękuję za pomoc.
Link? a powodu zawieszenia nie ma, oznacza że ktoś przejął twoje konto, tak uważasz ?
Źle to określiłem. Nie link, lecz przycisk/odnośnik do zewnętrznej strony (strony logowania). Jako powód jest napisane, że są jakieś nieścisłości w moich danych bilingowych.
Jak zawieszone to tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698...
ale nie możesz teraz się zalogować? powinna być informacja podczas logowania ze konto jest zawieszone.
W treści maila było napisane, że dopiero za 12h całkowicie zablokują, więc sprawdziłem dzisiaj i konto działa. Ewidentna próba wyłudzenia danych logowania.
Obrazka nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów ale Twoje przypuszczenia są prawdopodobnie słuszne . Sam sobie możesz sprawdzić czy konto jest aktywne czy zablokowane np. wchodząc na jakąś aukcję w licytacji i klikając startową złotówkę .
@Nithex To nie jest wiadomość od Allegro. Dobrze, że zachowałeś czujność. 🙂 Zawsze zwracaj uwagę na adres, z jakiego przychodzą powiadomienia. Na zrzucie go nie widać, ale jestem przekonana, że wygląda "dziwnie".
Sprawdziłem tego maila na każdy możliwy sposób i faktycznie, nie przyszedł z Allegro, lecz z innego adresu. Nie byłem pewny co do tego maila, więc wolałem się upewnić. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam 🙂
Witam, ja tez otrzymałem wiadomość na maila o zawieszeniu mojego konta z „powodu błędu w moich danych rozliczeniowych” a na Allegro nic takiego nie mam. Proszę o informacje czy ten mail jest faktycznie od Was. Pozdrawiam
@szeyk2 a możesz przesłać zrzut ekranu z tą wiadomością? Wydaje mi się, że to nie od nas, ale pewność będę miała, gdy zobaczę tę wiadomość.
@szeyk2 dziękuję bardzo! To nie jest wiadomość od nas. Czy mogę poprosić Cię o przesłanie jej za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dziękuje za odpowiedź. Mail wysłany do Was. Pozdrawiam
|
@sacraduda nie jest to wiadomość od nas, nie klikaj proszę w linki podane w tej wiadomości. Prześlij otrzymaną wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
Zgadza się więc pytanie brzmi czy jesteś niepewny że to mail od Allegro.https://allegro.pl/pomoc/kontakt