anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak wyboru kuriera w smart!!!

MAMY ROZWIĄZANIE!
gargulce2
#11 Animator

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Jestem jedną z "uszczęśliwionych" osób która przechodzi jakieś nonsensowne testy w których allegro narzuca przewoznika w przesyłkach smart. We wszystkich ofertach jest podany kurier dpd smart którego nie mogę dodać. Absurd goni absurd. Nie po to płacę allegro smart żeby nie moc wybrac przewoznika. Nie chcę kurierów pocztex, ups czy innych którzy mnie zawiedli. Chcę wybrac przewoznika dpd z którym nie mam problemów, paczki przywozi na czas itd. Mimo że płacę za smarta odebraliście mi wybór. Zakończcie te durne testy i pozwólcie ludziom wybrac to co im odpowiada. 

Wychodzi na to że ja przez 5 tygodni nie zrobię zakupów na allegro. Poczekam na zakończenie testów. 

Jeszcze jedno pytanie do twórców ów godnego pożałowania pomysłu... jak zbadacie zadowolenie klientów że swojego testu? Na jakiej podstawie uznacie że test się powiódł czy to była porażka? Bo chciałabym wyrazić swoją opinię na ten temat w ankiecie dotyczącej właśnie tego. Patrząc na niezadowolenie innych klientów wasz test nie zdał egzaminu. I chyba będę wnosić o zwrot kosztów smart za te 5 tygodni testów gdzie nie mogę wybrac przewoznika. 

oznacz moderatorów
565 ODPOWIEDZI 565
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niekoniecznie deklem. Przykładowo wrzucasz rzeczy do koszyka i robisz zakupy raz na dłuższy czas. Wejdziesz w ten koszyk i masz 5-10 sprzedawców. Przejrzysz ustawienia dostawy. Przejdziesz do końcówki czyli ustawisz sobie np metodę płatności. I w tym momencie większość ludzi nie będzie wiedziała, że Allegro mogło im od nowa dostawy zmienić!!! I trzeba to przejrzeć jeszcze raz. A tu jeszcze są takie rozpraszacze jak jakieś głupie paski postępu do wyzwań przy co drugim sprzedawcy! Bo niby klienci głupi są i przepłacą z 10zeta, żeby dostać 4 z wyzwania xD

Na kompie na koniec jest przynajmniej ładne podsumowanie czy płatność dotarła i do jakiego punktu leci. Do chyba jedyny pozytyw. 

Apki od dawna unikam, nie posiadam. Ale kiedyś miałam i tam zakupy to już w ogóle katorga była.... Nie sądzę, by za wiele się w tej kwestii zmieniło, no może oprócz jeszcze większej ilości spamu....

#14 Krzewiciel

@RED Jeżeli to były przesyłki DHL z dostawą na adres, to żaden klient ich nie wybrał, bo nie ma takiej możliwości. Od dawna Allegro nie "podsuwa" kuriera w Smarcie, tylko narzuca. Wybierać można sobie tylko punkty.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Sainkho-   coś pomyliłeś. On nie napisał, że w smarcie. Tylko, że sami wybierali. Czyli łatwo to idzie zauważyć po normalnie opłacanych przesyłkach i zapewne o takowe mu chodziło... Nie każdy ze smartem kupuje.

#14 Krzewiciel

@AnnaG-Antyki W wątku piszemy o Smarcie. Poza tym, ilu kupujących na Allegro wybiera płatne przesyłki? RED sprzedaje głównie elektronikę i udostępnia Smarta. Już prędzej chodziło o wybory punktów / automatów DHL.

oznacz moderatorów
PiotrKFtw
#7 Wielbiciel

Ostatnio jeszcze bardziej odwalili, jako kupujący przy zakupie miałem możliwość wyboru kuriera niespodzianki "Smart", 3 innych  tych samych kurierów "InPost" o różnych cenach (co wogóle jest jakieś powalone, jaka jest różnica oprócz ceny??? Nikt się nie dowie.), DHLa nawet nie ma na liście, a po wybraniu przesyłki ze smart, dało mi DHLa z automatu (w mailu widać).
Także ten, powodzenia i Allegro nic sobie nie robi z UOKiKa ani z naszych opinii. Tyle dobrze, że chociaż nie Pocztex.

PiotrKFtw_1-1761663170590.png

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A teraz najlepsze. Sprzedawca w delivery jest zmuszany do wysyłania 4rema różnymi kurierami. Oficjalna wersja głosi, że to po to, by klient miał wybór (śmiech na sali).  Teraz masz 3 paczki i przyjeżdża 2 kurierów, a z 3-cim błagasz moderację by go pognała xD Potem dostajesz negatywa za opóźnienie 3-go i Allegro mówi "klient ma prawo do subiektywnej opinii".