anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Windykacja allegro

TatiLuz
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Witam!

Mam włączona usluge "automatyczne rozliczenie" , ale jakimś cudem wyszło że saldo jest na minusie i to za przesylke inpost z dnia 19 grudnia.

• Dostałam mail 1 stycznie od allegro windykacji. 
  • Screenshot_20250103_114315_Gmail.jpg

Screenshot_20250103_114325_Gmail.jpg

 tu jest prtscrn z wyraznym z potwierdzenirm, że kupujący opłacił  przesylke. 

• Screenshot_20250101_142354_Allegro Lokalnie.jpg

Proszę o sprawdzenie numeru przesyłki 660166946462025121592189 i transakcji z 16 grudnia gdyż kupujący zapłacił za przedmiot 55, 49 zł w tym 11, 49 zł za  allegro paczkomat. Właśnie ta kwota podana w windykacji allegro. Nr płatności: eae13857-eaa9-49b1-a6e7-213bb7bea16f

Z powazaniem, Tatiana 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

A przeczytaj uważnie treść. Jakiś geniusz w Allegro postanowił zastraszać klientów i wysyłać zwykłe rachunki z adresu windykacji. Już w zeszłym miesiącu takie przychodziły. Jak transakcja jest z 16 grudnia 2024 roku to nie ma możliwości, żeby to było naprawdę z windykacji. Termin płatności tej faktury masz do 14 stycznia. Zresztą pewnie w tym czasie już Ci z salda sami za to pobrali.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TatiLuz rozliczenia w transakcjach na Allegro Lokalnie polegają na tym, że kupujący opłaca kwotę za przedmiot oraz kwotę za przesyłkę (potem my opłatę za tę przesyłkę doliczamy do Twojego rachunku). W tej konkretnej sytuacji środki z tego zamówienia trafiły na Twoje saldo, z którego automatycznie pobraliśmy prowizję. Natomiast opłata za przesyłkę naliczana jest w momencie umieszczenia przesyłki w paczkomacie. Wcześniej wypłaciłaś środki ze swojego salda stąd nie mieliśmy już z czego pobrać należności za tę paczkę i na Twoim rachunku naliczyliśmy opłatę. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TatiLuz
#8 Zapaleniec#

Moim zdaniem wkradł się jakiś blad. Proszę napisać gdzie @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

Moim zdaniem wkradł się jakiś błąd w systemie. Proszę podać kontakt do administracji w celu weryfikacji. Tu jeszcze zamieszczam screeny z rozliczenia 

Screenshot_20250103_142134_Allegro Lokalnie.jpg

Screenshot_20250103_142148_Allegro Lokalnie.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TatiLuz jeśli chcesz się skontaktować bezpośrednio z naszym zespołem, możesz to zrobić przez formularz kontaktowy tutaj.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TatiLuz
#8 Zapaleniec#

Proszę podać kontakt do administrator, deryktora czyli kogoś kto jest upoważniony by ten problem rozwiazac, proszę mnie nie odsyłać do formularza, tam nikt nie odpowiada. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TatiLuz przez formularz, który wskazałam możesz zamówić rozmowę telefoniczną z naszymi doradcami. Nie mogę podać Ci numeru do administratora czy dyrektora, bo takiego numeru nie ma. Pomocą w rozwiązywaniu spraw i problemów związanych z Allegro zajmuje się nasz zespół obsługi klienta i możesz się z nim skontaktować wyłącznie przez ten formularz. Odpowiadamy na wszystkie zgłoszenia mailowe, ale nie widzę, aby jakiekolwiek od Ciebie do nas dotarło. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TatiLuz
#8 Zapaleniec#

Proszę Pani, to jest naprawdę dziwne, bo za nim napisałam, tutaj, na forum najpierw wypełniłam formularz, dwa razy. Macie mój email,  więc proszę przekazać by ze mną się z kontaktowała osoba która jest upoważniona do rozwiązanie tego typu problemow. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TatiLuz spróbuj proszę jeszcze raz napisać zgłoszenie przez ten formularz, bo w dalszym ciągu nie mamy żadnej wiadomości od Ciebie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TatiLuz
#8 Zapaleniec#

Proszę Pani, proszę o kontakt, w celu weryfikacji należności na ten sam adres mail, co zostal wysłany z allegro powiadomieniu o windykację. Jeżeli kontaktu nie bedzie, dla mnie to będzie potwierdzenie że jest błąd i takie pismo zostało wysłane przez pomylke. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@TatiLuz to dostałeś wypłatę 66,98 czy tylko 55,49?

oznacz moderatorów

irysek7474
#7 Wielbiciel#

Trzeba bardzo uważać bo jest mnóstwo oszustów na takich platformach najlepiej od razu kontaktować się bezpośrednio z allegro i zgłaszać takie sytuacje żeby nie mieli oszuści do powiększania swoich oszustw wobec uczciwych ludzi.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

Naczelny moderator @msniezek stwierdził, że tak ma być, bo zastraszanie windykacją jest bardziej skuteczne od normalnego pisania jak do ludzi 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/windykacja-allegro-czy-mo%C5%BCecie-%C5%82...

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów