anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[03.07.2025] Awaria DHL

MAMY ROZWIĄZANIE!
SMA_X-Tiger
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
214 ODPOWIEDZI 214
sweet_fox2
#2 Obserwator#

Od dwóch dni paczka czeka na odbiór przez kuriera DHL. Nie wiem co mogę zrobić, żeby kurier przyjechał po przesyłkę. Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

kopnij go 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @sweet_fox2. Przewoźnik DHL ma obecnie awarię, przez co nie otrzymujemy aktualnych statusów przesyłek, jednak kurierzy realizują odbiory przesyłek. Oddział widzi zlecenie podjazdu i dokłada wszelkich starań by odebrać przesyłki jak najszybciej. Przepraszam za utrudnienia! 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Właśnie dostałam maila że paczka DHL będzie dziś doręczona więc chyba już wszystko działa? 

IMG_2555.jpeg

oznacz moderatorów
SzufladkiSynetik
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Kurier DHL nie odebrał wczoraj paczki mimo zamówionego podjazdu. Czy można prosić o wykluczenie paczki nr AD00NLLHJ0 z punktów jakości sprzedaży? Czy można teraz wysłać paczkę przez automat paczkowy bez anulowania ten przesyłki (anulowanie nie jest możliwe do wykonania z naszego poziomu, przycisk świeci się na szaro)?

Pozdrawiam
Synetik

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@SzufladkiSynetik Wszystkie paczki opóźnione w związku z globalną awarią DHL zostaną automatycznie wykluczone ze statystyk Jakości sprzedaży.

Jeśli masz etykietę, możesz nadać paczkę w automacie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SzufladkiSynetik
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
maliszewko2014
#11 Animator#

Dalej jest awaria i kurierzy nie robią odbiorów klienci też nie mogą odebrać paczek

oznacz moderatorów
kontaktD
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dzień dobry, 

Proszę o ponowne zlecenie odbioru paczki. Wczoraj kurier nie podjechał.

Numer zlecenia podjazdu AD3341003

Sławek
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kontaktD W tej chwili nie mamy nowych informacji w sprawie awarii systemów DHL, która rozpoczęła się wczoraj. Jeśli masz etykietę, najlepiej jest nadać przesyłkę samodzielnie w punkcie odbioru lub automacie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kontaktD
#10 Popularyzator#

Niestety nie mamy punktu nadań DHL.

Zlecenie na odbiór innych paczek również zostało utworzone na dzisiaj. Dzisiaj kurier ich tez nie odbierze?

A czy etykieta , którą mam, będzie działała, jeżeli faktycznie odstawimy gdzieś do punktu?

W przypadku InPostu generowana etykieta na odbiór kuriera, nie otworzy mi skrzynki.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kontaktD Zgodnie z informacjami, które otrzymaliśmy wczoraj od przewoźnika, możliwość nadania paczek w punktach i automatach powinna być dostępna dla przesyłek kurierskich z etykietą. 

Na pozostałe pytania nie jestem w stanie w tej chwili jednoznacznie odpowiedzieć.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kontaktD
#10 Popularyzator#

Co w przypadku, jeżeli nadamy koło południa paczki do punktu, a kurier jednak podjedzie w godzinach późno- popołudniowych, jak zazwyczaj to robi?

oznacz moderatorów
www_dsmoto_pl
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Paczka o Nr AD00NGM4M8 od dwóch dni utknęła na sortowni a klient zgłasza reklamację u mnie. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu sprawy.

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@www_dsmoto_pl W związku z globalną awarią DHL nie możemy śledzić statusów przesyłek, więc weryfikacja zgłoszonego przypadku również nie jest obecnie możliwa. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
artglass_krosno
#7 Wielbiciel#

Moje dwie paczki które kurier DHL wczoraj odebrał AD00NMO1D3 , AD00NM6N96 wciąż mają status przygotowane przez nadawcę ( potwierdzenie odbioru podpisane przez kuriera posiadam) a paczka z dnia 02.07.2025r  numer AD00NGKZJ4 ma status w drodze.

Czy te paczki utknęły gdzieś na sortowni czy są w drodze i mimo braku statusów będą dostarczane ?

Trzeba kupującym wyjaśniać a tu nikt nic nie wie .

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
dob77
#3 Debiutant#

Piszę jako kupujący, czy przesyłki będą w dniu jutrzejszym (sobota) dostarczane do automatów paczkowych DHL ? Jeśli nie to będę zwracał 6 przesyłek i muszę części kupić stacjonarnie.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@dob77 Nie jesteśmy w stanie na ten moment stwierdzić czy jutro przesyłki zostaną dostarczone. W chwili obecnej z powodu globalnej awarii nie ma możliwości doręczenia przesyłek do automatów paczkowowych oraz punktów pickup.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
diegoaragon
#11 Animator#

DHL zamieścił taką "notatkę" na swojej stronie

Zrzut ekranu 2025-07-04 111932.png

oznacz moderatorów