Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z naszych danych wynika, że oferty z obietnicą dostawy na następny dzień osiągają sprzedaż większą nawet o 28%. Brzmi zachęcająco? Od 4 stycznia 2021 udostępnianie dostawy w następnym dniu po zakupie będzie się dla Was wiązało z dodatkową korzyścią. Wszystko za sprawą Programu Szybkich Dostaw.
Jeśli oferujecie klientom szybką dostawę, możecie otrzymać bonus w wysokości nawet 3,99 zł brutto za paczkę. Uwzględnimy go na Waszym rachunku za usługi Allegro.
Nie musicie deklarować chęci przystąpienia do programu. Zostaniecie nim objęci za każdym razem, gdy zamówienie spełni łącznie następujące warunki:
Szczegółowe informacje znajdziecie w Aktualnościach.
@nat_not wszystko fajnie tylko co jak allegro się wywali, albo poczta czy inpost które mają często problemy, mając nadanie 24h ( zakup dziś a wysyłka jutro bo to też 24h to jak ma być na następny dzień ) znowu wyświetlicie klientom informację dostawa na jutro a klient dostanie paczkę pojutrze i negatywny komentarz lub po gwiazdkach 😞
@nat_not Niestety ale założenie od podstaw BŁĘDNE. Wysyłka natychmiast lub w ciagu 24h - OK. To zależy od sprzedawcy. Ale to SPRZEDAWCY dostaną negi, dyskusje czy obnizone gwiazdki za to że : poczta, Inpost, DPD nie dostarczyły następnego dnia "bo tak było w aukcji napisane".
@pinsplash @nat_not druga sprawa poczta pocztex48 ma 2 dni na doręczenie czy paczkomat który ma w regulaminie 1 - 2 dni robocze 😞
@kostas11 Albo w drugą stronę..Kupiłem ostatnio coś Inpostem w piątek rano. Od razu wysyłka - myślę : następny dzień roboczy - będę miał w poniedziałek ( i pewnie tak liczy ten nowy system). A tu niespodzianka! Dostarczone do paczkomatu w niedzielę 🙂
I jak to będzie liczył system -1 dzień 🤣 ?
@pinsplash a proszę Cię 🙂 najlepszy jest zakup w sobotę 😄
dzień zakupu
|
dzień pierwszej próby doręczenia kwalifikujący Twoje zamówienie do bonusu
|
---|---|
poniedziałek
|
poniedziałek lub wtorek
|
wtorek
|
wtorek lub środa
|
środa
|
środa lub czwartek
|
czwartek
|
czwartek lub piątek
|
piątek
|
piątek lub sobota
|
sobota
|
sobota lub niedziela
|
niedziela
|
niedziela lub poniedziałek
|
@kostas11 No to komuś słoneczko przygrzało...
@nat_not zamówienie to wyślecie w dniu jego złożenia, a pierwsza próba jego doręczenia nastąpi następnego dnia kalendarzowego.
Warunek nie do spełnienia dla normalnych firm/ludzi pracujących pon/pt.
@WREDZIA-W1 pamiętasz nasze dyskusje o wysyłkach w nocy i święta - to masz 😂
Ten system Allegro zrobiło pod swój Oficjalny Sklep Allegro
Oficjalny Sklep Allegro będzie teraz zarabiał Krocie, a nie my zwykli sprzedawcy.
Przejrzałem 10 paczek "odbiór w punkcie" i pocztex 48, ŻADNA nie dotarła na następny dzień (to raczej było oczywiste), a były Smartowe : - )
Ciekawi mnie czy za te wyświetlanie czasu dostawy (dodane przez Allegro) na następny dzień też odpowiada sprzedający, gdyż "Sprzedający ponosi odpowiedzialność za system informatyczny, w oparciu o który pracuje jego sklep".
Jeżeli nie dotyczy to tylko "przechowywania danych we własnym sklepie", Allegro jest takim systemem informatycznym, bo działamy w oparciu o ich platformę. Ale pewnie się mylę : )
@DarkStoorM oczywiście że odpowiada sprzedawca bo to jest na Twojej ofercie, a Ty masz umowę z allegro gdzie się zgadzasz na dopisywanie przewidywanych czasów dostawy 😄
To teraz ciekawe ilu sprzedających się na to załapie. Kilku? :):):)
Wyrywkowo inne paczki z poczty (kurier 48):
Te 5 dni to odbiór w punkcie.
Paczki w Ruchu, to ja już nawet nie sprawdzam, bo u mnie kurier prawie co dwa dni ze skrzynki odbiera paczki (czasem nawet dzwoni, że zapomniał (!)).
Czyli co, trzeba usunąć pocztę i paczkę w ruchu i pozbyć się smarta? 🙂
W porównaniu z InPost, na 7 Minikurierów jedna dotarła po dwóch dniach, wszystkie paczkomaty na dzień następny.
Nie wiem czym się różni Allegro DPD od zwykłego, ale Allegro DPD nie zawsze docierał na miejsce na następny dzień.
Ciekawe 🙂
Nareszcie jakieś dobre wieści. Do tej pory deklaracje sprzedających o wysyłce tego samego lub następnego dnia mogły pozostawać pustymi obietnicami, a kupujący mogli sobie co najwyżej podyskutować albo wystawić negatywa. Teraz sprzedawca będzie musiał dotrzymać obietnicy, a nic tak nie motywuje, jak perspektywa utraty kilku złotóweczek. Dobry ruch, Allegro!
@nat_not Mam nadzieję, że sprzedawcy objęci Programem Szybkich Dostaw będą jakoś specjalnie oznaczeni, żeby dało się wybierać tylko ich oferty.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 wiesz że sprzedawca nie jest w stanie zagwarantować dostawy, tym bardziej jak dostawa na drugi dzień, jak pocztex48 czy paczkomat mają na doręczenie do 2 dni 😞
@kostas11 Trolling, a Ty jak dziecko dałeś się nabrać...😀
@nat_not Oto dlaczego to się nie uda : https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/multiskrytka-inpost-nie-przychodz%C4%85-ko...
Inpost i jego bot tutaj to tylko potwierdzają
@nat_not "a pierwsza próba jego doręczenia nastąpi następnego dnia kalendarzowego" - Przecież na ten czas, to nie mamy kompletnie wpływu. To allegro negocjuje z przewoźnikami wszelkie warunki, my tylku wykupujemy u Was usługę.
Ok, ale który z przewoźników podejmie próbę doręczenia tego samego dnia, nawet w sobotę i niedzielę - proszę o podpowiedź, Chętnie udostępnię taką dostawę.
W tygodniu dostawa następnego dnia po nadaniu do paczkomatu jest możliwa ale sobota i niedziela nie. Paczki nadane w sobotę, niedzielę a nawet w piątek po południu są wyjmowane z paczkomatu najwcześniej w poniedziałek. Jak więc spełnić te wyśrubowane wymagania i zmieścić się w 95 %. Najwięcej zakupów klienci robią w weekendy i te dni powinny być wyłączone z obliczeń, tzn termin nadania przesunięty na poniedziałek.
To kolejny cios w plecy dla sprzedawców ,czy ktoś to wreszcie zrozumie że w noc nie jest od nadawania paczek. Aukcje kończą się zwykle wieczorem wysłać można dopiero następnego dnia (u mnie poczta otwiera się o 10-tej ale do 12-tej i tak nic nie nadam bo to pora dla seniora) a nadane po południu nie mają żadnych szans na tak szybką dostawę.
@ebricker zerknij tutaj: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/dostawy-weekendowe-sprawdz-co-zrobic-aby-twoi-klienci-mogli-otr...
Coraz więcej dostawców oferuje już dostarczanie przesyłek w weekendy. Będziemy zachęcać do tego kolejnych.
nie ma szans najmniejszych że ktoś zrealizuje te wytyczne wkładając paczki do paczkomatu nawet w sobote one i tak są dopiero odbierane w poniedziałek i wszystko się sypie trzeba przygotować się na dodatkowe opłaty i tyle