Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Czy można się dowiedzieć dlaczego od pewnego czasu (prawdopodobnie od marca/kwietnia 2025) tylko wybrane paczkomaty inpost są w pakiecie smart?
Mając pakiet smart i chcąc skorzystać z dotychczasowego paczkomatu musze zapłacić ~14zł. Jest to niemiła niespodzianka.
Pozdrawiam
PS. Mam nadzieje ze przywrócą Państwo możliwość korzystania w pakiecie smart ze wszystkich paczkomatów inpost. To była Państwa silna przewaga konkurencyjna. Zmiana którą Państwo wprowadzili raczej nie jest korzystna z mojego punkt widzenia jako Klienta. W tym momencie korzystanie z indywidulanych sklepów internetowych gdzie i tak zapłacę za przesyłkę stawia pod znakiem zapytania czy dalej opłaca mi - i pewnie nie tylko mi - się korzystać z Allegro.
@ekudlaty, czy możesz podać przykład takiej oferty? Pakiet Smart! obejmuje wszystkie paczkomaty InPost, więc są szanse, że oferta, którą sprawdzałeś, nie była Smart! lub sprzedający udostepnił paczkomat poza Smart!.
Hej @julienail. Np oferta:
Nie moge wybrać paczkomatu który do tej pory wybierałem - teraz płatny ~14zł.
Chyba że to bug systemu?
@ekudlaty sprzedawca nie oferuje Paczkomatów w smarcie, to nie błąd tylko wybór sprzedawcy 😞
Allegro żeby wykosić InPosta dało dopłaty do smarta dla sprzedawców 10 zł a w pakiecie Allegro Delivery 7 zł i masz efekt 😞
@ekudlaty, w tej ofercie sprzedający ustawił paczkomaty InPost poza usługą Smart!, dlatego ta metoda dostawy nie jest darmowa.
@julienail Dziękuje za odpowiedź. To by wyjaśniało moją wątpliwość.
Myślałem, że to Allegro decyduje o zakresie usługi smart. I jak Sprzedawca włącza smart => wszystkie paczkomaty inpost w pakiecie smart są bezpłatne.
Jeżeli Sprzedawca może ograniczyć zakres dostaw w pakiecie smart:
1/ to może warto rozbudować filtr przy wyszukiwaniu oferty z konkretną formą dostawa objętą pakietem smart?
2/ lub wprowadzić dodatkowy próg wartości zakupu od którego są dostępne paczkomaty inpost by Sprzedawcy sie opłacało?
to można mieć smarta bez InPostu?
@Health___Beauty oczywiście, obowiązkowe są Pakiety Allegro Delivery 🙂 jak dasz trzy punkty Orlen, One Box i pocztę spełniasz warunki smart 😄
Teraz doszedł DHL w Allegro Delivery więc już jest komplet od Allegro 😄
@kostas11 oho, chyba czas na eksperymenty 🙂
edit: ja oczywiście nic nie mam do InPostu, to najlepsza forma dostawy ale aktualne dopłaty w smart to jest DRAMAT.
@Health___Beauty tylko potracisz takich klientów jak Ja czy autor posta 🙂
@kostas11 muszę to przeliczyć/przemyśleć.
@Health___Beauty dopłaty do smart są niższe Paczkomat masz 9,99 zł a Allegro Delivery nasz 7,79 zł
@kostas11 Przy wysyłanych ponad 100 dziennie samych InPostach to się robi konkretna kwota w skali miesiąca. Dlatego będę mieć o czym myśleć w weekend 😉
@ekudlaty mają paczkomat , ale bez smart , sprzedawca nie ma obowiązku udostępniania smarka do wszystkich oferowanych dostaw . @Health___Beauty można , ale nie będzie to dostawa w ramach allegro ,nadasz tylko na umowie własnej .
@mdrogeria można nadać za 11,49 zł wystarczy napisać do allegro żeby wykluczyli ze smarta 🙂
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ czy możecie potwierdzić, że tak jest? Można poprosić o wykluczenie InPost ze smarta i zachować cenę 11,49?
@Health___Beauty nie wiem czy to dobry pomysł , jeśli już bym się zdecydował to na wysyłkę własną , podnosisz cenę na 14 zyla / uparciuch ma jak chce / przy kosmetyce głównie wysyłasz w gab A ,po uśrednieniu wyjdzie Ci ze 12- 12,50 do zapłaty za przesyłkę
@Health___Beauty, w skrócie - nie. Aby mieć cenę 11,49 zł za wysyłkę paczkomatem InPost, ale nie mieć Smart!, trzeba byłoby udostępniać metody dostawy Allegro - InPost, ale nie spełniać pozostałych warunków Smart!. Wtedy nie będzie Smart! w ofertach z tym cennikiem, czyli nie można wykluczyć tylko Allegro Paczkomaty InPost ze Smart! i mieć go w cenie 11,49 zł. Możesz mieć umowę własną z InPostem, jednakże wtedy obowiązuje wynegocjowana przez Ciebie cena z umowy.
@julienail to wszystko jasne, dziękuję!
@ekudlaty jeśli była w ofercie opłata 14 zł to ten sprzedawca nie udostępnia smarta 😞