@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Mam pytanie sprzedałem przedmiot na allegro lokalnie za 150zł plus wysyłka 10.90zł po sprzedaży allegro rząda rozliczenia z nimi 57zł dlaczego aż tyle chcą pieniędzy po sprzedaży???
Nie miałeś jakiego wyróżnienia?
Nie wybrałem żadnego wyróżnienia
@piotrwardenski na Twoim koncie przed tą transakcją była nieuregulowana należność za to ogłoszenie: https://allegrolokalnie.pl/oferta/ford-galaxy-mk2-18tdci-125km w wysokości 34.99 zł zł. Prowizja za ostatnią sprzedaż to 11.85 zł plus opłata za wysyłkę 10.90zł, co daje łącznie 57.79 zł i to Twoje aktualne zobowiązanie w stosunku do Allegro.
Allegro bardzo, bardzo słabo działa z powiadomieniami za płatności, przyszła do mnie w końcu windykacja na kilka złotych, bo sprzedałem głośniki za 59zł. Nawet nie zauważyłem, że mam coś do zapłaty. Nie dość, że prowizje są wysokie, to jeszcze pełno problemów po sprzedażowych. A wystarczyłoby, żeby po zalogowaniu gdzieś się pojawiło jakieś powiadomienie, że zostało coś do zapłaty, Albo choć przypomnienie na maila. U mnie windykacja, to było pierwsze co zauważyłem. Ogólnie jako sprzedający, nie chce mi się już korzystać z allegro, chyba wolałbym się rozstawić na pchlim targu, niż się tu denerwować.
@Roberto85-R1 masz na mysli konto, z którego piszesz?
O zaległościach w rozliczaniu przesyłamy e-mailowe powiadomienia.
Możesz w zakładce Rozliczenia z Allegro włączyć na swoim koncie automatyczne pobieranie opłat z wpływów, aby mieć pewność, że wszystkie opłaty są uregulowane.
Tutaj więcej informacji na ten temat.