anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[17-02-2025] Przerwa techniczna przewoźników Allegro ONE/International/Allegro Delivery

MAMY ROZWIĄZANIE!
lwowl
#10 Popularyzator#

Witam,
nie mogę nadać paczki Allegro One Box DPD wyskakuje komunikat:
"API przewoźnika jest tymczasowo niedostępne. Ponów próbę później."

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
102 ODPOWIEDZI 102
superstore
#9 Pomysłodawca#

Potwierdzam, mamy ten sam błąd, na 20 paczek robi 3, przy pojedynczym drukowaniu nie generuje wcale. problem jest zarówno z DPD jak i UPS

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#13 Ambasador#

No niestety coś z api mają pewnie dopiero od 8 będzie działał ktoś w tej kwesti...

oznacz moderatorów
Super-Price_IMP
#9 Pomysłodawca#

Potwierdzam, mamy ten sam problem.

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#13 Ambasador#

na allegro delivery nie działa dpd i ups 

jedynie orlen działa 🙂 

oznacz moderatorów
Studio-PAKA
#8 Zapaleniec#

Podbijam. Allegro One Box UPS leży, dpd jeszcze nie sprawdzałem

oznacz moderatorów
lwowl
#10 Popularyzator#
Poniedziałek

Przerwa techniczna przewoźników Allegro ONE/International/Allegro Delivery

Trwa przerwa serwisowa i potrwa do 17 lutego 2025 do 10:00.  Środowisko Allegro ONE/International/Allegro Delivery będzie niedostępne z powodu prac IT.

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#13 Ambasador#

@lwowl dzięki za info CIEKAWE CZEMU ROBIĄ TO W PONIEDZIAŁEK...

gdzie najwięcej zamówień jest po week

oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@sklep_solpio Żeby pokazać, gdzie mają wszystkich użytkowników.

Opłaca się zaczynać pracę o 6. Wszystkie etykiety wyszły.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów
DOLE2
#9 Pomysłodawca#

Jak się ma mało zamówień, może ranne wstawanie w czymś pomoże. 
Ale zamówienia przychodzą również o 7, 8, 9 itd. przecież nie ma ich jak nadać...

oznacz moderatorów
www_dc12v_pl
#8 Zapaleniec#

To samo czekamy na naprawę awarii. 

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

POtwierdzam. Kurierskie dpd i ups działają poprawnie - allegro ONE nadawany dla tych przewoźników - nie działa ( API prtzewoźnika tymczasowo niedostępne)

oznacz moderatorów
WarsztatNadruku
#11 Animator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

A ja bym chciała wiedzieć czy będziecie lub nie będziecie liczyć wysyłki które powinny wyjść dziś poprzez Allegro One, a nie ma ich na razie jak zamówić. Awaria ma być do godziny 10... na razie... u mnie niestety zamówienie kuriera Allegro One DPD po godzinie 10 skutkuje odbiorem paczki dopiero następnego dnia roboczego czyli po terminie wysyłki... proszę zatem o informacje co z paczkami, które z powodu awarii dziś nie wyjdą a powinny.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@lwowl @_Likos_ @sklep_solpio @www_dc12v_pl potwierdzam informację jaką przekazał Wam @lwowl:

Przerwa techniczna przewoźników Allegro ONE/International/Allegro Delivery
Trwa przerwa serwisowa i potrwa do 17 lutego 2025 do ok.10:00. Środowisko Allegro ONE/International/Allegro Delivery będzie niedostępne z powodu prac IT.

@WarsztatNadruku jeśli takie będą w wyniku tych prac, to wtedy wskaż mi nr zamówień i będę działał w tym temacie.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@gdvorek  dzieki za info. Lecz w tej sytuacji nie wiemy czy od nas wyjada paczki ONE. Kurierzy DPD i UPS w poniedziałki są u nas bardzo wczesnie czasem nawet przed 10. Będziemy wówczas pisać o wykluczenie ze statystyk a niezadowolonych klientów odsyłac do pomocy allegro

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@_Likos_ rozumiem Was - umówmy się, że wtedy przekażecie mi nr zamówienie i ja będę działał, żeby Wam pomóc. A tak jak piszesz klientów odeślemy do Allegro Pomoc z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji. Bądźmy dobrej myśli.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
Pulse
#11 Animator#

Czemu takie akcje robicie w poniedziałek? Czemu aż do 10?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Pulse bo to stan umysłu, Inpost robi takie prace w nocy weekend 🙂 

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  czemu nie dotaliśmy informacji, czemu kupujący mogli wybrać metodę której ja nie mogę dziś nadać ??????  Allegro Delivery mam ustawione na zamów do 9 a o 10 zawożę wszystkie do Epaki, potem nie mam takiej możliwości 😞 Więc zmówienia z Weekendu dziś nie wyjdą przez Was 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Pulse są to pracę techniczne, które wymagały podjęcia działań. Prosze o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

Allegro niepoważny serwis, banda amatorów !!!!  Przedłużyliście przerwę do 11 jak można planować prace serwisowe jak jest najwięcej paczek po weekendzie !!!!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów