anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot allegro

luizag
#1 Nowicjusz#

Dzien dobry. Kupujacy zakupil ode mnie przedmiot. Od dawna nie sprzedaje na allegro, przedmiot zostal w aktywnych przez przypadek jakis :(( Chcialam mu odeslac pieniadze ale niestety nie dotarly do mnie, dzwonilam do banku, sprawdzilam wszystkie mozliwe konta - nie ma. Kupujacy otworzyl sprawe o zwrot. Prosilam o pomoc allegro, informacje na jakie konto poszly pieniadze-nie otrzymalam pomocy. Sprawa ciagnie sie juz prawie miesiac. Jakis tydzien temu allegro nagle oswiadczylo ze sprzedajacy zwrocil pieniadze (cud jakis, nic nie dostalam i niczego nie zwrocilam) i obiecal zwrot na konto kupujacego w terminie 7 dni roboczych. Minelo dwa dni temu. Kupujacy wciaz czeka na zwrot, nikt juz nawet nie odpowiada na jego ponaglenia. Jak moge mu pomoc????? Dlaczego allegro przetrzymuje pieniadze ktore podobno zwrocilam?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@luizag a nie miałaś kasy tu https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji ?

Czy została wypłacona na Twoje konto ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Próżno szukać pieniędzy na różnych kontach bankowych, bo te zapewne były na twoim koncie w Allegro. Jeśli Allegro za ciebie dokonało zwrotu to otrzymaliście maile w tej sprawie, należy je przeczytać tam zapewne są informacje kiedy przewidywany jest zwrot.

Zawsze można przywołać moderację by przyjrzeli się sprawie 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@luizag widzę, że kupujący otrzymał już zwrot i środki trafiły na jego konto. Przekaż mu proszę, żeby napisał do nas przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów