anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Upomnienie Allegro

Puzelek_pl
#10 Popularyzator
oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Puzelek_pl może podmiot odpowiedzialny zgłosił ofertę? A w email nie masz powodu?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl powód usunięcia otrzymałeś w wiadomości e-mail. 
W trakcie trwania Twojej oferty wystawiony przedmiot lub jego istotne cechy uległy zmianie.
Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.
Zmieniłeś parametr stan tej oferty, dlatego została usunięta. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#10 Popularyzator

Brak rozsądku - zmieniłem z nowy z defektem na nowy. Korzystałem z wystaw ponownie i nie zauważyłem złego parametru.

Czyli dostałem upomnienie, gdyż zaoferowałem produkt nowy zamiast nowy z defektem w tej samej cenie.

oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#10 Popularyzator

Jakaś logika ?

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@Puzelek_pl Jakakolwiek zmiana Stanu w ofercie nagradzana jest usunięciem oferty. Musisz wystawić na nowo ofertę z innym stanem. W Twoim przypadku z Stanem Nowy.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Puzelek_pl Logiki na allegro nie szukaj ,wielu szukało i nikt nie znalazł.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl logika jest taka, że nie można w trakcie trwania oferty zmieniać parametrów, które w znaczący sposób wpływają na informacje o produkcie. Parametr stan jest takim parametrem.
W tej sytuacji powinieneś wystawić tę ofertę ponownie z prawidłowym parametrem stan i jeśli stan produktu zmieni się w trakcie trwania oferty, zakończyć ją i wystawić nową z aktualnym stanem.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#10 Popularyzator

Czyli brak logiki w tym konkretnym przypadku, ale nie masz tego jak obronić, gdyż albo nie czytałaś albo bronisz nieudolnego pracownika. Zrozumiałbym jeszcze gdybyś napisała to system automatycznie wykonał 😉 Nie pierwszy i nie ostatni raz - brak logiki. Gdzie znajdę w regulaminie sposób działania przedstawiony przez Ciebie, nie wyobrażam sobie, że tego tam nie ma ...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl być może nie doczytałeś, ale w mojej pierwszej odpowiedzi podałam punkt regulaminu oraz jego treść. 
Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania Oferty, Sprzedający jest związany jej treścią. Sprzedający może dokonać zmian treści Oferty do czasu złożenia pierwszej oferty przez Licytanta. W przypadku Oferty z opcją Kup Teraz, Sprzedający nie może dokonać skutecznej zmiany jej treści wobec Kupujących, z którymi zawarł umowę sprzedaży w ramach Oferty. Zakazane jest dokonywanie zmian przez Sprzedającego treści Oferty, które stanowią zmianę oferowanego Towaru bądź jego właściwości. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#10 Popularyzator

Ja doczytałem, pytałem o sposób działania przedstawiony przez Ciebie - zamknięcie i wystawienie od nowa. Oczywiście nie ma tego w regulaminie.

Natomiast wyszło przy okazji coś innego ?!

"W przypadku Oferty z opcją Kup Teraz, Sprzedający nie może dokonać skutecznej zmiany jej treści wobec Kupujących, z którymi zawarł umowę sprzedaży w ramach Oferty. "

Możesz mi podać jaką zawartą umowę sprzedaży w upomnianej ofercie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl nie można zmieniać istotnych parametrów w trakcie trwania oferty, więc jeśli stan produktu się zmienił, konieczne jest wystawienie nowej oferty. Nie opisujemy tego w Regulaminie, wynika to jednak z cytowanego punktu. 
Nawet jeśli w tej ofercie nie doszło do sprzedaży, zmiana tego parametru nie jest dozwolona i dlatego oferta została usunięta. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#10 Popularyzator

Czyli chcesz powiedzieć, że łamiecie własny regulamin ?! Jest w nim mowa o zawartych umowach sprzedaży. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl  jeszcze raz, zgodnie z regulaminem, zakazane jest dokonywanie zmian przez Sprzedającego treści Oferty, które stanowią zmianę oferowanego Towaru bądź jego właściwości.
To, że w jednym punkcie regulaminu opisane jest kilka przykładów, nie zmienia jego przekazu. Działamy zgodnie z regulaminem i o to samo prosimy sprzedających i kupujących na Allegro. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów