Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z naszych danych wynika, że oferty z obietnicą dostawy na następny dzień osiągają sprzedaż większą nawet o 28%. Brzmi zachęcająco? Od 4 stycznia 2021 udostępnianie dostawy w następnym dniu po zakupie będzie się dla Was wiązało z dodatkową korzyścią. Wszystko za sprawą Programu Szybkich Dostaw.
Jeśli oferujecie klientom szybką dostawę, możecie otrzymać bonus w wysokości nawet 3,99 zł brutto za paczkę. Uwzględnimy go na Waszym rachunku za usługi Allegro.
Nie musicie deklarować chęci przystąpienia do programu. Zostaniecie nim objęci za każdym razem, gdy zamówienie spełni łącznie następujące warunki:
Szczegółowe informacje znajdziecie w Aktualnościach.
@WojciechB najpierw dali mi opust 0,00 , a po kilku godzinach doliczyli do rachunku 99 gr. I dotyczy to jednego zamówienia 😁
Patrząć na te screeny to ten program szybkich dostaw to lipa jakich jeszcze Polska nie znała.
Mam takie już w swojej kolekcji.
Co w przypadku kiedy kurier Inpost przyjeżdza tylko raz dziennie?
@BookCornerPL do wszystkich kurier przyjeżdża raz dziennie, do mnie np. ostatnio podjeżdża między 9 a 10 rano 😁
Gdybym wiedział że on od razy pojedzie do sortowni to może i bym zmienił ale ja wiem ze on musi obskoczyć jeszcze przynajmniej setke innych.
Na sortowni jest okolo 16 takze nie bede zmienial chyba nic
Mam nadzieje ze ktos wpadnie na pomysł jak to obejść.
Trzeba sie przyzwyczaic do kolejnych oplat poprostu i podniesc ceny jak ktos wczesniej podal przyklad. Czy to smart czy nie smart od kazdej przesylki jest zabierane,a w zamian nic nie dostajemy.
Allegro robi dobrze tylko kupujacym a sprzedajacym wiecznie pod gorke.
I w tej kwestii juz sie nigdy nic nie zmieni.
pozdrawiam
Czasem się opłaca... Na przykład u mnie kurier przywozi paczki z samego rana, przed siódmą, i wtedy odbiera nadane. Wrzucę w niedzielę, wyjdzie w poniedziałek rano. Wrzucę w poniedziałek np. o dziesiątej, wyjdzie albo późnym popołudniem, albo we wtorek dopiero.
@nat_not czy możesz mi wyjaśnić jak działa ten system bonusów 🙂
Zamówienie z dn. 04.01, dostarczone do paczkomatu odbiorcy dn. 05.01.
Dnia 05.01 o godz. 9:36 pojawia się w moich rozliczeniach informacja o opuście 0,00 gr.
Tego samego dnia o godz. 16:25 naliczacie mi 0,99gr do tego samego zamówienia.
Czy mogłabyś mi wyjaśnić czemu do jednego zamówienia dajecie tyle informacji w rozliczeniach?
I jeszcze jedno pytanie, dlaczego zamówienie dostarczone na następny dzień jest płatne te nieszczęsne 0,99gr?
Bo to nie ma działać. To jest zrobione po to aby dymać sprzedających na kasę.
W skali całego Allegro pewnie jest to milion więcej przychodu. Pracownik , który to wymyślił już liczy kasę za premię, geniusz ;).
@konto zamknięte Podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy to zgłoszenie.
@nat_not niestety, ale problem rośnie każdego dnia, albo nie rozumiem regulaminu, albo system Allegro naliczający opłaty nie sprawdza się 🙂
nr. zamówień do których, moim zdaniem niesłusznie naliczono opłaty
cc456ae6-4ee9-11eb-8d59-a99591d64556
82fcb525-4eec-11eb-92da-a99591d64556
72ad6d00-4e5f-11eb-92da-a99591d64556
@konto zamknięte Konsultuję tę sprawę.
@nat_not dziękuję, próbuję jakoś to ogarnąć, ale przydałyby jakieś jasno określone , punkt po punkcie zasady rozliczania tego bonusu, bo chyba nikt nie wie o co w tym chodzi 🙂
@konto zamknięte Dostałam taką informację:
@nat_not we wszystkich ofertach mam ustawiony czas wysyłki 1dzień.
a jeśli chodzi o zamówienia z 05.01,to zamówienia zostały nadane przed godziną szybkiego nadania i jeszcze tego samego dnia zabrane przez kuriera, 06.01 było święto i żebym na głowie stanęła to nie było siły żeby tego dnia kurier włożył przesyłki do paczkomatu.
Czyli bonus, to kolejna żenująca ściema Allegro.
@konto zamknięte Wraz z @nat_not wyjaśniamy jeszcze dokładnie kwestię Twoich zamówień, więc jak tylko uzyskamy więcej informacji, wrócimy do Ciebie z tym tematem.
@konto zamknięte Po ponownej weryfikacji dostałam informację, że przynajmniej w jednej ofercie z zamówienia 72ad6d00-4e5f-11eb-
Jeśli chodzi o 6 stycznia - rabat przyznamy za dostawę najpóźniej w następnym dniu kalendarzowym, a nie roboczym. W artykule precyzujemy tę kwestię.
@nat_not przed chwilą sprawdziłam, wszystkie oferty z tego zamówienia mają wysyłkę ustawioną na 1dzień.
Jeśli chodzi o pozostałe zamówienia, rozumiem i nie komentuję.
Usuwam godzinę szybkiej wysyłki, u mnie akurat nie ma większego znaczenia, bo kurier wcześnie przyjeżdża.