anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymagania Allegro SMART

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Dzień dobry @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ ,
zastanawiam się dlaczego dostawy na adres przy pomocy kuriera inPost nie są wliczane w wymagania dla sprzedawców, aby otrzymać status SMART. Zmuszacie mnie do korzystania z **piiip**ianych firm typu: DHL, Poczta Polska i UPS, żeby kwalifikować się do programu. Firmy DHL i PP wielokrotnie gubiły moje paczki, a sam proces reklamacji i zwrotu kasy, to droga, która ma na celu zniechęcenie Klienta - do dziś na kilkanaście paczek nie otrzymałam zwrotu kasy za ŻADNĄ z nich!!! Obie firmy działają na pograniczu wyłudzeń i celowych działań, które mają zdjąć z nich odpowiedzialność. Wstyd, że pośrednio przykładacie się do tego procederu.
Nie rozumiem jakim problemem jest ustanowienie pełnej dowolności wyboru dostawców. Przecież na końcu to i tak Klient wybiera. Niech Allegro zajmie się pośrednictwem, a sprzedaż i jej otoczkę zostawi nam.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:128117527
#7 Wielbiciel#

Takim,allegro ma z tego kasę a problem jest twój.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Alora-Hurtownia. Dziękuję za Twoje uwagi i sugestie. Obecnie nie planujemy zmian w tym obszarze. Pozostawiamy Ci do wyboru wielu innych przewoźników - pełną listę znajdziesz tutaj.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Mam w takim razie pytanie techniczne. Kilka miesięcy temu zmieniłam siedzibę firmy z Białegostoku na Poznań, także dotychczas korzystałam z dostawy OneBox. Z tego co wiem One kurier funkcjonuje na terenie Poznania, a co za tym idzie miałabym dodatkową dostawę z opcją dostawy do domu. Dobrze mi się wydaje, że w takim przypadku mogłabym zrezygnować z dostaw DHL i w dalszym ciągu miałabym opcję SMART?
Jeszcze jedno pytanie w tej materii. Wybierając opcję One Kurier coś się dla mnie zmienia jako nadawcy? W dalszym ciągu mogę nadawać paczki przy pomocy automatów?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Alora-Hurtownia, oprócz warunków związanych z jakością sprzedaży, musisz spełnić też warunki związane z udostępnianymi metodami dostaw:

Przy obliczaniu liczby metod, które kwalifikują do Smart! metody Allegro One i ORLEN Paczka w ramach Allegro Delivery liczymy oddzielnie. Dostawy do punktów i automatów Allegro One i ORLEN Paczka traktujemy jako dwie osobne metody. Oznacza to, że z Allegro Delivery udostępniasz już 2 z 3 wymaganych metod dostaw do punktów odbioru lub automatów paczkowych. 

Jeśli chodzi o dostawy kurierskie, to oprócz Allegro One Kurier musisz udostępnić jeszcze inną metodę dostawy do drzwi. 

Wszystkie przesyłki Allegro One z dostawą następnego dnia możesz nadać w Allegro One Box, natomiast przesyłki Allegro One z dostawą tego samego dnia możesz nadać jedynie poprzez zamówienie podjazdu kuriera. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Super, dziękuję ślicznie. W takim razie skoro udostępniam dostawę przy pomocy kuriera DPD, to jak dorzucę do tego Allegro One Kurier będzie oki 🙂 Dzięki i miłego weekendu

oznacz moderatorów