anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[03.07.2025] Awaria DHL

MAMY ROZWIĄZANIE!
SMA_X-Tiger
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
214 ODPOWIEDZI 214
luxlook-pl
#7 Wielbiciel#

Cześć, nie można nadawać w automatach paczkowych, ponieważ nie rozpoznaje numerów listów. Pozdrawiam Paweł z LUXLOOK

oznacz moderatorów
PapilArt
#8 Zapaleniec#

@la_nika A co z paczkami, które w dniu 02.07.2025 r. zostały umieszczone w punkcie nadawczym? Statusy się zmieniły, np. przesyłka nr AD00N0LQZ3 dnia 02.07.2025 r. została odebrana przez kuriera. Co dzieje się z tymi paczkami? Mamy kilkadziesiąt takich przesyłek. 

Jak przeczytaliśmy, zamówienia z DHL automatycznie będą wykluczane z oceny jakości sprzedaży? A co z ewentualnymi negatywnymi komentarzami i dyskusjami?

oznacz moderatorów
jjusta_j
#7 Wielbiciel#

Komentarze na pewno będą dostępne. Niestety takie awarie powinny być wyłączne od razu z wyboru.

oznacz moderatorów
jjusta_j
#7 Wielbiciel#

Jeśli nie będą aktualizowane statusy a mimo to niby będzie można odebrac z paczko punktu przesyłki z palca, to skąd mam wiedzieć kiedy dojdą? Na allegro wiszą w zawieszeniu, mam sporo przesyłek które miały byc ba wczoraj i na dzisiaj, wszystko wisi, pokazuje że na sortowni od wczoraj. Rzeczy potrzebne mi są na sobotę.  Widać zostaje tylko zwroty zrobić. Na nieszczęście kupiłam juz w trwającej awarii, ale ! Jakoś nikt nie wyłączył tej możliwości wyboru przesyłki, a powinno to byc zrobione natychmiast po ogłoszeniu awarii.

oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Mam podobnie i rezygnuję ostatecznie z usług DHL

oznacz moderatorów
RZETELNY_MIREK
#2 Obserwator#

A czy firma dhl ma w planach dostarczyć te zaległe paczki w weekend czy zbagatelizują temat?

oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Na pewno zlekceważy klientów 

oznacz moderatorów
allshock
#7 Wielbiciel#

Związku z awarią jest możliwość zmiany sposobu dostawy? mam 5 przesyłek do DHL BOX, a niektóre pilne

oznacz moderatorów
krzys_ys
#1 Nowicjusz#

Dzień Dobry dwie przesyłki utknęły w DHL Łyski nr  AD00NE2UI5, AD00N7B6I3 brak kontaktu z dhl infolinia potrzebuje nr listu przewozowego, podobno mają awarię systemu komputerowego, od poniedziałku dziś mamy piątek brzmi to jak kpina. Gdzie i jak mogę odebac te przesyłki ewentualnie jak zwrócić ?

oznacz moderatorów
SWidek1
#8 Zapaleniec#

Jedyne wyjście to całkowicie zrezygnować z dhl

oznacz moderatorów
MirkaS8
#9 Pomysłodawca#

Otrzymałam sms z kodem do odbioru przesyłki , jednak nie ma opcji wyjęcia przesyłki wyświetlacz nie reaguje na próbę wprowadzenia czegokolwiek . Od dwóch dni czekałam na błyskawiczną dostawę 🙈

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@MirkaS8, jeśli dostałeś od nas drugi kod, to powinien już zadziałać przy próbie odebrania przesyłki - pierwszy kod był błędny, za co przepraszam.  

@jaqjordan, ciągle pracujemy nad dosłaniem kodów, które umożliwią podjęcie przesyłki. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
MirkaS8
#9 Pomysłodawca#

Dostałam owszem drugi kod ale jest nieaktywna tablica dotykowa na paczkoboxie, nie reaguje na dotyk więc kod na tą chwilę psu na … jeśli nie mogę nic wprowadzić . Takich osób było kilka i powtarzałam co kilka razy w odstępach godzinnych 

oznacz moderatorów
akibog
#7 Wielbiciel#

Dostałam sms z kodem odbioru do jednej z 5 przesyłek, 3 z nich były wysyłane tego samego dnia, być może są w skrytkach, czy jest możliwość sprawdzenia tego przez Was?

oznacz moderatorów
przemek25slaskie
#7 Wielbiciel#

Nie prawda ze awaria została usunięta dzwoniłem dzis 7 lipca na infolinię dhl w sprawie mojej paczki która jest nie dostarczona a miała nadana 2 lipca miała byc 3 lipca jest 7 i konsultant powiedzial ze awaria dalej trwa podajze od 4 lipca wiec proszę nie podawać nie prawdziwych informacji 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@przemek25slaskie wygląda ,że została usunięta , w sobotę zbierali paczki z box-ów , statusy przesyłek pozmieniały się na prawidłowe , realizowali również doręczenia .

oznacz moderatorów
przemek25slaskie
#7 Wielbiciel#

dlaczego twierdzicie ze awaria została usunięta jezeli na infolini podają ze nadal trwa ? Ja bynajmniej zaraz minie tydzień jak czekam na paczkę miała byc na drugi dzień żenada ostatni raz DHL 

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@przemek25slaskie jeżeli masz smart-a to uważaj bo to allegro  wybierze kuriera za Ciebie 😉

oznacz moderatorów
rgizara
#10 Popularyzator#

Dzień dobry,

Do tej pory kurier DHL nie odebrał przesyłki z czwartku 3 lipca. Nie mogę drugi raz zamówić odbioru do tej samej przesyłki, proszę o info.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @rgizara, zgłosiłem sprawę z odbiorem Twojej przesyłki do dedykowanego działu, jak tylko otrzymam więcej informacji, wrócimy do Ciebie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów