Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Polityka Allegro dotycząca pobierania prowizji i rozliczeń to jakaś kpina.
Klient ( firma z Czech ) dokonał zakupu towaru jako, że firma zarejestrowana jako płatnik VAT zakup z wysyłką do Czech - zwróciliśmy kwotę podatku VAT (23% )
Zwróciłem się do Allegro o zwrot prowizji od zwracanej kwoty i otrzymuję odpowiedź :
"Dzień dobry,
Rabat przyznawany jest w przypadku, gdy klient rezygnuje z zamówienia. W przypadku sfinalizowanej transakcji i częściowego zwrotu środków nie mamy możliwości przyznania rabatu transakcyjnego.
Pozdrawiam
// Jakub [edycja]
Zespół Allegro "
Druga sprawa do otrzymania środków :
Klient płaci w koronach - podałem numer do konta wielowalutowego Revolut, też oczywiście nie mogę wypłacić srodków , bo Allegro musi jeszcze raz zarobić na przewalutowywaniu.
Mam prawo otrzymać środki na rachunek jaki wskazuje, a nie jaki Allegro sobie wymysliło w psedło-regulaminie.
Sprawę skierują do UOKIK jeśli takie działania na szkodę przedsiebiorców będą praktykowane.
@ARTURSSS rozumiem, że jesteś niezadowolony z decyzji, jednak działania Doradcy były prawidłowe.
Jeśli chodzi o wypłaty, to wypłaty w koronach czeskich bez przewalutowania można wypłacać tylko na konto z czeskim IBANem. Konto w Revolucie ma opcję wielowalutową, ale i tak, aby wypłacić środki, konieczne jest skorzystanie z konwertera walut.