anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebranie paczki a allegro smart!

MAMY ROZWIĄZANIE!
Segnaro
#7 Wielbiciel

Witam,

czy jeżeli rozmyśliłem się z zakupu i nie odbiorę paczki z paczkomatu InPost i zostanie ona zwrócona do sprzedawcy to czy mogę ponieść jakieś dodatkowe koszta z tym związane jako kupujący? czy sprzedawca może mnie obciążyć jakimiś kosztami? posiadam Allegro Smart! mam świadomość, że zwroty mam darmowe, ale chciałbym się dowiedzieć co w sytuacji gdy nie odbiorę w ogóle paczki i zostanie ona odesłana do sprzedawcy po 48h.

Jeżeli jest możliwość to poprosiłbym o komentarz moderatora jeśli posiada taką wiedzę

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przy Inpost nie powinno być problemu, powrót jest darmowy. Jednak zgłoś mu zwrot, bo inaczej paczka będzie sobie nadal należała do Ciebie i możesz sobie czekać na kasę...

Moderatorka Allegro Gadane

@Segnaro przesyłka wróci do nadawcy i nie zostaniesz obciążony kosztami, jeśli zgłosisz rezygnację sprzedawcy. Jeśli tego nie zrobisz, formalnie zakup będzie wciąż należał do Ciebie, więc teoretycznie sprzedawca może Cię kosztami np. magazynowania. Żeby uniknąć problemów, polecam więc złożyć rezygnację przez zwrot w naszym systemie lub jakąkolwiek inną formę pisemną, którą wyślesz sprzedawcy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Segnaro
#7 Wielbiciel

dziękuję za odpowiedź, czyli wystarczy że wejdę w zakładkę "moje zakupy" -> "szczegóły zakupu" i tam kliknę "zwróć zakup" a następnie poczekam, aż paczka wróci do sprzedawcy?

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@Segnaro dokładnie tak. Przy zgłoszeniu zwrotu wygeneruje Ci się kod do jego nadania, ale po prostu go nie wykorzystasz. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Segnaro Problemu raczej nie będzie ,chyba że zakup był od prywatnego sprzedawcy który nie musi przyjmować zwrotów.

oznacz moderatorów