anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Średni czas odpowiedzi

Best-WorldGroup
#7 Wielbiciel

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Mam pytanie,  dlaczego  dobrzy sprzedawcy którzy nie maja dyskusji / pytań są praktycznie karani brakiem punktów za Średni czas odpowiedzi. Staram się wszystko robić żeby  wyjaśnić / opisać  wszystko na aukcjach żeby nie było pytań i staram się  zadbać o wszystko żeby klienci byli zadowoleni z naszego zakupu ( żeby nie było dyskusji) . To nie powinno być tak że mamy max 100 punktów i w razie przewinień są odejmowane do zera. Dzięki  temu że się staramy spadliśmy z poziomu super na dobry.  Czyli rozumiem że co którąś paczkę / wysyłkę mam fikcyjnie na siłę stworzyć problem klientowi  żeby móc później uzyskać punkty za szybka reakcję ? Mogę dostać poradę jak zrobić żeby mieć te punkty a nie stwarzać klientom problemów ? Z góry dziękuje za pomoc

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Best-WorldGroup Jeśli w ostatnich 30 dniach nie masz pytań od klientów i wiadomości w dyskusjach, nie dostaniesz punktów w mierze "Średni czas odpowiedzi", ale przyznajemy Ci 40 punktów w mierze "Terminowe odpowiedzi".

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@Best-WorldGroup 

Chciałbym pomóc, ale już raz dostałem za to ****.

Spójrz tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/super-sprzedawca/m-p/1165052#M238070

Z kolei do administracji mam pytanie: Czy wspólny przekaz został już ustalony? Jak wygląda w tej kwestii? 

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@TechartGSM owszem. Z naszej perspektywy rozwiązanie, o którym mowa, nie jest właściwe, dlatego zachęcanie do niego przez moderatorów nie powinno (i nie będzie więcej) mieć miejsca. Z drugiej strony, dbanie o odpowiednią punktację w Jakości samo w sobie jest godne pochwały, więc dopóki nie będzie to nadużywane, nie planujemy ingerować w wątki dotyczące tego tematu czy w Wasze odpowiedzi z podobnymi sugestiami.

Wybaczcie tę drobną niespójność, jaka się pojawiła.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

Best-WorldGroup
#7 Wielbiciel

Dzień dobry . Ale to i tak zawsze 60 na minusie w stosunku do normalnej sytuacji.  Powinien być wyjątek co do 0 pytań ze dyskusji . Bo jednak jesteśmy za to karani !

Powinno zaczynać się od 100 pkt i odejmować za te wykroczenia. Rozumiem, że i tak Allegro nic z tym nie zrobi. Nie dziwie się  że sprzedawcy budują sobie przez takie właśnie niedociągnięcia inne kanały sprzedaży na innych platformach. Pozdrawiam  

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Best-WorldGroup zwróć uwagę, że brak pytań trudno uznać za zasługę. W dużym stopniu zależy to od kategorii sprzedaży, od szczęścia, a przede wszystkim od liczby ofert/zamówień. Sprzedający odpowiadający szybko na otrzymane pytania wkładają w to wiele wysiłku i zasługują na nagrodę w postaci większej liczby punktów. Szczególnie, że nawet kilkugodzinna obsuwa może łatwo doprowadzić do ich utraty.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@msniezek Wszystko super... Chociaż wiadomo jak Allegro do tego podchodzi. Tylko jeżeli macie zamiar nadal prowadzić tę miarę w taki a nie inny sposób, to nie zaliczajcie odpowiedzi autoresponderami. Wtedy to co napisałeś powyżej, będzie miało jakikolwiek sens.

oznacz moderatorów