anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient wyłudza kupony na loterie moim kosztem! SMART!

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Odkąd działa loteriada Allegro, to mam klienta który robi zakupy za około 60zł, gdy otrzymuje towar to robi zwrot towaru na 45zł i zawsze jest to ta sama pozycja czyli 2 szt tej samej kawy. Mam już cztery takie zwroty, a dziś wpadły dwa kolejne takie same zamówienia, szlak człowieka trafia. Ewidentnie robi to wg mnie dla uzyskania kuponów w tej loteriadzie. Więcej przy tym roboty niż warte to zamówienie.

Spryciarz robi to z różnych kont, 3 rózne konta po 2 zamówienia na każdym, więc nie mam jak go wpisać na ban listę.

Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Allegro ma to w nosie!  Oto ich odpowiedź ich działu bezpieczeństwa na taką sytuację:

"dziękuję Państwu za wiadomość i sygnał w sprawie zamówienia Smart!.

Kupujący może zrobić zakupy w Smart! od 45 zł dla zamówień do automatów paczkowych/punktów odbioru i od 60 zł dla przesyłek z dostawą do domu. Jeśli następnie zrezygnuje z części zakupów (przed wysyłką lub po odebraniu paczki) - wciąż jest uprawniony do darmowej przesyłki, jak i też zwrotu. Nie wiemy, z jakiego powodu doszło do rezygnacji z przedmiotu.

Allegro Smart! gwarantuje kupującemu darmową dostawę, jak i zwrot. Zwiększa tym samym atrakcyjność zakupów na Allegro i szansę na zwiększenie Państwa sprzedaży. Rozumiem jednak, że każdy zwrot to dla Państwa czas poświęcony na jego obsługę i rozliczenie.

Chcę podkreślić, że sprawdzamy na bieżąco sygnały dotyczące potencjalnego nadużywania darmowej dostawy Smart przez kupujących. Jeśli będziemy planować zmiany w programie Smart! w przyszłości, na pewno dostaną Państwo od nas taką informację - mejlowo i w aktualnościach."

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

Halfrunt
#20 Guru#

Ale do tej loterii trzeba na 100 wydać. Bo jak kupiłem produkt za 60,- to miałem informacje od Allegro że tym razem brakło mi 40 zł. do losu. Więc w twoim przypadku chyba nie o loterię chodzi. Raczej o to by mieć produkt za 15zl. Dostarczony kurierem, ty sprawdź ile wyszła dopłata do smarta i policzy czy się opłaca w tej cenie sprzedawać.Raczej podejrzewam że to czyny nieuczciwej konkurencji.

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

faktycznie! tak czy owak mam problem z klientem.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Halfrunt nie znam , ale może stówka od różnych sprzedawców przy jednej płatności i ktoś boryka się z takim samym problemem 

@SlodkieTyciTyci podaj numery zamówień , Dziewczyny się temu przyjrzą   @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Zamówienia:

do tych zwrot już zrealizowałem:

ee325080-8411-11ef-ad34-fd59aaa20ffe

201660f0-8412-11ef-b586-735df94656ec

te są w trakcie, dziś do mnie wrócą:

ff3a80b0-8fc8-11ef-bfb6-df348d298870

4fccb930-8fc9-11ef-8a33-9bc3ecb3d465

a to dzisiejsze zamówienia, do których zwrot pewnie zostanie zgłoszony jutro albo w poniedziałek:

5d626760-924a-11ef-99e1-070c0ad5a95d

90ce5050-924a-11ef-90e8-b9e1c2e5d3b3

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci @Halfrunt @mdrogeria u mnie to samo się nasila ilość zwrotów i nieodebrane pobraniówki 😞 

A może to kwestia wyszukiwarki, kupują co na górze potem się łapią że taniej jest w sklepie lub na innym portalu i zwracają ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

U mnie to ewidentnie robi jedna osoba.  Zawsze są 2 zamówienia na raz na jeden adres. Ta sama miejscowość, ulica, różni się tylko numer lokalu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci A skoro robi dużo zakupów to po  co 1 zwraca? brak logiki i kupon jest od 100zł u tego samego sprzedającego. Może ma problemy ze zdrowiem!

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@kostas11 Takiej ilości zwrotów jak mam teraz - nie było nigdy. Ilość zamówień spadła z 650 do 350 miesięcznie, a w połowie z nich klienci wydziwiają. Tak jakby Allegro moje oferty przedstawiało "na siłę" wybranym kupującym, a nie tym którzy chcą znaleźć je w wyszukiwarce allegro.  Wczoraj koleś odstąpił od umowy na produkt kupiony również wczoraj z tytułu "reklamacja inna wada lub niezgodność z ofertą" gdy ten znajdował się w paczkomacie nadawczym. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SlodkieTyciTyci jeśli zwrot z dwóch ostatnich zamówień rzeczywiście się pojawi, daj nam proszę tutaj znać. Póki co go nie ma, więc nie mamy podstaw do działania tutaj. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Tak jak przewidywałem, właśnie został zgłoszony zwrot do tych dwóch ostatnich zamówień.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

czy w sprawie zostały podjęte jakieś kroki? czy mam sobie radzić sam?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci to nie to bo losy przepadają, chyba że kupujący nie przeczytali regulaminu 😄

1. Jeżeli dokonasz Anulowania lub Odstąpienia od Umowy Zakupu Promocyjnego w całości lub części, powodującego obniżenie wartości takiego zakupu poniżej 100 zł brutto, utracisz otrzymany z tego tytułu Los, jak również wszystkie pozostałe Losy ewentualnie uzyskane z tytułu innych Zadań zrealizowanych w czasie tego zakupu.

2. Jeżeli dokonasz Anulowania lub Odstąpienia od Umowy Zakupu Premiowanego w całości, tracisz otrzymane z tego tytułu Losy, jak również wszystkie pozostałe Losy ewentualnie uzyskane z tytułu innych Zadań zrealizowanych w czasie tego zakupu. W przypadku gdy Odstąpienie od Umowy będzie częściowe:

a. Jeżeli spowodowałoby to obniżenie wartości zakupu do przedziału pomiędzy 100 a 149,99 zł brutto – utracisz 4 Losy wynikające z Zakupu Premiowanego, ale otrzymasz 2 Losy wynikające z Zakupu Promocyjnego (w praktyce – po prostu odejmiemy Ci dwa losy). Zachowasz jednak Losy z innych Zadań ewentualnie zrealizowanych w ramach tego zakupu.

b. Jeżeli Odstąpienie od Umowy spowodowałoby obniżenie wartości zakupu do przedziału poniżej 100 zł brutto, utracisz wszystkie Losy związane z tym zakupem.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

ale nadal może uzyskać kupony za zadania dodatkowe:

Zrób zakupy w aplikacji mobilnej
+ 1 los

-Zapłać z Allegro Pay+1 los

Wybierz dostawę do Allegro Delivery + 1 los

innego sensu takiego zamawiania nie widzę, chyba że jakiś złośliwiec mi się trafił 😕

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

Zamówienia są z 3 róznych kont, w każdym po 2 zamówienia. Blokadę można zakładać dopiero po 3 zamówieniach z 1 konta.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@SlodkieTyciTyci 

Tak, tak, tak. Kto się boi niech się boi.

Jak ktoś się boi to niech dalej się ściera z kłopotami. Jak ktoś się nie boi nie ma kłopotów.

oznacz moderatorów

SlodkieTyciTyci
#7 Wielbiciel#

no nie boję się ale nie widzę zbytnio możliwości. Podpowiedz. Jest tylko opcja "Powód blokady
klient wielokrotnie groził mi działaniami na moją szkodę" ale tu trzeba dołączyć screeny.

oznacz moderatorów