Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć
Klient kupił u nas ekspres Nivona.
Po kilku dniach zgłosił zwrot:
"inna wada bądź niezgodność towaru z umową (Problem ze spieniaczem mleka, zamiast pianki leci mleko )."
Sprawdziłem ten ekspres i moim zdaniem normalnie spienia on mleko jak wszystkie ekspresy, z którymi miałem do czynienia. W dodatku klient w rozmowie mówił mi o próbach spieniania mleka koziego ( takiego nie należy spieniać) i wskazywał, że ekspres dwa razy dobrze spienił mleko a raz później. Próbowałem klientowi wytłumaczyć, że w program Latte Machiato ekspres pieni tylko część mleka i, że powinno to być mleko zimne najlepiej 3.2% krowie.
Klient mimo wszystko domaga się zwrotu pieniędzy.
Ja nie za bardzo mam ochotę ponosić koszty sprzedaży tego ekspresu jako używany itp.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Oczywiście towar był sprzedawany jako firma.
@azuxet to jest reklamacja , nie Masz obowiązku zwracać środków
@azuxet masz jedynie obowiązek rozpatrzenia reklamacji, jeśli jest ona niezasadna możesz ją odrzucić 😉
@azuxet odrzuć reklamację wezwij go do odbioru towaru
powód odrzucenia: kupujący w dyskusji przyznał że nieprawidłowo używa produktu używając niewłaściwego mleka do spieniania, urządzenie spienia prawidłowo mleko krowie 3,2% wskazane przez producenta do użytku w tym urządzeniu. Reklamacja odrzucona proszę kupującego przesłanie opłaconej etykiety nadawczej w celu zwrotu urządzenia do kupującego.
Wygląda to jak reklamacja jednak znajduje się w sekcji zwrotów a nie reklamacji. Nie mam do tego założonej dyskusji. A niestety treści z rozmowy telefonicznej nikomu nie udowodnię. ;/
to odrzucasz że spienia prawidłowo i tyle
czyli dopisał w powód zwrotu jakaś uwagę że nie działa?
Dokładnie w ten sposób:
Powód zwrotu (reklamacja): inna wada bądź niezgodność towaru z umową (Problem ze spieniaczem mleka, zamiast pianki leci mleko ).
Macie rację to w takim razie reklamacja.
Pytanie co na to Allegro jak wyłapię negatywa?
@azuxet Z negatywem nic nie zrobisz.
@azuxet allegro ma w tylnej części ciała, 1 negatyw w miesiącu nie liczy się do jakości. Sprawdź i odrzuć reklamację jeśli spienia mleko jak trzeba, wezwij do odbioru swojego towaru.
"inna wada bądź niezgodność towaru z umową" to powód reklamacyjny więc należy to traktować jako reklamację.
Sam 'zwrot' to tylko czynność fizycznego odesłania towaru.
@azuxet Obrazki są dla nas niewidoczne.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ puśćcie screenshooty jak nie naruszają regulaminu