Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
Co w przypadku kiedy kurier mimo zmówionego podjazdu na dzisiaj nie odebrał przesyłki?
Nie mogę ponownie zamówić podjazdu do tej samej przesyłki.
Nie m
Czy awaria DHL została już usunięta? Pytam bo zniknął komunikat ogólny o awarii na Allegro, ale statusy przesyłek nadal bez zmian. Czy jutro przesyłki zostaną odebrane przez Kuriera.?
@blackfriesian Muszę Cię prosić o cierpliwość. W związku z awarią możliwość weryfikacji statusu przesyłki nie jest obecnie dostępna.
paczka:AD00N05PL6 nadana w poniedziałek i nadal nie dotarła,potrzebuję pilnie,czekać czy zamawiać gdzie indziej?
To właśnie wnerwia w usługach allegro, awaria jest od kilku dni, a klienci nie są powiadamiani o przyczynach braku realizacji zamówień, opóźnieniach etc. Dowiadują się sami, po bezpośrednim kontakcie ze sprzedawcą lub allegro. Denerwuje brak reakcji i rozwiązań w takich sytuacjach.
Nadałam dziś zwrot w autonacie dhl.
Status pokazuje jako w przygotowaniu. Czy jest jakiś problem
Cześć, @ewelak231. Tak, przewoźnik DHL ma obecnie awarię. Z tego powodu nie otrzymujemy aktualnych statusów przesyłek. Kurierzy jednak dostarczają przesyłki, dlatego bardzo proszę o cierpliwość - robimy co możemy, aby doręczyć przesyłki jak najszybciej i zaktualizować ich statusy. Przepraszam za utrudnienia!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
a ja mam pytanie co ze zleceniem odbioru paczek, który był na dziś ale z wiadomych względów nie został zrealizowany. Czy on zostanie automatycznie przeniesiony na jutro? Bo zakładam (może naiwnie), że jutro wszystko wróci do normy.
Podpinam się pod pytanie. Mam 5 paczek do odbioru o numerach AD00NKYGD0 29235680162 29235680173 29235680184 29235680195.
Z powodu globalnej awarii przewoźnika DHL nie ma możliwości żeby kurier odebrał jakąkolwiek paczkę z paczkomatu bądź żabki! Skanery padły pozostało tylko czekać a nie się powtarzać milion razy 😄
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Uprzejmie donosze że DHL nadal nie działa. Chcieliśmy dać przed chwią (6:30) zlecenie odbioru na dziś lecz pierwszy możliwy termin odbioru pokazało nam na 07-07
Mam nadzieje że :
1) allegro wyłaczy na chwile DHL aby klienci nie mogli kupować z tą wysyłką - wczooraj to nie zostało zrobione
2) allegro automatycznie wykluczy ze statystyk paczki DHLowskie
3) allegro będzie wspierać sprzedawćów w ewentualnie założonych przez kupujących dyskusjach
Sprzedawców allegro tresuje niczym pieski ( bez urazy dla piesków) a samo w ramach usługi Allegro delivery dopuszcza do takich sytaucji. Przypominam że w przypadku usługi AD pełną odpowiedzialnośc z aprzesyłki DHL bierze Allegro......
Reszte mojej subiektywnej opini zachowam dla siebie bo chyba nie nadaje sie ona na forum........
@_Likos_ nie wyłączy , w dalszym ciągu wchodzą zamówienia na DHL , nie wiem czy wrzucać do boxu , 2 wczoraj nadane przepadły , tyle ,że wydłużyli o 1 DR. czas realizacji ,dobrze ,że temperatura spadła ,wczoraj 4 kremy gotowały się w boxie cały dzień
W dniu dzisiejszym paczki będą odbierane z box i pop ( metodą z palca) bez użycia systemu statuty się nie zmienia ale paczki jadą dalej. Doręczenia również będą realizowane oprócz paczek pobraniowych.
@Client:122704777 cóż ciekawe jak pojada dalej jak na sortowniach też system nie działa.
Wczoraj kurier DHL był i nie odebrał paczek bo sortownia i tak nie była w stanie ich zeskanować.
Co nawyżej paczki z boxów i POPów pojada na najbliższy oddziałi i tam bedą lezały aż wszystko ruszy ( jak wszystko bedzie dobrze to moze ruszy w weekend)
Paczki pojadą dalej uruchomiony został inny system zeskanowania paczek na sortowniach na wysyłkę tyle że status bedzie stał w miejscu.
@Client:122704777 to czemu nie można dawać zleceń odbioru na dziś? skoro paczki mogą jechac dalej??????
Pierwszy możliwy termi na zlecenie odbioru w dhl to 07-07 sprawdzałem o 6:30 rano
Nie można dawać zleceń bo to ten sam system który nie działa. Powiem tak na moim rejonie klienci zadzwonili do mnie i paczki będą odebrane po telefonie od nich fizycznie zleceń na podjazd nie ma.
Taaa marzenie ściętej głowy, wolą się powygłupiać. Wyłączyliby to by większość ludzi wybrała inną dostawę, a tak następnym razem pójdą gdzie indziej. A mówiłam, żeby wyłączyć xD Uff dobrze, że tylko inpostem zamówiłam:)
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Proszę mi powiedzieć co w sytuacji gdy wczoraj nadałam pacczkę w automacie paczkowym i nie zmienił się jej status. nie wiem czy została odebrana przez kuriera dhl (AD) czy dalej tam czeka. Nie mam żadnego potwierdzenia nadania w tym przypadku, co będzie jak paczka zginie? Podejrzewam że ten problem ma masa sprzedawców.
My nadaliśmy wczoraj 6 paczek w automacie i do dziś wyświetlają się "przygotowane przez nadawcę" , 0 potwierdzenia nadania