anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszust na Allegro Lokalnie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:129859807
#7 Wielbiciel

Sprzedawca na allegro lokalnie sprzedaję karty podarunkowe allegro taniej. Skusiłem się i wpłaciłem na nr telefonu blik za kartę i nie podaje kodu ani nie chce zwrócić pieniędzy ani nie odbiera telefonu.

Sprzedawca to:

[edytowano]

Proszę uważać. Po otrzymaniu miał wysłać kod za godzinę i nic. Czyta wiadomości i nie odpisuje i wystawia nowe oferty. Allegro zgłosiłem, ale nic sobie z tego nie robią na razie. Sprawa została zgłoszona do banku i pewnie zgłoszę na policję. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
Client:35386082
#16 Inspirator

A założyłeś dyskusję ze sprzedawcą? tam Allegro będzie mogło Ci pomóc.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Wpłaciłem na nr blik telefon bo nie chciał udostępnić kup teraz. Moja wina ale chcę ostrzec innych. Jutro zgłoszę problem na policję, do banku już zgłosiłem problem.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:129859807 Transakcja, o której piszesz, nie została dokonana za pośrednictwem Allegro, zatem bardzo mi przykro, ale nie mamy możliwości podjęcia żadnych działań. Widzę, że taką informację otrzymałeś już od doradców drogą mailową. Nie mamy mocy prawnej, aby reagować w przypadku zakupów, do których nie doszło na Allegro. W takim wypadku pozostaje zgłoszenie na policję lub skierowania sprawy do sądu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

No tak, sprzedawcą dodaje nowe ogłoszenia i nic allegro z tym nie robi, gratulacje.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi  jeśli nie została dokonana za pośrednictwem Allegro, to dlaczego ukrywacie nazwę usera🤔 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

To jest pomoc allegro, jak nie zapłacisz prowizji to allegro nie pomoże.

[edytowano]

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129859807  e tam, ja płace prowizję i tez nie pomagają😁, ja to się bardziej zastanawiam dlaczego kazali mi potwierdzić , że mam 18 lat do tej aukcji

KOGIEL_T_0-1760118042633.png

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Widzisz jak allegro chroni oszustów, nawet edytuje każdy post... 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#16 Inspirator

@KOGIEL_T  bo dzieci He-mana nie znają, mogłyby nie docenić 🙃

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

[edytowano]

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Widać jak działa allegro. Zgłosiłem problem do Was. Nikt nie reaguje że zostałem oszukany poza allegro. Cóż sprzedawcą wystawia ogłoszenia a jak dajesz dodaj kup teraz nie dodaje.  Nadal są ogłoszenia i nowe, a allegro śmieje się z tego czy tylko ja czy inni dali się nabrać. Duża kwota co prawa nie była ale jak kilka osób tak naciagnie.. usuwacie nonstop Nick sprzedawcy aby ludzie się nie dowiedzieli. Tragedia co tu się dzieje. Problem zgłosiłem na policję i do banku ale pewnie minie kilka dni jak się tym zajmą. Gratulacje allegro... Ogłoszenie jest na waszym portalu ... I wy tym zarządzacie... 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:129859807 

Rozumiem, że ta sytuacja budzi emocje, ale spróbujmy podejść do niej spokojnie. Zakup nie miał miejsca w naszym serwisie i nie mamy podstaw do podjęcia interwencji u sprzedawcy. Jeżeli zakup miał miejsce poza Allegro to sprawę należy zgłosić na policję.

Na prośbę organów ścigania udostępnimy potrzebne dane.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129859807 Niestety ale takie są 'uroki' zwykłych ogłoszeń. Transakcję przeprowadzasz na własne ryzyko.

Nie bronię tu Allegro ale fakt jest taki, że nie mają oni możliwości zweryfikowania prawdziwości Twoich zgłoszeń. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@KOGIEL_T @Client:129859807 

Przypomnę też, że to nie Allegro decyduje o tym, czy ktoś jest oszustem i takie kwestie może rozstrzygnąć wyłącznie sąd.

Dlatego nie możemy zgadzać się na określanie sprzedających w ten sposób, a w razie potrzeby edytujemy takie fragmenty, by zachować zgodność z zasadami forum.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi   Czy Allegro naprawdę nie potrafi chronić  swojego znaku firmowego i nie potrafi  wyegzekwować  żadnych odszkodować za  nieuprawnione korzystanie z  nazwy Allegro?

Naprawdę nic nie potraficie z tym zrobić?  

Nie chce się wam czy świadomie akceptujecie  taki stan?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

Allegro powinno zawiesić konto na czas i zapytać się sprzedawcy o wyjaśnienie. Na dodatek allegro chciało ode mnie rozmowę z chatu i tak dalej nic z tym nie zrobili. A jak zapytałem aby napisali do sprzedawcy to odpisali że nic nie mogą i mam zgłosić na policję czy do sądu.... Niech się społeczność dowie jak to wygląda.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Dobrze, umówmy się, że ja ze swojej strony przekażę sprawę do naszego zespołu bezpieczeństwa i poproszę o jej dokładną weryfikację. Opiszę im cały kontekst, żeby mogli przyjrzeć się temu jak najdokładniej.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel

To że są to ogłoszenia to albo usuńcie takie coś jeśli macie z tym problem albo nie wiem co. Może się skusiłem sam i wcześniej nie zadzwoniłem pod ten nr telefonu, ale tu już chodzi o to ze sprzedawcą dalej działa. Wszystkie czaty e-maile są przez was cenzurowane a jak dochodzi do czegoś to się wypinacie na to. Ogłoszenie czy nie powinna być opcja jakąś, kupujący daje dowód i allegro czy coś zapytuje się sprzedawcy czy to prawda zwłaszcza że jak byk cała rozmowa chat już jest faktem że sprzedawcą miał wysłać kod do godziny a nie wysłał i tylko tam są moje wiadomości. A czy wy czy policja zareaguje to minie kilka dni...

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Daje znać, że po moim zgłoszeniu i dokładnym wyjaśnieniu tego przypadku, nasz zespół bezpieczeństwa podjął decyzję o zablokowaniu tego sprzedającego. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów