Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zamawia dwa produkty: pierwszy produkt, gdzie mam wyłączoną opcje smart (cena 600 zł + dostawa 15 zł) i drugi produkt z dostawą w ramach smart (cena 70 zł).
Czy kupujący otrzyma w takim przypadku możliwość zakupu ze SMART czy zapłaci za przesyłkę, czy może takie zamówienie będzie rozbite na dwie przesyłki jedna płatna a druga Smart?
Jeśli otrzyma SMART to od jakiej kwoty zostanie naliczona moja dopłata?
@ROLNICZY_Liskow jeśłi kupi w jednym zamówieniu - zapłaci za przesyłke
Jesłi kupi w dwóch zamówieniach - to za jedną przesyłke zapłaci a druga bedzie smart ( jeśli klient ma wykupiony smart)
Jesteś pewien? W sumie się temu nie przyglądałam. Ale kilka razy widziałam wpisy sprzedawców, że właśnie wtedy ma darmową smart gdy tylko jeden przedmiot miał taką dostawę. Oczywiście mogę się mylić, a nie chce mi się pół dnia szukać takich ofert...
W sumie bardzo ciekawy temat. Proponuje zapytać źródła. Czy można prosić o odpowiedź w tym temacie 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ROLNICZY_Liskow jeśli w jednej ofercie jest Smart, a w drugiej nie, to znaczy, że są różne cenniki, czyli sposób wyliczenia będzie zależny od Twojego ustawienia sposobu łączenia kosztów dostawy (tutaj szczegółowe informacje na ten temat).
Obecnie jeśli złożę zamówienie w Twoich ofertach, w których jedna ma Smart! a druga nie, to wspólna metoda dostawy (o ile jest w Smart!) będzie darmowa.
Np. dla ofert 17378489747 i 16572683656 wspólna metoda dostawy Smart - Paczkomaty Allegro InPost będzie dla mnie za darmo, mimo że w pierwszej ofercie nie ma Smart.
Żeby oferty nie miały wspólnej metody dostawy, wystarczy że w ofercie bez Smart, zmienisz ceny dostawy.
Pięknie Monia 🙂
Dziękuję za odpowiedź, i jeszcze proszę o informację w jakimi kosztami będę obciążony w przypadku zakupu 2 przedmiotów w jednym zamówieniu (Bez smart 600 zł + 15 zł transport oraz smart 70 zł)
Jak będzie rozwiązana przesyłka w przypadku zakupu towaru bez smart i bez obsługi paczkomatów + smart z paczkomatem.
17877767827 + 16572683656
@ROLNICZY_Liskow w przypadku tych dwóch ofert nie mamy wspólnej metody dostawy, która byłaby Smart.
Więc zamówienie nie będzie Smart! a kupujący może wybrać albo odbiór osobisty albo dostawę Kurierem InPost za 14,99 zł (albo dostawę kurierem z płatnością przy odbiorze).
W takim przypadku od kupującego otrzymasz środki na dostawę, a jej koszt zostanie dodany do kwoty, od której pobierzemy prowizję.
A co w przypadku gdy oferta bez smart i oferta ze smart mają wspólną metodę dostawy.
I tak jak wyżej pisałem produkt bez SMART kwota 600 / bez SMART 70.
Jakie poniosę opłaty za realizacje tej dostawy?
Chyba 9.99zł
@ROLNICZY_Liskow konkretna kwota zależałaby od tego, jaka by to była ta wspólna smartowa metoda dostawy. Jeszcze dla pewności konsultuję tę kwestię i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź 🙂
@ROLNICZY_Liskow wracam z informacjami, dziękuję za cierpliwość 🙂
Jeśli dla przynajmniej jednej oferty z zamówienia zostanie naliczona zniżka SMART, to aplikuje się ona do wszystkich wspólnych metod dostawy z cenników dostawy wszystkich ofert z zamówienia.
Czyli w Twoim przypadku jeśli w tym zamówieniu mamy bez SMART kwota 600 / ze SMART 70, to jeśli mają wspólną, smartową metodę dostawy np. Allegro One Box (Allegro Delivery) to za to zamówienie naliczymy Ci 7,79 zł za nadanie przesyłki (zgodnie z tabelą), ale przesyłka będzie musiała się zmieścić do automatu i spełnić wymiary przesyłki itp.
Więc jeśli przedmiot, który nie ma Smartt! ich nie spełnia, to upewnij się proszę, że nie ma wspólnych metod dostawy z ofertami Smart! oraz że masz ustawiony odpowiedni sposób łączenia kosztów dostawy.
Czyli - nie chce czegoś sprzedać ze SMART, (produkt nr 1 za 600 zł) wystawiam taką ofertę z dostawą tylko kurier, i nie udostępniam metod SMART, a klient kupi produkt 1 oraz kupuje produkt nr 2 za 70 zł (ze SMART) to całe zamówienie staje się SMART i płacę 11,49 zł za obsługę przesyłki KURIER SMART, bo przecież produkt nr 1 nie zmieści się do paczkomatu, a muszę wysłać razem produkty nr 1 + 2. Dobrze to rozumiem?
W jaki sposób mogę wybrać by to zamówienie zostało wysłane KURIEREM na adres a nie do paczkomatu, no bo przecież się nie zmieści. Np: 17877767827 + 16572683656
Według wskazań Waszego kalkulatora:
Czyli tracę 10 zł więcej przez to że mój produkt jest naliczany niezgodnie z moimi ustawieniami do programu SMART. A dodam, że wystawiam ten produkt taniej bez SMART niż w ofercie z możliwością SMART, właśnie dlatego, że mam mniejszą prowizję...
Jeśli ma to tak działać, że ustawiam coś bez smart, a i tak jest zaliczane to do programu SMART to jaki ma to sens? Raczej jest to błąd w sposobie obsługi takich zamówień.
@la_nika napisał(a):oraz że masz ustawiony odpowiedni sposób łączenia kosztów dostawy.
Tego nie rozumiem, tzn. nie mam pojęcia jak to ustawić. Proszę o podpowiedź.
Zasada działania jest taka, że jeśli kupujący doda do koszyka dwa produkty, z których choć jedna oferta ma aktywną metodę dostawy w ramach Smart!, a obie mają wspólną metodę dostawy, to całe zamówienie zostanie potraktowane jako Smart!. Nawet jeśli druga oferta nie miała tej opcji. Wtedy ponosisz koszt nadania przesyłki zgodny z tabelą Smart! dla danej metody.
Smart! działa "na poziomie zamówienia", a nie pojedynczej oferty.
Jeśli chcesz, by konkretne oferty nigdy nie były objęte Smart!, nawet przy łączeniu z innymi, musisz zadbać o to, by nie miały wspólnej metody dostawy z ofertami Smart!. Można to zrobić wchodząc w cennik dostawy tej oferty.
Podsumowując:
jeśli oferty mają wspólną metodę - całe zamówienie może być Smart!,
jeśli oferty mają różne metody - każde zamówienie liczone osobno i opłaty zgodne z cennikiem.
W praktyce rozwiązaniem dla takich przypadków jest stworzenie osobnego cennika dostawy dla produktów, które nie mają Smart! i przypisanie im innych metod niż te, które udostępniasz w ofertach Smart!.
Wtedy system nie połączy ich w jedno zamówienie Smart! i nie naliczy Ci opłaty.
Monika wspominała o tym właśnie w kontekście "sposobu łączenia kosztów dostawy" - czyli o tym, że Allegro łączy tylko te oferty, które mają wspólną metodę w cenniku.
Co w przypadku zakupu w jednym zamówieniu pierwszego produktu bez smart dostawa Kurier, drugiego produktu z SMART dostawa paczkomat. Jak to będzie rozwiązane?
W jaki sposób mogę wybrać by to zamówienie zostało wysłane kurierem na adres, a nie do paczkomatu, no bo przecież się nie zmieści. A przede wszystkim nie chce by pierwszy produkt był objęty SMART
@ROLNICZY_Liskow w jednym zamówieniu, kupujący nie może wybrać dwóch metod dostawy.
Więc tutaj będą dwa różne cenniki i to, jak to rozliczymy zależy od tego jak masz ustawione łączenie kosztów dostawy - tutaj artykuł na ten temat. W Twoim przypadku najlepiej ustawić tam sumę dostaw.
Twoja odpowiedź dużo mi pomogła, dziękuję.
A jakie ustawienia zagwarantują mi to, że jeśli mam wystawioną tańszą ofertę produktu bez SMART to żeby tak pozostało, niezależnie czy ktoś doda inny produkt mający SMART, czy tez nie.
Lub niech takie zamówienie zostanie prawidłowo policzone, (tzn opłata za SMART od produktu, który bierze udział w programie smart), a klient płaci za jedną przesyłkę zgodnie z ofertą, a drugi produkt otrzyma w oddzielnej przesyłce za free ze SMART.
@ROLNICZY_Liskow te oferty powinny mieć różne metody dostawy tutaj istotne jest, że wystarczy, żeby różniły się ustawieniami np. ceną lub maksymalną ilością sztuk w paczce, abyśmy zastosowali Twoje ustawienie związane z łączeniem kosztów dostawy.
OK. Czyli obie mogą być kurierskie, gdzie pierwsza bez SMART ma max 2 szt, a druga SMART ma max 6 szt i wtedy Allegro rozdzieli to na 2 przesyłki?
@la_nika napisał(a):... żeby różniły się ustawieniami np. ceną ... abyśmy zastosowali Twoje ustawienie związane z łączeniem kosztów dostawy.
Praktycznie to dostawa bez SMART jest płatna i różni się ceną od darmowej dostawy ze SMARTem. Czy to wystarczy ?
Czy to