Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
Nie mogę znaleźć tej opcji potwierdzenia numeru konta do wypłat ani zakładki Środki i historia operacji. Gdzie mam tego szukać?
Allegro-sprzedaż-środki i historia operacji- zmień ustawienia wypłat. Czyli pod tym linkiem co dałam ale wiadomo linkom lepiej nie wierzyć to podaję też normalną drogę, haha. Ustawienie konta zajmuje 3-5 dni i tylko na nie potem środki od klientów będą wysyłane. Przelewy24 obecnie mogą się grzebać z płatnościami, bo im roboty przybyło a ludzi do roboty raczej nie także tym bardziej lepiej zrobić to wcześniej, bo inaczej po sprzedaży trzeba czekać.
Niestety nie każdy jest tak bystry jak Ty . To próba oskubania Twojego konta .
Witam. Dziś wystawiłem na sprzedaż przedmiot i po chwili niby się sprzedał. Dostałem z nr telefonu allegro sms z linkiem i tam trzeba było wprowadzić dane bankowe do sfinalizowania transakcji.z tego samego nr dostawałem również sms aktywacyjne do logowania bo zapomniałem haseł. Po p odanou danych bankowych wyskoczyło mi po ponownym wejściu w link z sms że połączenie nie jest bezpieczne
@Client:46716714 to wałek, właśnie tracisz kasę z konta 😞 zmieniaj dane do logowania i przeskanuj urządzenie 😞
No dobra ale z nr allegro takie SMS? Z tego samego co kody aktywacyjne z których dziś korzystałem żeby zalogować się do allegro?
@Client:46716714 przykro mi, ale to nie jest wiadomość od nas. Nie klikaj proszę w podejrzane linki i nigdy nie podawaj danych do logowania do banku. Niestety osoby o nieuczciwych zamiarach mają obecnie możliwość zhakowania każdego numeru, dlatego nawet jeśli wiadomość pochodzi "od Allegro", ale zawiera dziwny link lub jesteś proszony o podanie wrażliwych danych to nie rób tego proszę i zachowaj ostrożność.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Jak to jest, że dostałem dziwny link z numeru allegro. Po jego otwarciu widnieje sprzedaż jako zatwierdzona, jednak w aplikacji produkt nadal wystawiony. Aż się odechciewa cokolwiek sprzedawać.
@Client:54256553 przykro mi, nie jest to wiadomość od nas. Obecnie hakerzy mają możliwość włamania się i przesyłania wiadomości ze zweryfikowanych numerów, dlatego nawet jeśli sms jest "od nas", ale zawiera podejrzany link lub jesteś proszony o podanie wrażliwych danych, to zachowaj ostrożność.
Dziś miałem ta samą sytuację co u Pana wyżej.
Nie dajcie się nabrać. Musiałem zablokować konto. Na szczęście w porę mi się udało.
Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: [edycja]
@gaos33 to nie od allegro, tylko podszywają się !!!
i z numeru od allegro takie smsy? to chyba nie ma ktokolwiek dostępu ich numeru by pisac sms?
@gaos33 allegro nie ma z tym nic wspólnego !!!
Poczytaj w necie jak działa Spoofing telefoniczny to podszywanie się pod dowolny numer lub nazwę kontaktu w telefonie.
Nie podawaj w ogłoszeniach swojego numeru telefonu to nie będzie nic takiego przychodzić 🙂
i zgłaszać do allegro? gdzie?
@gaos33 niestety obecnie osoby o nieuczciwych zamiarach mogą podszywać się pod dowolny, nawet zweryfikowany numer. Dlatego nie klikaj proszę w podejrzane linki i nigdy nie podawaj wrażliwych danych. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Dzień dobry wczoraj wystawiłam na aukcji Klocki Lego dziś dostałam taką oto informację
po czym miałam wybrać bank w którym nam konto oraz wszystkie dane karty
Dzień dobry @ewaa202! To nie jest wiadomość od nas. Nie podawaj proszę nigdy swoich wrażliwych danych w takich formularzach. Po sprzedaży na Allegro Lokalnie otrzymasz od nas wiadomość e-mail, a środki od kupującego będą w tej zakładce.
Dla bezpieczeństwa, przeskanuj prosze swoje urządzanie programie antywirusowym i antyszpiegowskim i zmień hasła, szczególnie te do bankowości.
Cześć ludzie Chcę cię ostrzec( Ukradli wszystkie pieniądze z mojego konta bankowego.
Wyglądało to tak:
- Później wysłali mi zwodniczy link:
Potwierdziłem
i - 3600zl z mojego konta(
Skontaktowałem się z policją, działem bezpieczeństwa i bankiem. Uważnie obserwuj linki... Jestem w szoku( Zostałem z zerem(((
@PANOWSKLEP przykra sytuacja. Obrazki musi zatwierdzić moderacja