Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
@klikuss Czy posiadasz login lub numer ID tego użytkownika?
tak, Client:100871201
Kolejny do bana:
Client:100880721
Hi,
Do you still have it for sale? Kindly get back to me at my personal email (agnieszkaolinska0@gmail.com) for further conversation.
Thanks.
Napisał do mnie kolejny do zbanowania.
@Vilandra1 @wzqp @klikuss @msw2312 Dziękujemy za zgłoszenia. Konta są już zablokowane.
Zachowaj czujność, gdy kupujący:
Też dostałem tego emaila , a podobno miał być zablokowany.
U mnie dziś dokładnie to samo - ten profil jest aktywny..
bobretzkyjurgen1966@gmail.com
Ja również dostałem wiadomość z tego konta. Finalnie gość chciał kupić ode mnie rower. Płatność przez PayPal za rower i przesyłkę, ale po mojej stronie była płatność za przesyłkę u kuriera którego on wybrał. Niby wszystko dobrze wyglądało jeśli chodzi o stronę zamówionego kuriera (Przesyłka do Finlandii), ale płatność finalnie jako przekaz pieniężny do placówki w jakimś banku w Nigerii. Podejrzane...
Na szczęście w porę można się zorientować że jest coś nie tak. Dodam, że gość cały czas używa konta i mailuje ze mną...
@mlyka7, mogę Cię prosić o załączenie tutaj zrzutu ekranu z wiadomością z tego konta?
Proszę,
@mlyka7, pięknie dziękuję. 🙂 To konto jest już zablokowane i nie powinieneś otrzymywać z niego wiadomości. Gdyby w przyszłości jakaś inna wiadomość wydała Ci się podejrzana, daj proszę znać.
Witam
Już drugi raz próbowano ze mną taki sam numer- zapewne Skala Problemu jest zatrważająco duża.Trzeba takie osoby zgłaszać zgłaszać i jeszcze raz zgłaszać.
Pozdrawiam
Ahab 201
@ahab201 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzięki za szybką reakcje
Pozdrawiam
Ahab201
Witam Wszystkich wydaje mi się iż znowu próbowano mnie naciągnąc/wyłudzić odemnie Towar który wystawiłem na allegro.to numer Klienta 100884079
tą samą metodą co ostatnio Tzw. przekręt nigeryjski - Klient wzpisuje mi po angielsku na mojego prywatnego Maila że podeśle na mój adres swojego Agenta Transportowego który odbierze sprzedawany przezemnie towar
w tym przypadku Młot Udarowo Obrotowy Hitachi DH 50 MB .
Moje pztanie - skąd biorą się u niektórych takie pomysły - niektórzy myślą że są mądrzy a wszyscy inni są naiwni
za wszelką cenę chcą wyłudzić wasze dane osobowe.Klienta o wyżej wymienionym numerze proponuję zablokować na stałe tak żeby już nikogo innego nie proponował naciągnąć.Na życzenie mogę porobić zrzuty korespondencji. Pozdrawiam
Uważajcie na siebie/nie dawajcje się oszukać
Ahab 201
Tak, to jest próba oszustwa. Nie wysyłaj nikomu niczego, jeśli nie masz pieniędzy. Jeżeli ktoś chce kupić towar, to kupuje i płaci, zamiast kombinować. Nie wierz w żadne zapewnienia, sfałszowane potwierdzenia wpłat, nie klikaj w żadne linki w wiadomościach przez niego wysłanych. Masz pieniądze, wysyłasz, nie masz pieniędzy, nie wysyłasz. Nic bardziej prostszego.
Mam podobne zdanie
Niema Kasy niema Towaru-proste
Pozdrawiam
Ahab 201
Zdecydowanie próba wyłudzenia ,dobrze że jesteś czujny .Takie meile zgłaszaj od razu do allegro .