anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot czy reklamacja

7-MALY-7
#11 Animator

Czy zgłaszając na allegro zwrot, podając powód "Produkt niezgodny z opisem", zgłaszam zwrot w terminie 14 dni od zakupu, czy reklamację?

Jeżeli jest to reklamacja i nie podam, co mi nie pasuje (myśląc, że to zwrot bez podania przyczyny), to czy w przypadku odrzucenia takiej reklamacji, mogę zgłosić jeszcze zwrot?

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

elagoraj
#7 Wielbiciel

Pytam allegro czy może nie przyjąć? Czy jeśli w tej sytuacji wyślę produkt i odstąpienie od umowy bez podania przyczyny, sprzedający  ma obowiązek przyjąć ten zwrot (zwrot tego produktu po reklamacji)? Jak będzie liczony czas na zwrot, od jutra (jutro paczka powinna być w paczkomacie). Dlaczego sprzedający nie skonsultował ze mną tej wysyłki - jutro wyjeżdżam na majówkę. 

oznacz moderatorów

elagoraj
#7 Wielbiciel

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Będę wdzięczna za odp. Czy sprzedający musi przyjąć moje odstąpienie od umowy po tym jak zamiast zwrotu pieniędzy wysłał mi ponownie towar . Z uwagi na długi czas oczekiwania zakup nie jest już potrzebny. Poza tym zaufanie do tej firmy mam zerowe.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@elagoraj Tak jak napisała Nicol, jest to sprawa do wyjaśnienia między Tobą a sprzedawcą. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów