anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Akceptacja załącznika 7C Regulaminu Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
Artikon
#7 Wielbiciel

Witam. Otrzymałem email o konieczności zaakceptowania załącznika 7C Regulaminu Allegro. Niestety w zakładce Środki i historia operacji mam tylko informacje: Allegro Finace Status - oczekuje na przeniesienie. I nic tam nie ma do zatwierdzenia - pusto.

oznacz moderatorów
84 ODPOWIEDZI 84
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ElizaHazelKarat Dziękuję bardzo. Wyjaśniamy to. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ElizaHazelKarat Proszę, zapoznaj się z oznaczonym rozwiązaniem. 

Wiktoria
oznacz moderatorów
ElizaHazelKarat
#7 Wielbiciel

Cały czas status w Allegro Finance jest: "Oczekuje na przeniesienie". Kiedy zostanie zmieniony?

202605181047.png

oznacz moderatorów
Zendormen
#8 Zapaleniec

W Aplikacji ,, Allegro Lokalnie " da sie zaakceptować  Załącznik 7C ✌️ , Natomiast w zwykłej aplikacji Allegro , oraz przez stronę internetową zrobić sie tego nie da bo mają bajzel , ale za to kase z prowizji od sprzedaży zdzierają  Chciwe Pyry Pie****e  jak pomylone😅🤧 , dzięki czemu Allegro opustoszało ze sprzedawców w ostatnich Latach👍

oznacz moderatorów
MiMary
Była Moderatorka Społeczności

Cześć, @Zendormen. Widzę, że otrzymałeś już od nas wiadomość mailową z potwierdzeniem otrzymania i zapisania Twojej zgody na Załącznik 7c. Czy potrzebujesz w czymś jeszcze pomocy? 

Marysia
oznacz moderatorów
Zendormen
#8 Zapaleniec

Dlaczego macie tak wysokie prowizje od sprzedaży 😅??? , wieku klijentów łączy sie ze mną na priv żeby sprzedać o 15% taniej po za systemem Allegro , dzięki czemu Tranzakcja zachodzi pomyślnie 👍

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Zendormen Na Twoim miejscu nie chwaiłabym się takimi działaniami, ponieważ są one niezgodne z naszym regulaminem. 

Wiktoria
oznacz moderatorów
Zendormen
#8 Zapaleniec

Ale już co drugi kupujący sam osobiście pyta sie o taką opcje sprzedaży 😅 ... Tak sie kończy Buracka pazerność 👎 Ilość sprzedających przez Allegro na przestrzeni ostatnich lat już tak spadła że jak sie szuka jakiejś rzeczy to wyświetlają sie wyniki jedynie kilku -Kulkunastu sprzedających , A nie kilkaset ofert jak to było jeszcze 10 - 15 lat temu.. Ale dla zrobienia ,, Wody z mózgu " podbijacie każdego znich po 10 razy  😅 , dzięki Czemu przestałem już sie nacinać na ten sztucznie wywoływany bajzel , Razem z ,, Zakopywaniem tańszych Ofert Osób które nie zapłaciły wcześniej Characzu za wypromowanie swojej oferty sprzedaży 😅 Wtedy dostajecie aż 20% od każdego przedmiotu😅?  

oznacz moderatorów
tatowski
#2 Obserwator

mam ten sam problem, brak możliwosci akceptacji załacznika 7c regulaminu, czy jesli widnieje info "oczekuje na przeniesienie" to czy moje konto już jest bezpieczne i nie stracę możliwość sprzedazy na allegro lokalnie?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tatowski 

Działam w Twoim temacie, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
olorsolo
#9 Pomysłodawca

Witam, czy możesz sprawdzić u mnie, mam takie komunikaty:

Przenieś swoje dane do Allegro Finance do 27 czerwca, aby kontynuować sprzedaż na Allegro Lokalnie i Allegro. Dowiedz się więcej »

Uzupełnij swoje dane, aby dalej sprzedawać. Sprawdź ..

Opera Zrzut ekranu_2026-06-22_183241_allegrolokalnie.pl.png

Opera Zrzut ekranu_2026-06-22_182720_allegro.pl.png

Status cały czas:  oczekuje na przeniesienie

Nic nie mogę zatwierdzić, brak odpowiednich przycisków.

oznacz moderatorów
olorsolo
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olorsolo 

Również działam w Twoim temacie, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
olorsolo
#9 Pomysłodawca

Dobra robota, dziękuję za załatwienie sprawy.

Opera Zrzut ekranu_2026-06-23_172102_allegro.pl.png

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tatowski 

Otrzymałem informację, że dostaliśmy już Twoją zgodę. Po swojej stronie nic nie musisz już robić.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
ABOVO11
#9 Pomysłodawca

Dostałam informację, że do 26 czy 27 czerwca mam przesłać skany dokumentów. Jeżeli tego nie zrobię zablokowana zostanie sprzedaż. Dokumenty wysyłałam rok/dwa lata temu, konto mam zweryfikowane. Żądają dokumentów do Przelewów 24. 
Allegro ma te dokument, @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ y więc po co ponownie ? . To jest narażanie klientów na wycieki.
@_HolaOla_  @Syrena_zT   @RaBarbar_ka 

oznacz moderatorów
MiMary

Cześć, @ABOVO11. Wszystkie informacje na temat ponownej weryfikacji danych, wraz z podstawą prawną, znajdziesz w tym artykule. Zapewniam, że to standardowa procedura, a Twoje dane są bezpieczne. 

Marysia
oznacz moderatorów
ABOVO11
#9 Pomysłodawca

W informacjach czytam : "W najbliższym czasie możemy poprosić Cię o wyrażenie zgody na przeniesienie danych do Allegro Finance " 
Gdzie mogę wyrazić zgodę na przeniesienie danych do Allegro Finanse ?

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ABOVO11 zgodę możesz wyrazić przez akceptację Załącznika 7C Regulaminu. Zrobisz to w zakładce "Ustawienia wypłat" lub "Środki i historia operacji", zaznaczając pole "Akceptuję załącznik 7c regulaminu Allegro" , a następnie klikając zapisz. Po tym wysyłamy maila z potwierdzeniem akceptacji Załącznika 7C Regulaminu.

Jeśli w zakładce Ustawienia wypłat, widzisz status "oczekuje na przeniesienie" - oznacza to, że już zaakceptowałeś załącznik do regulaminu i pozostaje zaczekać, aż zaktualizujemy status na "Aktywny". 

Sandra
oznacz moderatorów
ABOVO11
#9 Pomysłodawca

W zakładce Ustawienia wypłat mam:

Allegro Finance

Status

Oczekuje na przeniesienie 

Nie widzę pola "Akceptuję załącznik 7c regulaminu Allegro" , 
Nie otrzmałam maila maila z potwierdzeniem akceptacji Załącznika 7C Regulaminu. 
Proszę o sprawdzenie konta i pomoc co dalej.
oznacz moderatorów