Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jest godzina 9, ja już mam dwa pytania od kupujących dlaczego ich paczka jest opóźniona, w statusach widnieje "Przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem" - co się dzieje? Obie paczki Allegro One nadane na czas.
A001MIGR52
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Health___Beauty Jak zwykle: zawaliło Allegro, a tłumaczyć się musi sprzedawca.
Niestety, musisz im grzecznie wytłumaczyć, że Ty nadałaś prawidłowo, a z pytaniami niech się zwrócą na infolinię Allegro Delivery
@SpeedyGonzalezz tyle to ja wiem. Pytanie co się dzieje i dlaczego Allegro pokazuje klientom opóźnienia (mam screeny od kupujących) mimo iż paczki są z weekendu więc powinny być dostarczone dziś, jest jeszcze dużo czasu. Jeśli to jakaś większa awaria to chyba wypadałoby o tym poinformować i sprzedawców, i kupujących.
@Health___Beauty Przepraszam za powstałe niedogodności. Możliwe opóźnienie, jest spowodowane problemami operacyjnymi, i pracujemy nad tym, aby jak najszybciej dostarczyć wszystkie przesyłki.
Pracujcie, bo kupujący jak zwykle wykazują sie „zrozumieniem”
@Health___Beauty Hmmm, to może im napisz, że możliwe opóźnienie, jest spowodowane problemami operacyjnymi, i pracujemy nad tym, aby jak najszybciej dostarczyć wszystkie przesyłki 😂
Bo to klijent. Z nimi zawsze są problemy. Z klientami jest zazwyczaj mniej trudności 🙂
niestety z „klijentami” tak bywa
@Health___Beauty Wyjątkowo tępa 🐄
Napisz klientce, że zgodnie z § 1 ust. 2 zdanie 16, Regulaminu usługi Allegro One, gwarantowany termin doręczenia wynosi 3 dni robocze. Jednocześnie zgodnie z § 13 ust. 7 pkt 2 opóźnienie w doręczeniu, to niedoręczenie przesyłki w terminie gwarantowanym.
Przesyłka o została nadana w dniu 10 lutego i przewoźnik gwarantuje dostawę do 13 lutego. Na terminy wskazywane przez Allegro nie masz żadnego wpływu.
@pecela Na pewno taka odpowiedź spotka się z pełnym zrozumieniem tej osoby 😂
@pecela Szkoda mi czasu na korespondencję z tą panią. Ona kupowała inne rzeczy które też miały dziś przyjść i przyszły więc jak ta nie przyszła to jest wina sprzedawcy, no bo kogo? Co z tego że sprzedawca nadał paczkę w sobotę choć miał czas do poniedziałku. Ona kupiła, bo paczka miała być dziś, nie ma więc sprzedawca jest zły. Normalny człowiek jak widzi w śledzeniu, że paczka została nadana to rozumie że sprzedawca sam jej na plecach nie niesie tylko powierzył ją dostawcy, na pracę którego nie ma wpływu. Ale tu jest Allegro 😶
Tylko że tu nie ma ani winy sprzedawcy, ani przewoźnika (przynajmniej na razie). Sprzedawca nadał paczkę, a przewoźnik ją dostarczyć w terminie trzech dni roboczych. Niestety Allegro podając termin dostawy, nie uwzględnia regulaminów przewoźników odnośnie terminów dostawy. A wystarczyłoby w terminie dostawy podać np. "dostawa pomiędzy 11 a 13 lutego", a dla przesyłek bez terminu gwarantowanego "dostawa po 11 lutego" lub "dostawa od 11 lutego".
@pecela Ty to wiesz, ja to wiem ale kupujący wiedzą swoje. Ona widziała "dostawa 11.02" i kropka. A że coś tam było gdzieś na dole małym druczkiem napisane, że to przewidywane, że przez Allegro, to kto by to wszystko czytał? A regulamin przewoźnika? Kogo to interesuje, było napisane "dostawa 11.02" to ma być 11.02.
@TomBanknoter ma śledzenie przesyłki - wysłałam link. Widzi, że paczka została nadana w sobotę 8.02 - ale to oczywiście opóźnienie z winy sprzedawcy.
@Health___Beauty Poza tym 11.02. dopiero się zaczął (klijent napisał wszak o 9.45 rano), nie byłoby pewnie sprawy, gdyby nie durnowaty status, który niczego nie tłumaczy i tylko wprowadza zamieszanie.
@Health___Beauty przypomniało mi się że też miałem taką sytuację z OneBox - na statusie informacja o opóźnieniu, a finalnie przesyłka znalazła się w automacie tego dnia co powinna pod wieczór.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
wykluczycie mi tę ocenę z jakości?
@Health___Beauty To jest jakaś paranoja. O ile pamiętam, to terminowość dostawy dawno miała nie podlegać ocenie. Komentarz nadaje się nie tylko do wykluczenia, ale do usunięcia
@Health___Beauty Proszę, podaj numer zamówienia, którego to dotyczy.