Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Korzystam z Allegro Smart! w ramach Allegro Family. Widzę że usługa jest aktywna ale wkrótce wygaśnie. Jaka jest przyczyna? Czy to dlatego że Smart! wygasa u osoby udostępniającej usługę (niestety nie mam aktualnie możliwości sprawdzenia czy u osoby udostępniającej również jest informacja o wygaśnięciu i czy daty się pokrywają) i gdy przedłuży również u mnie się ona automatycznie wydłuży czy może po prostu korzystanie ze Smart! w ramach Allegro Family jest limitowaną, terminową usługą na jakiś okres czasu a żeby korzystać dalej konieczna będzie dodatkowa opłata?
Jak należysz do Family i głowa rodziny Ci go udostępnia to masz tak długo jak jest u niego aktywny, wg mnie jemu kończy się Smart a jak go przedłuży to i tobie się przedłuży a jak nie, no to koniec.😁
@-maggi- Cześć. 🙂 Smart na koncie osoby, która udostępnia Ci usługę w ramach Allegro Family kończy się 26.01.2023 (+ 14 dni wypowiedzenia umowy, czyli do 10.02.2023 będziecie mogły korzystać z darmowych dostaw i zwrotów).
Allegro Family to nie jest usługa limitowana. Jeśli założycielka grupy rodzinnej przedłuży Allegro Smart na swoim koncie, to będziesz mogła w dalszym ciągu z niego korzystać.
To jak to w końcu jest?
"24-02-2023 10:32 @GalAnonim39 Nie do końca tak jest. Na stan obecny według regulaminu programu "Dziel Allegro Smart z bliskimi" kończy się on 30 czerwca 2023 roku, natomiast pracujemy nad nowym programem (szczegółów nie mogę zdradzić).
Czy ja dobrze rozumiem?
Czyli jak mam, jako organizator ważność smarta do końca roku (zrobiliśmy zrzute z rodzinką) to oni automatycznie odpadną w czerwcu ze smarta!?
To bez sensu, powinno to działać do końca aktywności smarta...
Proszę o informację. Jak to dokladnie wygląda.
@masza2-m1 od 21.11.2022 mamy nowe warunki Smart. Jeśli zakupiłeś roczną subskrypcję przed tą datą, wtedy możesz dzielić się smartem z rodziną do końca okresu rozliczeniowego Smart. Natomiast w przypadku zakup od 21.11.2023 obowiązują Cię nowe zasady. Promocja dzielenia Smarta z Allegro Family zakończy się 30 czerwca.
no super....a wszystko pewnie przez inflację...ehhh...albo covid...e już chyba nie, bo to już chyba grypa 😞
mogłaby być o tym zamieszczona jakaś informacja przy przedłużaniu smarta 😞
Droga Moderatorko Allegro! A ja kilka dni temu zostałam poinformowana mailowo przez Allegro, że promocja na Smart trwa do 21 maja i dla moich bliskich to koniec darmowych dostaw. Okres rozliczeniowy 12 m-cy trwa u mnie do 04.04.2024 i dosłownie miesiąc temu składaliśmy się z rodziną na nowy okres rozliczeniowy. Teraz nie zechcą mnie znać :-(, bo wszyscy członkowie mojej grupy Family też dostali podobną informację mailem. Sądziłam, że przedłużając (opłacając) Smarta zawieramy pewien rodzaj umowy z Allegro, która obowiązuje do końca okresu, a tu masz babo placek! To jak to właściwie jest i do kiedy i kogo obowiązuje? Nawet teraz wciąż mogę dodać kolejną osobę do grupy, bo nie ma tam żadnego ograniczenia czasowego!
@przybysz_2000 Usługę Allegro Smart! wykupiłaś na swoim koncie i możesz się nią dzielić z bliskimi w ramach Allegro Family. Samo Allegro Family powstało jako opcja mająca ułatwić zakupy osobom, które nie potrafią składać zamówień na Allegro samodzielnie. Mogą one wysyłać prośby o zakup do organizatora grupy rodzinnej. Dzielenie się Smartem w ramach rodziny było opcją, z której obecnie rezygnujemy.
Panie Moderatorki może ustalicie wspólną datę zakończenia tej opcjonalnej usługi. Takie informacje powinny być spójne, bo w tym momencie robi się to już zabawne.
@lukaszins Dziękuję za zwrócenie uwagi. Do 21 maja trwa promocja na zakup Allegro Smart! Program "Dziel Allegro Smart! z bliskimi" kończy się 30 czerwca - regulamin.
Witam.
Jest jednak jeszcze jeden termin zakończenia tej usługi - dla "wybrańców" - i trwa do 21 listopada 2023r.
Proszę o wyjaśnienie: Jaki jest powód tego rozstrzału terminów? Nie można już było wszystkim na ten dłuższy termin zostawić usługi?
... no tak - właśnie dowiedziałem się, że został zmieniony zapis w regulaminie właśnie w listopadzie 2022 ... a ja go nie zauważyłem (dziś już nie pamiętam czy w ogóle była to zmiana gdziekolwiek "wytłuszczona" dla osób choćby przedłużających tę usługę lub nowo kupujących...ale to już dziś nie jest ważne.
Niezależnie - dla wszystkich jedna data byłaby bardziej sprawiedliwa (ta dłuższa oczywiście 🙂 )
Pozdrawiam
Też dostałam inf że do 30 czerwca tylko mam. Ale głową rodziny przedłużyła w kwietniu i ka na rok. A ja nie. Czyli jak bd chciała zamawiać to tylko za jej zgodą tak 🤔