anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak nadać paczke z wylicytowanym przedmiotem na WOŚP

MAMY ROZWIĄZANIE!
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Witam, pierwszy raz wystawiłam na licytacji dla WOŚP przedmiot i został wylicytowany. Nie wiem jak nadać przesyłkę Allegro inPost, nigdzie nie mogę znaleźć odnośnika do nadania paczki, a w inPost chce żebym opłaciła ja paczkę, chodź płaci kupujący. POOOOOMOCY

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
LEW433
#21 Demiurg#

Tak to działa, jak nie sprzedajesz i jednorazowo, to wyślij i opłać przecież za przesyłkę płaci kupujący.

Jeśli kupujący opłacił aukcję przez Allegro Finanse, kwota za przedmiot trafiła do WOŚP, a Tobie przekazaliśmy kwotę odpowiadającą cenie dostawy. Czy w tej zakładce widzisz wpłatę z kosztami przesyłki?

Przesyłkę możesz nadać z tej zakładki lub logując się danymi z Allegro na stronie managera paczek InPost. Maskowany adres mailowy klienta, który od nas otrzymałaś, możesz wykorzystać przy nadaniu.

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

W żadnej z zakładek nic mi się nie wyświetla

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Wejdź na stronę INPostu i wyślij, masz konto zwykle.

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Kupująca zapłaciła przez PAYU

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tak, ale zapłaciła za całość przecież,

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

czyli ja mam zapłacić za przesyłkę, a Allegro mi za nią odda?

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

A jeśli licytująca ma darmową przesyłkę, a ja muszę zapłacić za wysłanie?

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@kruszynka78 Nie może mieć darmowej przesyłki, jeśli Twoja oferta nie miała oznaczenia Smart. Trzeba poprosić o pomoc:  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Ja to robiłam pierwszy raz, po daniu oferty było napisane, że darmowa wysyłka od 45 zł.

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kruszynka78 Aha, OK< Może przy WOŚP są ekstra zasady. Trzeba poczekać, co napiszą moderatorki

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

NA WOŚP kupujący płaci za towar + wysyłkę , za towar idzie do WOŚP a za wysyłkę dostajesz Ty. Ile zapłacił?

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Za towar 105, za przesyłkę 0, ja za nadanie 11.49.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kruszynka78 Kwota za przesyłkę trafiła już na Twoje konto allegro. Aby móc skorzystać z tych pieniędzy, musisz zlecić wypłatę na swoje konto bankowe. Sprawdź tutaj. 🙂 

Wypłaty z Allegro Finanse aktywujesz w zakładce Ustawienia wypłat

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Nie trafiła ta kwota do mnie. W środkach przy transakcji tej kupującej wyświetla się kwota 0 zł. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nieprawda, kupujący płaci za towar+ przesyłkę.

oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Ja nadając paczkę,  musiałam zapłacić 11.49, a kupująca nie płaciła za przesyłkę, bo powyżej 45 zł  jest darmowa dostawa. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kruszynka78 popraw proszę cennik dostaw, ponieważ masz ustawioną darmową dostawę od 45 zł, przy takim ustawieniu to sprzedający płaci za wysyłkę, jeśli kwota zamówienia przekroczy 45 zł.
Możesz to wyłączyć w tej zakładce.  
Ustawienie darmowej dostawy, a Smart! to coś innego. Twoje oferty nie mają oznaczenia Smart! więc jeśli ustawisz darmową dostawę od określonej kwoty, kupujący nie zapłacą za nią.
Środki na przesyłkę, które są u Ciebie w zakładce Środki i historia operacji to środki za zamówienie nr c8f86260-d8bb-11ef-b32d-b37ff92b6407, w tym przypadku kupujący zapłacił za przesyłkę, ponieważ wartość zamówienia była poniżej 45 zł. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kruszynka78
#9 Pomysłodawca#

Dzięki wielkie, zmieniłam już. Poprostu pierwszy raz coś wystawiłam na licytację WOŚP, i nie wiedziałam jak to zrobić, a myślałam że dostawy są darmowe dla WOŚP, ale trudno, gapowe sie płaci. A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że nie wyświetla mi tych paczek co wysłałam w inPost, nawet nie ma takich numerów przesyłek. DRAMAT.  Pozdrawiam

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kruszynka78 super! Oczywiście, każdemu zdarza się pomylić, jeśli chodzi o nadane przesyłki, to obie trafiły już do kupujących. 
Zobacz, tutaj statusy:
602117879505077117220624
602117879505080115211286

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów