Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam nie widać zamówień w salescenter i aplikacji, przychodzą maile z zamówieniami a zamówień nie widać ddbd3530-6c55-11f0-ab62-f56f31dadfa9
EMail z zamówieniami przychodzi, ale nie widać ich w Allegro.
Naprawiacie może ten błąd już (do Allegro)?
Dzień dobry. Nie widzę nowych opłaconych zamówień w zakładce zamówienia, żadnych filtrów nie mam włączonych, przychodzi tylko powiadomienie o sprzedaży na pocztę.
caf5d0a0-6c56-11f0-b4ee-e161c1a778dd Proszę sprawdzić co się dzieje |
Dzień dobry,
z maila wynika że zamówienie jest złożone, a w panelu allegro brak zamówienia:
| ||
|
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Ok, wpadło po 15 minutach,
Dzięki.
Dzień dobry. Nie widzę nowych (opłaconych) zamówień (w zakładce zamówienia), żadnych filtrów nie mam włączonych, przychodzi tylko powiadomienie o sprzedaży na pocztę. InPost też nie ma zaimportowanego zamówienia (np. nr zamówienia: 90aa6a00-6c56-11f0-a383-499b94b27100)
Podbijam. U mnie to samo.
Ten sam problem, po API zdaje się też nie widać tych zamówień.
Zamówienie:
b78ebb90-6c55-11f0-8bd6-733023cbf73e
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dla zamówień, które są widoczne nie są aktualizowane dane takie jak numer przesyłki czy status.
ja wczoraj kupiłam telefon na raty. Umowe kredytową dostałam, ale na allegro nie ma żadnej informacji o transakcji, na mailu też. Nie wiem nawet gdzie i jak to zgłosić.
U mnie dzisiaj to samo niestety. Kiedy naprawicie?
U mnie dzisiaj to samo, na mailu mam zamówienia, ale w Allegro ich nie widać.
Dzień dobry,
piszę, bo dostałam od Was maila z potwierdzeniem zakupu – klient niby zamówił i zapłacił, ale tego zamówienia w ogóle nie ma u mnie w panelu Allegro. Nie widzę go ani w zakładce „Zamówienia”, ani nigdzie indziej.
@HadShop podaj proszę numer tego zamówienia.
U nas to było: a3fa6a10-6c56-11f0-a174-01e87e763ba8
U nas było to samo, zamówienie widoczne było dopiero po około pół godziny
Dzień dobry,
czy ktoś z Was doświadcza dziś problemów z panelem sprzedawcy?
U nas występują dwa błędy:
Nie możemy oznaczyć przesyłek jako "wysłane" – opcja nie działa mimo poprawnie przygotowanych paczek.
Nie wyświetlają się nam nowe zamówienia w panelu, chociaż otrzymujemy powiadomienia mailowe, że takie zamówienia wpłynęły.
Zgłosiliśmy sprawę do Allegro, ale zastanawiam się, czy inni sprzedawcy też mają te same problemy.
Pozdrawiam
[aktualizacja 29.07.2025, 11:21] Problem nie powinien już występować. 😊
@HadShop, @MERCEDES-RELE, @Motoplus24 przepraszam za niedogodności. Występują aktualnie opóźnienia związane z przetwarzaniem danych dotyczących zamówień. Pracujemy już nad rozwiązaniem tego problemu, zamówienia powinny być widoczne w zakładce Zamówienia, z opóźnieniem.