Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
3 marca 2025 zmienimy opłaty za przesyłki Smart! na wszystkich rynkach. Zmiany dotyczą sprzedaży na kontach firmowych.
Tabele ze szczegółowymi danymi dotyczącymi opłat za przesyłki Smart! znajdziecie w tym artykule Aktualności.
Jak będziemy zwracać opłaty za przesyłki Smart!
Obecnie nie zwracamy opłat za dostawę zwróconych lub nieodebranych zamówień Smart!, ponieważ – mimo decyzji klienta o zwrocie – usługa była przez nas zrealizowana. Chcemy jednak, aby sprzedający nie ponosili żadnych kosztów związanych z dostawą Smart!, gdy kupujący rezygnuje z zakupu.
Od 3 marca, jeśli klient zwróci zakup w ramach odstąpienia od umowy (za pomocą formularza zwrotu w zakładce Moje zakupy i metod zwrotu dostępnych w Allegro Smart!) lub nie odbierze przesyłki, automatycznie zwrócimy Wam opłatę za dostawę przesyłki Smart! (w całości lub części, na zasadach, które dodamy do Załącznika 4 do Regulaminu Allegro).
Zwrot opłaty obejmuje wyłącznie opłatę podstawową i nie dotyczy usług dodatkowych. Nie musicie składać wniosku, żeby go dostać. Zwrot (w formie rabatu) zobaczycie w zakładce Rozliczenia z Allegro.
@MikroLITY No to jest już granda! Mam płacić dychę za sprzedaż od 150 zł? Wyłączam to badziewie, przynajmniej pozbędę się przebrzydłych Allegro One
Tu już niektore oferty, towary są droższe niż w marketach więc życzę powodzenia portalowi i sprzedającym.☹️
@LEW433 Przypuszczam, że jest to obliczone na to, iż sprzedawcy zaczną rezygnować ze Smarta - bo jego koszy dobijają także samo Allegro. W moim przypadku ta taktyka będzie skuteczna. Wolę dać darmową przesyłkę od siebie od pewnego progu, niż uprawiać tę fikcję by Smart! i Allegro Delivery
Zobaczymy jak to się rozwinie. Promują nadal to łone
@TomBanknoter UPS nie będzie można w punkcie nadawać, rosną ceny i dopłaty do wszystkich przewoźników, prócz allegro One Box Delivery, ciekawe czy to zbieg okoliczności 😄
Zostawiam samego InPosta skończą się problemy, 60 % zamówień to żeby złapać się na smarta i tak jeden klient co kilka dni kupuje to samo 😄
@kostas11 Dokładnie tak. Sprzedam może trochę mniej, ale będę zdrowszy 😎
Po podwyżce koszty sprzedaży towaru za 150 zł będą wynosić 28,50 zł (przy Smarcie z dostawą na InPost, tak jak większość wybiera). To już prawie 20%, więc chyba komuś się tam nieźle pozajączkowało w tym Allegro
@kostas11 nie dostałeś oferty dziś ? SMART 39 zł na cały rok.
@bosek_2804 ale post dotyczy sprzedawców ?
@kostas11 dotyczy kupujących. 39,90 zł za cały rok.
Co się będzie działo ?
ilość zwrotów wzrośnie lawinowo. Podwoi się lub potroi. Prawie każdy kupujący będzie [ być może ] miał SMART.
@bosek_2804 Ja dostałem nawet wczoraj. W sumie mi to zwisa, bo już tego nie używam jako kupujący. A jak kupujący się połapią, że wielu sprzedawców wyłączyło Smart, to dopiero będzie lament 😎
a żebyś LEW wiedział, że koci żwirek silikonowy i kocia karma tańsza jest w aplikacji [edycja] z dostawą do sklepu i odbiór osobisty.
@TomBanknoter To ma być pomoc dla sprzedających? Szczerze to nigdy ten smark mnie nie pociągał i nie mam go jako sprzedawca ani kupujący . Da się sprzedawać bez niego ,zyski są ,stresu mniej i wysyłam tam gdzie mi jest najwygodniej .
@MikroLITY widać że zniechęcają do InPosta, 3 zł + 2 zł karton i pakowanie to ponad 10 % przy zakupie za 45 zł 😞
Ktoś albo nie przemyślał albo celowe działanie 😞
@kostas11 Mogą zniechęcać, ale InPost ma paczkomaty wszędzie, a zielona [edycja] tylko w głównych miastach, a i to nie wszystkich. Czyli ludzie z mniejszych miejscowości przestaną kupować, czy jak oni sobie to wyobrażają? Tym bardziej, że w dużych miastach przeważnie kupią sobie taniej w stacjonarnym sklepie
@MikroLITY Nie doczytałeś, bo będą jeszcze podwyżki prowizji we wszystkich działach...
w zamian zwrócą ochłap w postaci dopłat do smarta przy nieodebranych przesyłkach i zwrotach, co sami sobie zapłacimy przy wyższych dopłatach.
czyli zaczyna się hołubienie krętaczy , oszustów i kombinatorów , kto ma dobrze opisane oferty i dobry towar ten ma znikomą ilość zwrotów ,a z nowymi zasadami dostanie w cztery litery , czas zacząć olewać dobre fotki , szczegółowy opis i zacząć wciskać badziew , w końcu i tak wyjdziesz na swoje bo z racji zwrotów nic nie tracisz .
@mdrogeria napisał(a):
czyli zaczyna się hołubienie krętaczy , oszustów i kombinatorów , kto ma dobrze opisane oferty i dobry towar ten ma znikomą ilość zwrotów ,a z nowymi zasadami dostanie w cztery litery , czas zacząć olewać dobre fotki , szczegółowy opis i wciskać badziew , w końcu i tak wyjdziesz na swoje bo z racji zwrotów nic nie tracisz .
Tak, dlatego tez usuwają oceny gwiazdkowe w komentarzach. Już nawet nie chce mi się czytać tych wszystkich zmian.
@mdrogeria No i w ten sposób potwierdzi się opinia, że Allegro nadaje się tylko do wyprzedaży śmieci