Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, przeglądając wystawione oferty, natknąłem się na liczbę 0 przy ilości sprzedanych sztuk przy wielu produktach, przy niektórych nawet liczba sprzedanych sztuk nie zgadza się z ilością zamówień. Przykładowo liczba sprzedanych jest 0 a zamówień 20, albo liczba wynosi 4 a zamówień jest 10. Proszę o pomoc. Pozdrawiamy, Astra Digital. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AstraDigital możesz proszę podać przykładowe numery ofert, dla których widzisz błąd?
16685893805, 16679046120, 16466067122, 16901614739 to są przykładowe, ale myślę że może być więcej takich ofert
W programie ERP WAPRO MAG odpowiadający za procesy i dokumenty magazynowania ilości się zgadzają z tym co jest na aukcji, natomiast jeśli chodzi o zamówienia, to nie są one adekwatne do ilości sprzedaży w ofercie
@AstraDigital dziękuję za numery ofert, weryfikuję problem. 🙂
Dziękuję za odpowiedź, czekamy na dalsze informacje. Pozdrawiamy, Astra Digital
@AstraDigital potrzebuję dodatkowych informacji tj. o który dokładnie raport chodzi, za jaki okres czasu był generowany i jakie dodatkowe parametry zostały ustawione?
Tzn raporty są generowane co miesiąc. Nie wiem za bardzo jaki to ma wpływ i jakie parametry chodzi.
@AstraDigital czy możesz proszę załączyć tutaj raport lub przesłać go na adres spolecznosc@allegro.pl?
Chodzi o raport z ostatnich 30 dni?
@AstraDigital gdzie dokładnie widzisz rozbieżność między ilością sprzedanych sztuk, a sprzedażą? Czy pobierasz raport, jeśli tak to, w kórym miejscu?
Natknąłem się na oferty, w których widziałem że liczba sprzedanych sztuk to 0, coś mi nie pasowało więc spojrzałem w zakładkę zamówienia i tam zauważyłem, że nie gra ilość zamówień z ilością sprzedanych sztuk. Czy to jest problem techniczny ze strony allegro? Raport generuje co miesiąc zawsze na początku kolejnego miesiąca.
Dodam, że raporty są generowane wg dni
@AstraDigital czy masz na myśli liczbę sprzedanych sztuk widoczną na Allegro? Jeśli tak, to wyświetlamy tam informację ile osób dokonało zakupu w konrentej ofercie w ciągu ostatnich 30 dni. Dla przykładowych ofert 16685893805 (ostatnie zamówienie jest z 24 lipca, więc nie jest widoczne), 16466067122 (w ciągu ostatnich 30 dni, trzy osoby kupiły w tej ofercie). W zakładce Mój asortyment, również jest widoczna ilość sprzedanych sztuk z ostatnich 30 dni - czy w momencie jak sprawdzasz zamówienia, to sprawdzasz ostatnie 30 dni?
Czyli dane po miesiącu się resetują i wychodzą na 0 wraz z kolejnym miesiącem?
@AstraDigital tak dokładnie 😉 resetuje się co 30 dni
Super, dziękuje bardzo za odpowiedź i wyjaśnienie sytuacji. Pozdrawiamy, Astra Digital