anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

pakiet smart - nie obejmuje wszystkich paczkomatów inpost

ekudlaty
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Czy można się dowiedzieć dlaczego od pewnego czasu (prawdopodobnie od marca/kwietnia 2025) tylko wybrane paczkomaty inpost są w pakiecie smart?

Mając pakiet smart i chcąc skorzystać z dotychczasowego paczkomatu musze zapłacić ~14zł. Jest to niemiła niespodzianka.

Pozdrawiam

PS. Mam nadzieje ze przywrócą Państwo możliwość korzystania w pakiecie smart ze wszystkich paczkomatów inpost. To była Państwa silna przewaga konkurencyjna. Zmiana którą Państwo wprowadzili raczej nie jest korzystna z mojego punkt widzenia jako Klienta. W tym momencie korzystanie z indywidulanych sklepów internetowych gdzie i tak zapłacę za przesyłkę stawia pod znakiem zapytania czy dalej opłaca mi - i pewnie nie tylko mi - się korzystać z Allegro.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ekudlaty, czy możesz podać przykład takiej oferty? Pakiet Smart! obejmuje wszystkie paczkomaty InPost, więc są szanse, że oferta, którą sprawdzałeś, nie była Smart! lub sprzedający udostepnił paczkomat poza Smart!. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ekudlaty
#7 Wielbiciel#

Hej @julienail. Np oferta:

https://allegro.pl/oferta/now-foods-multiwitamina-i-skladniki-mineralne-dla-mezczyzn-adam-120tablete...

Nie moge wybrać paczkomatu który do tej pory wybierałem - teraz płatny ~14zł.

Chyba że to bug systemu?

ekudlaty_5-1744284905889.png

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ekudlaty sprzedawca nie oferuje Paczkomatów w smarcie, to nie błąd tylko wybór sprzedawcy 😞

Allegro żeby wykosić InPosta dało dopłaty do smarta dla sprzedawców 10 zł a w pakiecie Allegro Delivery 7 zł i masz efekt 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ekudlaty, w tej ofercie sprzedający ustawił paczkomaty InPost poza usługą Smart!, dlatego ta metoda dostawy nie jest darmowa. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ekudlaty
#7 Wielbiciel#

@julienail Dziękuje za odpowiedź. To by wyjaśniało moją wątpliwość.

Myślałem, że to Allegro decyduje o zakresie usługi smart. I jak Sprzedawca włącza smart => wszystkie paczkomaty inpost w pakiecie smart są bezpłatne.

Jeżeli Sprzedawca może ograniczyć zakres dostaw w pakiecie smart:

1/ to może warto rozbudować filtr przy wyszukiwaniu oferty z konkretną formą dostawa objętą pakietem smart?

ekudlaty_1-1744286319144.png

2/ lub wprowadzić dodatkowy próg wartości zakupu od którego są dostępne paczkomaty inpost by Sprzedawcy sie opłacało?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

to można mieć smarta bez InPostu? 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Health___Beauty oczywiście, obowiązkowe są Pakiety Allegro Delivery 🙂 jak dasz trzy punkty Orlen, One Box i pocztę spełniasz warunki smart 😄

Teraz doszedł DHL w Allegro Delivery więc już jest komplet od Allegro 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@kostas11  oho, chyba czas na eksperymenty 🙂 

edit: ja oczywiście nic nie mam do InPostu, to najlepsza forma dostawy ale aktualne dopłaty w smart to jest DRAMAT.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Health___Beauty tylko potracisz takich klientów jak Ja czy autor posta 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@kostas11  muszę to przeliczyć/przemyśleć.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Health___Beauty dopłaty do smart są niższe Paczkomat masz 9,99 zł a Allegro Delivery nasz 7,79 zł 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@kostas11 Przy wysyłanych ponad 100 dziennie samych InPostach to się robi konkretna kwota w skali miesiąca. Dlatego będę mieć o czym myśleć w weekend 😉

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ekudlaty mają paczkomat , ale bez smart , sprzedawca nie ma obowiązku udostępniania smarka do wszystkich oferowanych dostaw . @Health___Beauty można , ale nie będzie to dostawa w ramach allegro  ,nadasz tylko na umowie własnej .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria można nadać za 11,49 zł wystarczy napisać do allegro żeby wykluczyli ze smarta 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  czy możecie potwierdzić, że tak jest? Można poprosić o wykluczenie InPost ze smarta i zachować cenę 11,49?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Health___Beauty nie wiem czy to dobry pomysł , jeśli już bym się zdecydował to na wysyłkę własną , podnosisz cenę na 14 zyla / uparciuch ma jak chce / przy kosmetyce głównie wysyłasz w gab A  ,po uśrednieniu wyjdzie Ci ze 12- 12,50  do zapłaty za przesyłkę 

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Health___Beauty, w skrócie - nie. Aby mieć cenę 11,49 zł za wysyłkę paczkomatem InPost, ale nie mieć Smart!, trzeba byłoby udostępniać metody dostawy Allegro - InPost, ale nie spełniać pozostałych warunków Smart!. Wtedy nie będzie Smart! w ofertach z tym cennikiem, czyli nie można wykluczyć tylko Allegro Paczkomaty InPost ze Smart! i mieć go w cenie 11,49 zł. Możesz mieć umowę własną z InPostem, jednakże wtedy obowiązuje wynegocjowana przez Ciebie cena z umowy. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@julienail  to wszystko jasne, dziękuję!

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ekudlaty jeśli była w ofercie opłata 14 zł to ten sprzedawca nie udostępnia smarta 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów