anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awizo One Fulfillment by Allegro "Oczekiwanie na dostarczanie"

MAMY ROZWIĄZANIE!
WArrior221
#10 Popularyzator

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Piszę ten temat ponieważ wciąż mam problem, że moje niektóre Awiza są w statusie "Oczekiwanie na dostarczenie" już prawie miesiąc pomimo dostarczenia paczki praktycznie na kolejny dzień roboczy, wielokrotnie próbuje się skontaktować z pracownikami to każdy olewa sprawę, nie ma żadnego kontaktu i pomocy ze strony magazynu a coraz więcej paczek nie jest przyjętych do tego nowe Awiza, są dostarczone przez inpost przez nawet tydzień.

Status zmienia się z dostarczona na przyjęto w Przyjęta w Centrum Logistycznym i tak w kółko, nie wiem nawet czy zostały dostarczone czy nie. Tylko z paczkami na adres magazynu jest taki problem, wcześniej go nie było i z paczkami do klientów taki problem nie występował. 

Rozumiem, że zdarzają się przeciążenia i opóźnienia, ale niektóre Awiza są znacznie powyżej 5 dni od dostarczenia w tym samym statusie i nieakceptowany jest fakt braku kontaktu oraz zgłoszenia tego. 

Sklep nr1:

Numer awiza
A-260420-0000260
Numer listu przewozowego
A004BB9PG3
Przewidywana data dostawy
22 kwi 2026

Numer awiza
A-260429-0000151

Przesyłka kurierem

30 kwi 2026

Firma kurierska
InPost

Kraj wysyłki
Polska

Numer listu przewozowego
620999688105825403642681

Numer awiza
A-260430-0000161

Sposób dostawy
Przesyłka kurierem

5 maj 2026

Firma kurierska
InPost

Kraj wysyłki
Polska

Numer listu przewozowego
520000019405825069503334

Numer awiza
A-260423-0000161

Sposób dostawy
Przesyłka kurierem

24 kwi 2026

Firma kurierska
Allegro

Kraj wysyłki
Polska

Numer listu przewozowego
AD029A39L5

Sklep nr2:

Numer awiza
A-260415-0000103
Status awiza
Oczekiwanie na dostarczenie

Sposób dostawy

Przesyłka kurierem
16 kwi 2026
Firma kurierska
Allegro

Numer listu przewozowego
A0049UV5V2
Numer awiza
A-260504-0000029

Sposób dostawy
Przesyłka kurierem
6 maj 2026

Firma kurierska
InPost

Numer listu przewozowego
520000019405825069609800

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @WArrior221, przekazałem sprawę każdego awizo, które wymieniłeś do odpowiedniego działu. Wrócę do tego wątku, gdy otrzymam od niego odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Dzięki, apropo inpostu kilku przesyłek co od kilku dni do prawie dwóch tyogodni ciągle zmieniały status, podpobno dziś 3 z nich ostatecznie zostały dostarczone, tak mi potwierdził ktoś na infolinii, lecz nie jestem w stanie tego zweryfikować w żaden sposób, bo w programie apaczka widnieją wszystkie jako dostarczone z datą pierwszego status "dostarczono" a te statusy zmieniały się wielokrotnie, ale tutaj akurat pewnie wina przewoźnika, chociaż pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, ale najgorszę, jak pisałem brak jakiegokolwiek kontaktu. 

Dziwne, że tylko przesyłki do magazynu allegro w ten sposób zawierają błędy i to wszystkie 3 inpost które wymianiłem, nie miałem nigdy takiego problemu, na inforlinii też nie potrafił wyjaśnić dlaczego tak się stało. 

oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Proszę również o wysłanie danych (mail i numer telefonu) jaki podawać przy wysyłce towarów do allegro Fulfillment, ponieważ w tym momencie inpost kontaktuje się ze mną żebym to ja potwierdził czy odebrałem paczki, bo nie mając tych danych zmuszony byłem podać swoje i ciągle odbijacie piłeczkę do przewoźnika, a przewoźnik potrzebuje danych odbiorcy w tym momencie kolejny raz paczki zmieniły status. 

4 paczki inpost i 2 allegro nadal nie zostały przyjęte, o dziwo chodzi tylko i wyłącznie o paczki na adres waszego magazynu, więc coś jest nie tak po waszej stronie ale oczywiście uzyskać jakiekolwiek informacje graniczy z cudem bo od wielu tygodni każdy pracownik odpowiada "konsultuje" lub "przekazuje" sprawę 

oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WArrior221 poprosiłam o wskazanie danych i kontakt z Tobą przez zespół zajmujący się allegro Fulfillment. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Dziękuje i wklejam kolejną odpowiedź od przewoźnika inpost 
WhatsApp Image 2026-05-12 at 15.05.51.jpeg

Paczki wysyłam regularnie dziś kolejną ale proszę się dowiedzieć jak zapobiec takim sytuacją w przyszłości, staram się starannie pakować (Żadna paczka jeszcze nie uszkodziła się) oraz oznaczać i wpisywać na etykietę nawet numer sklepu i Awizo a mimo to taki problem powtarza się. 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@WArrior221 W dalszym ciągu konsultujemy tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Bardzo dziękuje, coś chyba poskutkowało bo dziś nagle wszystkie opóźnione awiza z inpost zmieniły się na "w trakcie przyjęcia" mimo iż mają różne statusy same paczki nadal, jednak te, które najdłużej są nie przyjęte to dwie wskazane przesyłki kuriera allegro, tutaj testowo wysłałem paczki bez oznaczenia od producenta i właśnie te dwie z nich są nieprzyjęte pomimo, że dotarły od razu. Po tej sytuacji wysyłam już wszystko od siebie z oznaczeniem. 

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WArrior221

To nie są awiza wystawione przez przewoźnika. 

A samo awizo ma kilka znaczeń. Poza zawiadomieniem o przesyłce, jest to także umówieni się na wizytę. W tym przypadku będzie to awizacja po stronie magazynu, czyli, że czekają na towar (rezerwacja miejsca w magazynie na twój towar).

W ten sposób magazyn potwierdził, że jest gotowy na przyjęcie twojego towaru.

oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Może trochę haotycznie napisałem bo nie chce mi się już poświęcać ciągle na to czasu i kolejny raz pisać, wiem co to jest Awizo i nie w tym jest problem tylko w tym że część paczek jest dostarczona i nie przyjęta od nawet miesiaca, a część zmiania status co1-3 dni z dostarczono na przyjęto w oddziale i tylko w tych wysłanych do magazynu allegro 

oznacz moderatorów
WArrior221
#10 Popularyzator

Sprawa wyjaśniona, dziękuje wszystkim zaangażowanym za pomoc 

oznacz moderatorów