anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawiałam produkty w imieniu kogoś innego, teraz mam zadłużenie, co mogę zrobić?

Client:41282027
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry, chciałabym wyjaśnić jedną sprawę. Mianowicie znalazłam prace na platformie **piiip**, było to wystawianie produktów na allegro lokalnie. Dostawałam od kobiety zdjęcia kart graficznych i psp4. Klienci kupowali te produkty, pieniądze przychodziły na moje konto allegro. Mam nadzieje, ze te produkty zostały dostarczone. Zostałam oszukana. Sprawa jest już na prokuraturze i policji. 

Następny problem to na moim koncie allegro w saldzie mam -681,85 zł. Ta kwota miała być opłacona przez osobę która wysyłała mi zdjęcia. Niestety ta kobieta podała mi fałszywy adres firmy była to hurtownia mięsa w Katowicach. Nie dostałam, żadnej umowy o prace, nie dostałam też pieniędzy za 4 dniowe ,,szkolenie''. Proszę o pomoc i jak najszybszy kontakt ze mną, żebym mogła wiedzieć co ja mam teraz zrobić. Aktualnie nie mogę tego teraz zapłacić, bo moje konto bankowe zostało zablokowane. 28.12.2024 Allegro Protect pobrało mi -650.00 zł gdy miałam -31,85 zł. -681,85 mam aktualnie, czy ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć ? 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Client:41282027 Naprawdę sądzisz, że ktoś podając fałszywe dane i biorąc Ciebie na "słupa" wysyłał jakiś towar? Gdyby miał zamiar sprzedawać coś legalnie, to robiłby to samodzielnie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Proszę pana, to miała być praca. Nie sądziłam, że do tego dojdzie. Nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła gdybym wiedziała. Ale niestety za swoją głupotę mam teraz problem. Nie wiem jaki diabeł mnie podkusił, żebym za taką pracę się wzięła ze strony o.l.x. 

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Client:41282027 Praca jest wtedy, kiedy jest umowa, a pracownik sprzedaje coś w imieniu pracodawcy, a nie swoim. Teraz masz dług wobec Allegro, a wkrótce będziesz mieć do czynienia z policją, kiedy oszukane osoby zgłoszą, że kupiły od Ciebie karty graficzne, zapłaciły i nic nie dostały.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Odpowiedź jest taka że to Ty odpowiadasz za te oferty a nie jakaś kobieta, z cała pewnością Alelgro ściągnie z ciebie tą kwotą albo sprzeda ją do firmy windykacyjnej, będzie się to za tobą długo ciągła.Kontakt tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

467478450_1148741170149243_3354418404033932486_n.jpg

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:41282027

RRadzę poszukać sobie prawnika, bo niemal na pewno prokuratura postawi ci zarzuty karne. 

W zależności od zarzutów grozi ci do 8 lat pozbawienia wolności, albo do 25 lat pozbawienia wolności (oszustwo VAT-owskie, bo są to towary podlegające obowiązkowo pod VAT). A i nie ma tu znaczenia, że to miała być tylko praca. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Już opłaciłam to ujemne saldo

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41282027 bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji, jednak jako Allegro niewiele możemy zrobić. Proszę skontaktuj się z nami za pomocą formularza

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zapłaciłam już, tzn mój ojciec. Bo jak mówiłam mam zablokowane konto bankowe

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dobry krok, może wpłynąć na decyzję sądu.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zapłaciłam w terminie

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:41282027 te dopłaty to odszkodowania za nie dostarczone produkty, żadne z nich nie zostało wysłane bo to wyłudzenie za Twoim pośrednictwem, więc policz za ile sprzedałaś i tyle  z czasem będzie do zwrotu allegro 😞  

Mam nadzieje że nie było za dużo sprzedaży ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tylko 650 zł które miało być zwrócone do kupującego, a jest na moim koncie i wysłałam już z tego  screna wyżej

oznacz moderatorów

Client:130480685
#8 Zapaleniec#

Droga praca.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dodam jeszcze, że tą kwotę przed chwilą opłaciłam razem z ojcem z jego konta, bo ze swojego nie mogę bo mam zablokowane

oznacz moderatorów