Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
@Finalmen Dziękuję za zgłoszenie. Konto zablokowane.
Uprzejmie informuję Szanowną Redakcję Allegro, że przed chwilą sprzedałem pianino tj. obiekt wielokrotnego pożądania melomanów zza wschodu. Było to dla mnie nowe doświadczenie, pomimo, że jestem u Was o wielu, wielu lat. Pozdrawiam Allegro i mam nadzieję, że moje posty przynajmniej pozwoliły ocknąć się niektórym.
@Finalmen Sprzedałeś i masz zapłacone to gratuluje.😂
Do mnie też ów Konradkarski88@gmail.com napisał i zaproponował kontakt poza allegro. Mam to do siebie, że zawsze sprawdzam email. W internecie nic nie ginie . I znalazłam .
@lech1709 Czy posiadasz ID lub login użytkownika, od którego dostajesz fałyszwe wiadomości? W naszym systemie nie ma zarejestowanego konta na adres mailowy, który wskazałeś powyżej.
101205057
sergiomarcos17@outlook.com analogiczne wiadomości o dziwnej treści otrzymywałem również z prośbą o napisanie na ten mail, id:
Client:101199030
@katar5 Dziękuję, oba konta są już zablokowane w naszym systemie.
@jahuuu Dziękuję, oba konta są już u nas zablokowane.
wczoraj do mnie napisano
@jlstg Dzięki, zablokowaliśmy już to konto.
Z wczoraj.
podejrzenie oszustwa !
numery klientów; 101424596 / 101442505
@glanis1989 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Oba konta zablokowaliśmy.
Przesyłam zrzut ekranu moich klientów, tylko ze zdjęciami z rowerów i proszę o interwencję.
Do twoich wiadomości ie mamy dostępu. Musisz opisać sytuację.