Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć! Moja praca uniemozliwia mi spedzanie w dzien w moim mieszkaniu w bloku czasu w oczekiwaniu na kuriera, paczkomaty stały się wybawieniem. CO się zmieniło w ciągu miesiąca? Coś tam chciałem pozamawiać po świetach i wszyscy mi znani sprzdawcy dają opcję TYLKO KURIER, nawet za dopłatą nie ma PACZKOMATU - to jakaś wojna ALLEGRO?
Ale czemu sprzedawcy? Myśl troszkę... Allegro wprowadziło swoje cosik nazywane szumnie one boxem. Najpierw zabrali Ci wybór kuriera, żebyś musiał z tego korzystać jeśli tylko jest na Twoim terenie. Potem dziwnie zaczęły znikać inposty... A Ty jak zwykle krzyczysz "sprzedawcy". Żaden sprzedawca dobrowolnie by nie usunął inposta, bo to może nie idealna ale zdecydowanie najlepsza opcja... Oczywiście może się zdarzyć, ze któryś rodzynek nie ma ale takiego to ze świeczka szukać. Z miesiąc temu robiłam zakupy pod rząd u jednego sprzedawcy i co zakup to paczkomat raz był, a raz nie. Raz nawet zmieniłam paczkomat na boxa DHL, rozmyśliłam się i chciałam zmienić z powrotem na inposta i już go nie było!!!!. W 10 sekund znikł.
Dzięki Anna, może zauważyłaś na końcu napisałem - to jakaś wojna ALLEGRO? Też wiem, że to allegro macza wtym palce - stad podejrzewałem allegro ale jaki problem dla sprzedającego dać opcję płatną paczkomat - ja chce ZAPŁĄCIC ale miec paczkomat bo u mnie kurier wrzuci awizo a musze potem do jego bazy pod miastem jechac i tam od diaska czekać - koszt i tak większy.. tego nie rozumiem i to zrzucałem na sprzedawców, czasem sam sptrzedaję cos na allegro - nawet teraz jakąś elektronikę ( jedną kość pamięci - omyłkowo kupioną) i dodałem dla kupujących bez problemu paczkomat...
Widzisz tylko inpost opcja płatna to jest praktycznie ta sama co smart. Dodaje się paczkomat w jednej kwocie, Ci ze smartem nie płacą, Ci drudzy tak. Więc to nie tak łatwo. A portal grzebie ile może. Wczoraj lub przedwczoraj np zmieniali sami ceny paczkomatów sprzedawcom... Miałam zostawioną specjalnie poprzednią cenę po to, żeby dla klientów było w takiej samej cenie jak one box i nie żałowali tej złotówki taniej to mi bez mojej zgody pozmieniali.... I tak tu ze wszystkim. Nie uwierzyłbyś ilu ludziom np sami powłączali sprzedaż na zagranicę itp...
Faktycznie tu jest Sajgon jak piszesz, nie MAsz wpływu na wiele spraw a platforma narzuca coś sztampowo dla własnych interesów. Z dużym i tak się nie wygra, sztab prawników i kancelarii pracuje dla nich,.,.
@AnnaG-Antyki ale dziady, zastanawiam się czy takie ingerowanie w oferty nie podlega pod UOKiK 😞
UOKiK to im już do licha i ciut kar nadawał ale póki zyski większe to i tak na koniec klient za to płaci. Czeski urząd za to co wyprawiają to przyczepił się do nich prawie od razu po rozpoczęciu tam sprzedaży, nasz jest bardziej opieszały. Tak to jest jak zarząd siedzi we Włoszech... Nikt tu o interesy i zadowolenie polskich użytkowników nie dba. Nauczyli się jechać na opinii z dawnych lat, w razie czego zawsze odsyłają do sprzedawców, nie ważne ze sprzedawca na to wpływu nie ma... Statystyczny klient z automatu uważa, ze sprzedawca mu zrobił to czy tamto i nie przyjmie do wiadomości czego innego... Portal zaś klepnie formułkę o prawie do subiektywnej opinii i siedzi cicho... Im bardziej skłócą jednych i drugich tym bardziej sami się wybielą i kasa leci.
Nie wiem, ale może jak sprzedający godzi się na stratę w cenie wysyłki ale jednak kupujący patrzy przez pryzmat platformy allegro to może posądzić allegro p dumping cenowy w ? moze o to im chodzi"?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ to jest akurat ten sprzedawca , chciałem parę kosmetyków do auta kupić np https://allegro.pl/oferta/k2-brake-cleaner-zmywacz-do-hamulcow-tarcz-600-ml-13524921419
@TOREN_PL U tego sprzedawcy normalnie jest dostępny w opcjach wysyłek paczkomat Inpost.... więc jak nie możesz go wybrać podczas zamówienia, to?......
@TOREN_PL jak najbardziej dostawa InPost paczkomaty nadal jest dostępna na naszej platformie. Jest też dostępna w ramach smart. Sprawdziłam przesłaną przez Ciebie ofertę i sprzedający udostępnia w niej dostawę do paczkomatów InPost. Jeżeli nie widzisz opcji jej wyboru prześlij proszę zrzut ekranu z formularza dostawy i płatności.
Chyba jest wyjaśnienie - jeden z produktów wysyłany tylko kurierem, a zamawiałem kilka sztuk asortymentu. dziwne bo chodziło o tylna wycieraczka szyby samochodu, 22 cm dlugosci ale ... wtredy koszyk dawał mi tylko dwie opcje - kurier dpd i kurier inny. tyle. https://allegro.pl/oferta/ramie-wycieraczki-czyszczenie-szyb-nty-ewb-ct-009-15229076835#shipping-inf...
@TOREN_PL daj przykładową ofertę, fakt zmieniają, podpowiadają ale i tak można zmienić po przegrzebaniu się przez filtry 😞 druga sprawa może gabaryt nie pozwala na paczkomat ?
@TOREN_PL Ja mam w opcjach wysyłki przez Pocztex. I codziennie ktoś sobie to wybierał. Nagle w przeciągu 5 miesięcy Pocztexa wybrała jedna osoba jak była awaria. A opcja na aukcji się wyświetla. Uważasz że to przypadek? Nie od dziś wiadomo, ze Inpostowi i Allegro nie po drodze.
@drekenzes u mnie to samo, allegro jak ukryło listę a zostawiło "Kurier" to pomija niektórych przewoźników, a lecą same One Kurier 😞
Pocztę nadałem chyba z 2 razy 😞
@mdrogeria jak rozumiem Twoje pytanie odnosi się do tego dlaczego Pocztex obecnie jest wskazywany przez system jako metoda wysyłki rzadziej niż wcześniej? Wybierana jest najbardziej optymalna metoda dostawy dla klienta. Między innymi na podstawie czasu realizacji dostawy. Możliwe więc, że wynika to z wydłużonego procesowania przesyłki przez Pocztex.
Więc proszę mi zmienić tak, żeby znowu wybierało pocztexa, bo jest najbardziej optymalną formą dostawy. Zawsze trafia , a w razie jakby mnie nie było mam do placówki 20m. DPD nigdy sam nie trafia, każde mi sterczeć na dworze i czekać na paczkę.... Proszę to szybciutko zmienić, bo mam dość takich dennych zakupów. Ostatnio zamawiałam do punktu, zeby ominąć kuriera DpD. Czy poprawiliście już błąd z dostawą DHL? Do tej pory nie mam odpowiedzi wiec dzisiaj zaryzykowałam kuriera i znowu zamiast pocztexa będę się musiała użerać z DPD. Proszę to poprawić na pocztexa, żeby zgodnie z Pani słowami była to dla mnie najbardziej optymalna forma dostawy. Ganianie na ulicę i sterczenie jak ta głupia za DPD zdecydowanie nią nie jest....
@AnnaG-Antyki podczas wybierania optymalnej metody dostawy są brane pod uwagę dane dla nas dostępne, brak znajomości terenu przez kuriera do nich nie należy. Rozumiem, że zależy Ci na możliwości samodzielnego wybierania metody dostawy kurierskiej, jednak na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. Nie mam więc możliwości spełnienia Twojej prośby i udostępnienia ci możliwości wskazania konkretnej metody dostawy kurierskiej.
Więc proszę nie wciskać kitu o optymalnej metodzie dostawy, bo to jedynie wkurza...
@Syrena_zT niiiie , tytuł wątku brzmi ,, czemu nagle sprzedawcy nie oferują tej opcji nawet za dopłatą ? ,, to na pewno nie jest sprawką sprzedawców , może Wiesz kto to zrobił ..a ?