Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ dzień dobry, bardzo proszę o pomoc w kontakcie z przewoźnikiem DHL - od poniedziałku trzymają paczki w sortowni, Klient wydzwania do mnie parę razy dziennie, że go oszukałam i robię sobie jaja z ludzi- nie mogę mu nadać ponownie paczek na swój koszt ponieważ ja zrobiłam wszystko termionowo. paczki zaginęły a ze strony supportu DHL żadnych odpowiedzi nie mam - infolinia rozłącza mnie po 30 min oczekiwania na połączenie. nr zaginionych przesyłek Nr paczek :
DHL 27557020435
DHL 27557027112
DHL 27557020435
DHL 27557021638
DHL 27557025727
DHL 27557025014
DHL 27557027112
I jak, dodzwoniłeś się na ten numer?
Mam dziś podobny problem. Nie ma możlwości się dodzwonić do DHL - rozmowa jedynie z automatem...
A minął już regulaminowy termin doręczenia? Wg regulaminu DHL eCommerce, gwarantowany termin doręczenia to 14 dni. Natomiast za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania (analogicznie jak u pozostałych przewoźników).
DHL ma problemy nie tylko z przesyłkami Allegro. Od tygodnia czekam na przesyłkę do paczkomantu. Po kilku dniach śledzenia statusów przesyłki pojawiła się informacja o zwrocie do dostawcy z powodu nie oderbrania. Chwilę po tym jak z DHL dostałem maila, że przesyłka odesłana do dostawcy i nic nie mogą zrobić, sprawdziłem status na https://mojdhl.pl/sprawdz/szczegoly-paczki okazało się że przesyłaka odebrana przez jakiegoś nieznanego mi odbiorcę za pomocą podpisu.
Obawiam się, że wyjaśnienie zajmie długie tygodnie a w przesyłce były urządzenia sieciowe potrzebne na już więc przyjdzie kupić mi kolejny raz i napewno nie wybiorę dostawy DHL.
Czyżby DHL się wyłożył po dołączeniu do Allegro Delivery 😄
Nikt nigdy nie oszukał mnie tak jak DHL, dosłownie mnie oszukali, nie polecam.
Dostałem pismo, że przesyłki nie mogły być dostarczone z ich winy. Złożyłem reklamację załączając owe pismo - reklamację odrzucono bo złożyłem ją jako odbiorca, a nie sprzedawca (chińska firma). Nigdy DHLowi tego nie wybaczę i nigdy nie polecę ich usług. Chiński Kontrahent złożył reklamację, jakieś 2 lata temu, także ten...
W dniu wczorajszym kurier DHL odebrał paczki ( tak jak zawsze codziennie ) i nie widnieją w systemie . Info z Allegro , że nie zeskanowane i rób co chcesz 😉
Pytanie o jaki DHL chodzi. Mamy:
DHL (to nie jest firma kurierska, oni day licencjonodawca marki DHL)
DHL eCommerce (dawniej DHL Parcel, to ta firma doręcza przesyłki z Allegro i to ona jest oznaczona jako Allegro DHL)
DHL Expres
DHL Global Forwarding
DHL Supply Chain
DHL Global Mail
DHL Freight
To są różne firmy. Łączy je to, że należą do Deutsche Post. Z Chin to może być DHL Expres lub DHL Global Mail.