Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dostałem powiadomienie SMS z kodem odbioru do DHL BOXa, ale BOX chce kodu Pin który miał mi rzekomo przyjść e-mail. Nic takiego nie otrzymałem. Jak mam odebrać paczkę?
To wy macie problem z powiadomieniem, a nie DHL, od DHL dostałem SMS, że moja paczka jest do odbioru a i tak nie moge jej odebrać, bo jej status na allegro się nie zmienił. Nigdy więcej żadnej paczki allegro, żadnego smarta - tylko InPost.
Mam tak samo
@albioza @Godfather92 @marttt16 będziemy wysyłać nowe smsy z prawidłowymi kodami odbioru, poczekajcie proszę jeszcze chwilkę.
@Godfather92 to awaria przewoźnika, nie Allegro. Robimy, co możemy, aby przesyłki jak najszybciej do Was trafiły.
Dzień dobry,
Co w przypadku kiedy zamówienie podjazdu po przesyłkę było na 3 lipca. Nikt jej nie odebrał, dzisiaj tak samo. Nie mogę zamówić podjazdu kuriera drugi raz po tę samą przesyłkę.
@rgizara, nie musisz zamawiać kolejnego podjazdu, oddział widzi zlecenie podjazdu i dokłada wszelkich starań by odebrać przesyłki jak najszybciej.
Jeśli zamówienie będzie opóźnione ze względu na brak podjazdu, automatycznie wykluczymy je z Twoich statystyk jakości sprzedaży.
Dzień dobry, do tej pory przesyłka nie została odebrana przez kuriera.
Dodam tylko, że podjazd był zamówiony na czwartek - 2 lipca.
Proszę o info.
@la_nika bez urazy ale to również wina Allegro.
Widzicie, że nic nie działa i co robicie? Wycofujecie tylko kuriera ze smarta, zostawiając boxy... To jest nie poważne działanie. Macie tyle możliwości dostawy, że mogliście spokojnie wyłączyć DHL z dostaw do czasu naprawy awarii. Tak robi firma dbająca o klientów. Wtedy mielibyście tylko trochę wkurzonych klientów z początków awarii. Teraz macie od groma wkurzonych klientów i to nie tylko samą awarią ale też Waszym podejściem. Sprzedawca tej metody nie może wyłączyć w Delivery tylko Wy. Pozwoliliście im zamawiać nie informując przed zakupem o awarii i zrobiliście o celowo. Jak mogliście wywalić kurierów, mogliście również boxy... Po raz kolejny za Wasze działania zapłacą kupujący i sprzedający. Pobieracie takie ciężkie prowizje, a jakość obsługi macie na poziomie poniżej ŻENUJĄCEGO... Dosłownie brak cenzuralnego słownika na określenie takich działań... Naprawdę nikogo tam nie rusza, że doszło do tego iż chińskie portalu mogą pochwalić się o wiele wyższą jakością obsługi praktycznie na każdej stronie pozwalającej opiniować???
Moja paczka również leży w automacie paczkowym DHL od wczoraj, dziś o 13:40 dostałem SMS od Allegro (o krótszej treści niż zazwyczaj, z błędem (zamiast ł jest ?) co sugeruje że nie mają poprawnego kodowania znaków. Jest w nim numer paczki AD DHL oraz kod pin odbioru. Niestety kod nie działa, próbowałem kilkukrotnie. Poczekam parę godzin i spróbuję ponownie.
W apce od 02.07 status że nadal w drodze.
Też tak mam
Odebrałem swoją paczkę, wystarczy zadzwonić na infolinię DHL i otworzą Ci zdalnie.
Edit: Nie ważne, doczytałam dalej. Nie nazywaj DHL paczkomatami, bo to myli xD. Paczkomat ma tylko inpost. Jak nie wiadomo co ma to najlepiej automat paczkowy czegoś tam...xD
Jest ta awaria dhl, ale dostałam smsami kody odbiorów przesyłek, wszystko fajnie , ale jak odebrac? Wbijane kody w paczkomat nie działają. Pisze że zly pin. ( Nie pomyliłam paczkomatow) Jak otworzyć skrytki? Na allegro status jest nadal bez zmian.
Jak odebrać paczkę z DHL jak nie działa kod pin który dostałam w SMS ??
https://www.polkurier.pl/aktualnosci/dhl-utrudnienia-w-sledzeniu-przesylek Był jakiś problem w DHL wczoraj - może jeszcze nie naprawili
Wiadomo co z przesyłkami które ma dostarczyć kurier do domu? Zamówienie z wieczora 1.07 miało być wczoraj, czyli 3.07. Jest 4.07, dalej nic nie wiem, status na Allegro się nie zmienia, na infolinię nie można się dodzwonić bo nawet ten ich automat się wiesza, a zamówienie potrzebne mi jest na już.
Cześć, @TheTitantron. Statusy przesyłek aktualizują się z opóźnieniem ze względu na trwającą awarię, jednak kurierzy realizują doręczenie przesyłek do kupujących. Proszę o cierpliwość - dokładamy wszelkich starań, aby paczki dotarły do adresatów jak najszybciej.
@mimi_mimi ok, ale ta przesyłka będzie dzisiaj, czy mam czekać po weekendzie? Tak jak mówię, zawartość jest mi potrzebna na teraz, więc prośby o cierpliwość jedynie denerwują.
@TheTitantron, przykro mi, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ani wydać żadnej deklaracji 😞
@MiMary czyli jak zwykle nie można się niczego dowiedzieć... fajnie. I co ja mam teraz robić? Przesyłka miała być wczoraj, jeżeli nie będzie dzisiaj to gdzie i do kogo mam złożyć skargę? I dlaczego powiadomienie o awarii, o której wiadomo od wczoraj, dostaliśmy od Allegro dopiero dzisiaj, hm?