Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Od dwóch dni paczka czeka na odbiór przez kuriera DHL. Nie wiem co mogę zrobić, żeby kurier przyjechał po przesyłkę. Proszę o pomoc.
kopnij go
Cześć, @sweet_fox2. Przewoźnik DHL ma obecnie awarię, przez co nie otrzymujemy aktualnych statusów przesyłek, jednak kurierzy realizują odbiory przesyłek. Oddział widzi zlecenie podjazdu i dokłada wszelkich starań by odebrać przesyłki jak najszybciej. Przepraszam za utrudnienia!
Właśnie dostałam maila że paczka DHL będzie dziś doręczona więc chyba już wszystko działa?
Dzień dobry,
Kurier DHL nie odebrał wczoraj paczki mimo zamówionego podjazdu. Czy można prosić o wykluczenie paczki nr AD00NLLHJ0 z punktów jakości sprzedaży? Czy można teraz wysłać paczkę przez automat paczkowy bez anulowania ten przesyłki (anulowanie nie jest możliwe do wykonania z naszego poziomu, przycisk świeci się na szaro)?
Pozdrawiam
Synetik
@SzufladkiSynetik Wszystkie paczki opóźnione w związku z globalną awarią DHL zostaną automatycznie wykluczone ze statystyk Jakości sprzedaży.
Jeśli masz etykietę, możesz nadać paczkę w automacie.
Dziękuję za odpowiedź.
Dalej jest awaria i kurierzy nie robią odbiorów klienci też nie mogą odebrać paczek
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
Proszę o ponowne zlecenie odbioru paczki. Wczoraj kurier nie podjechał.
@kontaktD W tej chwili nie mamy nowych informacji w sprawie awarii systemów DHL, która rozpoczęła się wczoraj. Jeśli masz etykietę, najlepiej jest nadać przesyłkę samodzielnie w punkcie odbioru lub automacie.
Niestety nie mamy punktu nadań DHL.
Zlecenie na odbiór innych paczek również zostało utworzone na dzisiaj. Dzisiaj kurier ich tez nie odbierze?
A czy etykieta , którą mam, będzie działała, jeżeli faktycznie odstawimy gdzieś do punktu?
W przypadku InPostu generowana etykieta na odbiór kuriera, nie otworzy mi skrzynki.
@kontaktD Zgodnie z informacjami, które otrzymaliśmy wczoraj od przewoźnika, możliwość nadania paczek w punktach i automatach powinna być dostępna dla przesyłek kurierskich z etykietą.
Na pozostałe pytania nie jestem w stanie w tej chwili jednoznacznie odpowiedzieć.
Co w przypadku, jeżeli nadamy koło południa paczki do punktu, a kurier jednak podjedzie w godzinach późno- popołudniowych, jak zazwyczaj to robi?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Paczka o Nr AD00NGM4M8 od dwóch dni utknęła na sortowni a klient zgłasza reklamację u mnie. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu sprawy.
Pewnie zrzucą to na garb tego
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-delivery/03-07-2025-awaria-dhl/m-p/1044193#M7968
@www_dsmoto_pl W związku z globalną awarią DHL nie możemy śledzić statusów przesyłek, więc weryfikacja zgłoszonego przypadku również nie jest obecnie możliwa.
Moje dwie paczki które kurier DHL wczoraj odebrał AD00NMO1D3 , AD00NM6N96 wciąż mają status przygotowane przez nadawcę ( potwierdzenie odbioru podpisane przez kuriera posiadam) a paczka z dnia 02.07.2025r numer AD00NGKZJ4 ma status w drodze.
Czy te paczki utknęły gdzieś na sortowni czy są w drodze i mimo braku statusów będą dostarczane ?
Trzeba kupującym wyjaśniać a tu nikt nic nie wie .
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Piszę jako kupujący, czy przesyłki będą w dniu jutrzejszym (sobota) dostarczane do automatów paczkowych DHL ? Jeśli nie to będę zwracał 6 przesyłek i muszę części kupić stacjonarnie.
@dob77 Nie jesteśmy w stanie na ten moment stwierdzić czy jutro przesyłki zostaną dostarczone. W chwili obecnej z powodu globalnej awarii nie ma możliwości doręczenia przesyłek do automatów paczkowowych oraz punktów pickup.
DHL zamieścił taką "notatkę" na swojej stronie