Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, nie można nadawać w automatach paczkowych, ponieważ nie rozpoznaje numerów listów. Pozdrawiam Paweł z LUXLOOK
@la_nika A co z paczkami, które w dniu 02.07.2025 r. zostały umieszczone w punkcie nadawczym? Statusy się zmieniły, np. przesyłka nr AD00N0LQZ3 dnia 02.07.2025 r. została odebrana przez kuriera. Co dzieje się z tymi paczkami? Mamy kilkadziesiąt takich przesyłek.
Jak przeczytaliśmy, zamówienia z DHL automatycznie będą wykluczane z oceny jakości sprzedaży? A co z ewentualnymi negatywnymi komentarzami i dyskusjami?
Komentarze na pewno będą dostępne. Niestety takie awarie powinny być wyłączne od razu z wyboru.
Jeśli nie będą aktualizowane statusy a mimo to niby będzie można odebrac z paczko punktu przesyłki z palca, to skąd mam wiedzieć kiedy dojdą? Na allegro wiszą w zawieszeniu, mam sporo przesyłek które miały byc ba wczoraj i na dzisiaj, wszystko wisi, pokazuje że na sortowni od wczoraj. Rzeczy potrzebne mi są na sobotę. Widać zostaje tylko zwroty zrobić. Na nieszczęście kupiłam juz w trwającej awarii, ale ! Jakoś nikt nie wyłączył tej możliwości wyboru przesyłki, a powinno to byc zrobione natychmiast po ogłoszeniu awarii.
Mam podobnie i rezygnuję ostatecznie z usług DHL
A czy firma dhl ma w planach dostarczyć te zaległe paczki w weekend czy zbagatelizują temat?
Na pewno zlekceważy klientów
Związku z awarią jest możliwość zmiany sposobu dostawy? mam 5 przesyłek do DHL BOX, a niektóre pilne
Dzień Dobry dwie przesyłki utknęły w DHL Łyski nr AD00NE2UI5, AD00N7B6I3 brak kontaktu z dhl infolinia potrzebuje nr listu przewozowego, podobno mają awarię systemu komputerowego, od poniedziałku dziś mamy piątek brzmi to jak kpina. Gdzie i jak mogę odebac te przesyłki ewentualnie jak zwrócić ?
Jedyne wyjście to całkowicie zrezygnować z dhl
Otrzymałam sms z kodem do odbioru przesyłki , jednak nie ma opcji wyjęcia przesyłki wyświetlacz nie reaguje na próbę wprowadzenia czegokolwiek . Od dwóch dni czekałam na błyskawiczną dostawę 🙈
@MirkaS8, jeśli dostałeś od nas drugi kod, to powinien już zadziałać przy próbie odebrania przesyłki - pierwszy kod był błędny, za co przepraszam.
@jaqjordan, ciągle pracujemy nad dosłaniem kodów, które umożliwią podjęcie przesyłki.
Dostałam owszem drugi kod ale jest nieaktywna tablica dotykowa na paczkoboxie, nie reaguje na dotyk więc kod na tą chwilę psu na … jeśli nie mogę nic wprowadzić . Takich osób było kilka i powtarzałam co kilka razy w odstępach godzinnych
Dostałam sms z kodem odbioru do jednej z 5 przesyłek, 3 z nich były wysyłane tego samego dnia, być może są w skrytkach, czy jest możliwość sprawdzenia tego przez Was?
Nie prawda ze awaria została usunięta dzwoniłem dzis 7 lipca na infolinię dhl w sprawie mojej paczki która jest nie dostarczona a miała nadana 2 lipca miała byc 3 lipca jest 7 i konsultant powiedzial ze awaria dalej trwa podajze od 4 lipca wiec proszę nie podawać nie prawdziwych informacji
@przemek25slaskie wygląda ,że została usunięta , w sobotę zbierali paczki z box-ów , statusy przesyłek pozmieniały się na prawidłowe , realizowali również doręczenia .
dlaczego twierdzicie ze awaria została usunięta jezeli na infolini podają ze nadal trwa ? Ja bynajmniej zaraz minie tydzień jak czekam na paczkę miała byc na drugi dzień żenada ostatni raz DHL
@przemek25slaskie jeżeli masz smart-a to uważaj bo to allegro wybierze kuriera za Ciebie 😉
Dzień dobry,
Do tej pory kurier DHL nie odebrał przesyłki z czwartku 3 lipca. Nie mogę drugi raz zamówić odbioru do tej samej przesyłki, proszę o info.
Cześć @rgizara, zgłosiłem sprawę z odbiorem Twojej przesyłki do dedykowanego działu, jak tylko otrzymam więcej informacji, wrócimy do Ciebie.