Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam,
Czy można prosić o zablokowanie użytkowników zawieszonych? Korzystając z takich właśnie zawieszonych kont wyprowadzane są próby wyłudzeń, o których piszę poniżej.
Dla zaciemnienia obrazu (jak sądzę) występują dwa wątki: opóźnienie wyświetlenia wiadomości oraz kilku użytkowników przesyłających wiadomości.
1) w dniu 10 maja 2024 r. o godz. 14:30 otrzymałem wiadomość e-mail z konta "powiadomienia@allegro.pl" od użytkownika o nazwie "Client:50090516" informującą mnie o złożonym zamówieniu wraz z linkiem w formie QR-kodu przekierowującym na dziwny adres strony w domenie *.xyz . Wiadomość pojawiła się na liście Wiadomości w Allegro dopiero mniej więcej po godzinie od otwarcia linku z QR-kodu przekierowującego na stronę w domenie *.xyz . To konto ma status "Zawieszone", a mimo wszystko wychodzi z niego próba wyłudzenia... (!) Szczerze mówiąc - słabo to wygląda.
2) w dniu 10 maja 2024 r. o godz. 16:47 otrzymałem wiadomość poprzez serwis "Wiadomości" w aplikacji Allegro od użytkownika o nazwie "client:106561507" o treści: "1" [wyłącznie cyfra jeden].
Nie wiem, czy to jedna czy też dwie próby wyłudzenia - mając dostęp od strony end usera nie jestem w stanie połączyć kropek, ale podejrzewam, że obie w/w wiadomości mogą mieć coś wspólnego ze sobą. Patrząc na samą aukcję starego fotelika za stówkę wydaje mi się mało prawdopodobne, aby wygenerował w ciągu kilku godzin zasięgi rzędu ca. 50 odsłon (!)
Dla wszelkiej jasności wyrażam zgodę na przeglądanie mojej korespondencji zgromadzonej w Wiadomościach Allegro wraz załącznikami.
@pylkon 1. To konto zostało zablokowane chwile po tym, jak otrzymałeś wiadomość. Stąd mogłeś odnieść wrażenie, że wiadomość została wysłana z zawieszonego konta.
2. Na drugim koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy.