anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy leki na receptę można sprzedawać na allegro lokalnie?

igulov
#7 Wielbiciel#

Czesc wszystkim! Natknełam się na allegro lokalnie na sprzedawcę, ktory sprzedaje dość dużo róznych miedzy innymi silnych lekow, ktore sa na recepte… czy to jest legalne?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@igulov dziękuję za Twoje zgłoszenie! Na Allegro nie można sprzedawać leków na receptę. A aby sprzedawać leki bez recepty trzeba mieć zezwolenie na prowadzenie apteki ogólnodostępnej dla podmiotu działającego na Allegro. 
Czy możesz wskazać te oferty? Sprawdzimy to i podejmiemy odpowiednie kroki! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

Dzień dobry. znalazłem ten temat bo napisałem do Allegro lokalnie że są sprzedawane leki pod przykrywką pudełek kolekcjonerskich. Są to leki na receptę Jak Tramadol. Moje zgłoszenie zostało nieuznane i bardzo mnie to dziwi. ten sprzedawca synonim Maksym sprzedaje chyba 4 czy 5 różnych leków które są na receptę kropka i co teraz?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Ben0678 podaj konkretne oferty. Będę w stanie je zgłosić. 🙂 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@N_Nitka28  Czy moderatorki też nie mogą korzystać z wygodnej wyszukiwarki Allegro?

Przecież wystarczy wpisać Tramadol.

A ja myślałem że tylko moja szukajka nie działa

oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

Już je zgłosiłem, ale zaraz podam.

oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

Jedna oferta którą zgłosiłem zknikneła

Sprzedaje Maksym Client:112055298

Retard stada Tramadol 1 op kolekcjonetski ml

Tak właśnie napisane.

Odpisał na pytanie czy pudełko jest pełne i oryginalnie zamknięte że tak

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Ben0678 Zgłosiłam oferty tego użytkownika. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@N_Nitka28   "Zgłosiłam oferty tego użytkownika."

Zgłosiłaś z własnej inicjatywy  czy na podstawie donosu, podkablowania?

oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

IMG_20250513_201202.jpg

Dziękuję, ale jeszcze jest aktywne. A dla tych niedowiarków że to tylko pudełka to oni sami chyba klientami od niego są. I jakie to podkablowanie, chyba gościu nie jesteś na tyle dojrzały albo nie masz dzieci które mogły by sobie Tramadol zamówić i się naćpać. Nie wiem poco ta gownoburza. 

Mam nadzieję że Allegro będzie lepiej sprawdzało co ludzie wkładają. Może następny będzie "proszek do prania" o nazwie Herr O Ina.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Ben0678  kiedyś ludzie kolekcjonowali puszki po piwie, to może teraz kto robi kolekcję pudełek po lekach😉

oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

No wątpię źe ktoś za puste pudełko po Tramalu (który jest w sprzedaży) zapłaci 349zł

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#10 Popularyzator#

@br. @KOGIEL_T @Ben0678 dzięki chłopaki. Właśnie tego jednego pudełka brakowało mi do kolekcji 😋

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Przedmioty kolekcjonerskie bywają drogie, a czasem bezcenne.  Cena to kwota ile klient może zapłacić, tylko znawcy wiedzą ile, a i tak też czasem się mylą.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze ????? Ze jeśłi kupicie i otrzymacie puste opakowanie po leku to nie macie podstaw do reklamacji:)

Bo  przedmotem oferty jest puste opakowanie po leku ..... Zwrotu też nie zrobicie bo to osoba prywatna...

Sprytne.

Chyba rusze po aptekach przegrzebac im smietniki może któś wyrzucił jakieś przeterminowane leki to opakowanie mi sie przyda.......... 😉 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@_Likos_  nawet negatywa nie dostaniesz😁

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#10 Popularyzator#

@_Likos_ weź przestań, nie grzeb po śmietnikach. Kup leki wyciągnij, z opakowania, zostaw sobie lub oddaj potrzebującym. Opakowanie sprzedaj, haaaaaa hhaaaaa (złowieszczy śmiech) 😁

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@_Likos_  Niestety, czarno to widzę. Musisz znaleźć jakiś inny trudno dostepny lek, bo ten Tramadol (opakowanie)  tak zyskał na popularności że cena zmalała do 290 zł.

Trochę dziwne,  duże zainteresowanie to cena powinna wzrosnąć a tu zmalała.  Nadmierna podaż, a  może dewaluacja dolara, Trump'owe  cła czy co ???

oznacz moderatorów

Ben0678
#2 Obserwator#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Po prostu dużo [edycja] w Polsce jest. Tam gdzie jest duży popyt tam znajdzie się taki Maksym który znajdzie kupca i sprzeda 5 razy drożej

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Ben0678  I o to właśnie chodzi, ludzie czytają  dyskusje,  zaglądają na ofertę  i handel kwitnie. 

Gdyby nie twoje zgłoszenia pewnie nikt by nie wiedział że takie coś można kolekcjonować.

Oczywista o spamowanie cię nie posądzam, ale to przecież  również  twoja zasługa że ludzie się interesują.

oznacz moderatorów