Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
Mamy kolojny dzień i nic się nie zmieniło w tej sprawie.
@rgizara Widzę, że nasi konsultanci skontaktowali się z Tobą w sprawie przesyłki wczoraj (tj. 07.07.2025) o 14:55, w konwersacji mailowej 52973919. Poprosiłem o jak najpilniejsze rozwiązanie sprawy.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i proszę jeszcze o chwilę cierpliwości.
Awaria została usunięta a ja dalej czekam na paczkę, miała być w piątek, w sobotę. 2 konsultantów allegro tak mnie powiadomili, czekałam w domu... Dzisiaj Mija kolejny dzień, paczki dalej nie ma... Urlop mam specjalnie brać? Aby zobaczyć czy kurier wg przyjedzie i w jakim stanie po takim czasie będzie paczka.Po co dawać fałszywe informacje że coś będzie skoro ja dalej czekam na paczkę. Podany niby jest numer do kuriera, dzwonię a kurier jest zupełnie w innych rejonach Będzie chyba trzeba zrezygnować z paczki, która czekam i zamówić jeszcze raz, ale tym razem InPost@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@judka2903 To, że awaria została usunięta, oznacza, że system w pełni działa. Zaległe przesyłki są wciąż dostarsczane - proszę, podaj numer paczki, której dotyczy zgłoszenie.
Awaria nie została usunięta. Od piątku czekam na odbiór paczki. Od konsultantów Allegro nie od wczoraj nie mogę uzyskać informacji, kiedy kurier DHL odbierze przesyłkę.
Dzień dobry
Próbuję nadać automatem DHL paczkę, ale cały czas wyskakuje mi Błąd systemu. Sprawdziłam kilka automatów i w każdym mam to samo
paczka Allegro AD00NKBHB0
Czy ktoś miał może podobny problem i może poratować rozwiązaniem?
@fhulewer spróbuj za jakieś 1-2 H , system DHL ma za wąski przełyk , nie biegnij do maszyny zaraz po wygenerowaniu etykiety , pomału .... po drodze strzel ze 2 piwka .
To rzeczywiście musi mieć wąski przełyk - etykieta była wygenerowana wczoraj wieczorem, no i dobre winko nie jest złe 😉
@fhulewer uuu...to rzeczywiście długo , miałem już tak , nie obyło się bez wygenerowania drugiej etykiety .
Mieliśmy podobną sytuację, kiedy tuż po wygenerowaniu etykiety DHL kupujący przekierował ją do automatu DHL BOX i żaden automat DHL nie chciał jej przyjąć - w takim przypadku trzeba było zlecić podjazd kuriera lub udać się do oddziału DHL, ewentualnie punktu nadawczo/odbiorczego POP. Nie wiem jednak, czy podobne rozwiązanie będzie działać w ramach Allegro Delivery
System boxów dzialal tylko rano potem nie dalo sie doreczyć ani zrealizowac zbioru
Klient wybrał sposób dostawy Allegro Automat DHL BOX 24/7 . Dlaczego tej paczki jak inne DHL nie można nadać w Żabce?
W Żabce bez problemu nadaję: Allegro Kurier DHL (AD), Allegro Odbiór w Punkcie DHL (AD), Allegro Kurier DHL.
Czy to jakiś chwilowy błąd, przeoczenie?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Madmil to globalna awaria przewoźnika.
Gdy tylko otrzymamy informacje od DHL w tej sprawie, będziemy Was informować.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry
Dotyczy np. zamówienia nr: 13020298082.
Dlaczego zamawiając kuriera 03.07 o godz. 12.09 dowiaduje się, że mogę zamówić kuriera dopiero na : 2025-07-04, 10:00 12:00. Oczywiście czas na wysłanie: do czw., 3 lip 2025, 23:59. Co to za niespodzianka?
Awaria DHL
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-delivery/03-07-2025-awaria-dhl/m-p/1044018#M7947
Dziękuję za info
Jako firma piekarnicza, która dostarcza świeże produkty o bardzo krótkim terminie przydatności, jesteśmy rozczarowani ostatnimi zmianami w Allegro Smart!, które „zmuszają” sprzedawców do korzystania z przewoźnika DHL. W naszym przypadku skutkowało to poważnymi komplikacjami – DHL odnotował globalną awarię systemu, przez co nasze paczki nie zostały odebrane na czas.
Nie możemy sobie pozwolić na takie opóźnienia. Nasze wypieki muszą trafiać do klientów maksymalnie w ciągu 24 godzin od produkcji – każda zwłoka obniża ich jakość i sprawia, że przestają być pełnowartościowym produktem. Brak możliwości samodzielnego wyboru przewoźnika w ramach Allegro Smart! jest dla nas nie tylko uciążliwy, ale przede wszystkim szkodliwy.
Aby ratować sytuację, musieliśmy nadać przesyłki przewoźnikiem DPD, który – jak zawsze – zareagował sprawnie i bezproblemowo odebrał paczki jeszcze tego samego dnia. Niestety, ponieśliśmy dodatkowy koszt 285 zł.
Z pełnym przekonaniem możemy polecić DPD – są niezawodni i przewidywalni, czego niestety nie możemy powiedzieć o DHL, zwłaszcza przy tak krytycznych awariach. Liczymy na to, że Allegro w przyszłości umożliwi wybór przewoźnika, bo obecne rozwiązanie godzi w interesy firm takich jak nasza i przede wszystkim w zadowolenie końcowego klienta.
@Drobnica_Piek Jak widzisz Twój problem elegancko podmietli pod dywan , przenieśli na koniec do wątku o podobnym temacie i sprawa załatwiona bo nikt tego nie przeczyta i z czasem przepadnie ,a osobny wątek zbyt rzucał się w oczy .
Allegro mogło by dać informacje o awarii przewoźnika to uspokoiło by kupujących w stosunku do sprzedających,
Poza tym potwierdzam DHL to najgorszy przewoźnik DPD nie jest lepsze ale DHL zajmuje pierwsze miejsce w tym rankingu:)
Też czekam n dwie przesyłki z DHL