Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
I jak sama nazwa wskazuje, wrzucamy w tym wątku wszelkie zaobserwowane bugi i niedoróbki. Powtarzam - błędy. Nie żalimy się tu, jakie to Allegro jest be, podajemy prostą i jasną informację, co nie bangla.
@DarkStoorM Żebym chociaż wiedział jak to fachowo nazywa się po angielsku, to wiedziałbym czego szukać.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie działa dzwonek. Dawniej dzwonił zawsze, gdy pojawił się nowy post w wątku, w którym braliśmy udział. Teraz dzwonek dzwoni tylko w niektórych przypadkach, czyli zawsze wtedy, gdy ktoś zaadresuje do nas odpowiedź lub gdy pojawi się nowy post, ale tylko w niektórych wątkach, nie we wszystkich, jak dawniej. Podejrzewam, że to jednak nie jest błąd, tylko celowe działanie, aby wątki kontrowersyjne, zwykle niewygodne dla Allegro nie były kontynuowane, przeciągane i podnoszone.
Nie dzwoni dzwonek jeśli pojawi się nowy post w wątku, w którym się wypowiedzieliśmy, ale już wiem, że to celowe działanie, zdecydowana zmiana na gorsze. Dowodem jest to, że dzwonek dzwoni w takich przypadkach tylko przy starych wątkach, sprzed tej zmiany, która wydawała się być błędem, a jednak błędem nie jest. Piszemy post, ktoś nas o coś dopyta bez wywołania po nicku i nic tego - nie ma powiadomienia.
@_HolaOla_ A propos obrazków - dlaczego z profili użytkowników wyparowały galerie (czy jak to tam się nazywało)? Amba fatima, były (pod boxem "Publiczne statystyki") i nima. Co znowu kombinujecie?😏
@Knowhere Galeria została usunięta celowo. Dzięki temu rozwiązaniu osoby postronne nie widzą dodanych przez danego użytkownika zdjęć.
@nat_not No chyba po to właśnie w galerii są podkatalogi "publiczne" oraz "ukryte", nieprawdaż? Jak czegoś nie chce się pokazywać publicznie, to wrzuca się to do tego drugiego.
Poza tym co to za problem wejść w czyjąś galerię (na ten przykład Twoją)?🤔
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/media/gallerypage/user-id/18/tab/albums
PS Dobrze wiem, że usunęliście to celowo (choć IMHO powód tego jest nieco inny niż ten, który podałaś).
@msniezek No i coś popsuło się po tym dzisiejszym blackoucie forum. Mam ustawiony układ liniowy (najpierw najstarsze), pojawia się nowy post w wątku, klikam w niego (w sensie w wątek) i wywala mnie np. na stronę nr 8 (z kilkunastu ogólnie), do posta sprzed kilku godzin...
@_HolaOla_, powód tego pierwszego jest jaki? 😕
@_HolaOla_ Pisałem o dwóch istotnych kwestiach tutaj https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/b%C5%82%C4%99dy-allegro-gadane/m-p/66983/h... (niestety odpowiedziałaś tylko na PS) oraz tutaj https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/b%C5%82%C4%99dy-allegro-gadane/m-p/68383/h... (ten sam błąd zauważyłem na AL w momencie kliknięcia w przycisk "rozwiń" w sekcji "więcej informacji").
Powyższe posty pozostały jakby niezauważone. Odniesiesz się do nich?
TRUDNO JEST USTALIĆ PRZYCZYNĘ AMATOROM, PROFESJONALIŚCI USTALILI BY JĄ W 10 MINUT, TYM BARDZIEJ, ŻE PRZEZ WIELE MIESIĘCY DZWONEK DZIAŁAŁ.
TAK SAMO MAŁPA, WYBIERAM JĄ OD PÓŁ ROKU I ZAWSZE DZIAŁAŁA, OD KILKU TYGODNI NIE DZIAŁA ZA KAŻDYM RAZEM. NIE TRZEBA POZAZIEMSKIEJ CYWILIZACJI DO ROZWIĄZANIA TAK PROSTYCH PROBLEMÓW.
@xyz96 Słusznie!!
Zupełnie analogicznie, amator nie zwraca uwagi czy pisze małymi czy dużymi literami. Wszystko mu jedno
Może poproś specjalistów z Allegro żeby pokazali Ci który klawisz to CapsLock
@br., eee.. anALFABETA nie wie? chyba, że najprostsze rzeczy są najbardziej skomplikowane dla myśliwych 😄
@br. Ja piszę dużymi wtedy, kiedy chcę pisać dużymi. Masz rację, specjaliści z Allegro lokalizację tego klawisza z pewnością by mi wskazali, ale forum naprawić nie potrafią.
Nagle wylogowuje z AG i przez dłuższy czas nie można się zalogować. Wczoraj zdarzyło się to dwa razy, dziś dzieje się tak co chwilę. Sprawdzone na dwóch przeglądarkach.
Ostatnią godzinkę usiłowałem się zalogować do Gadane. Wciąż uparty komunikat o ciasteczkach, przy kliku w "ok" wywalało błąd o niezgodnoścu kuponu autoryzacji i drugi - o braku javascript. Javascript mam wbudowany w chromeos, jakby kto pytał. Na sztywno 😉 I dalej - nie da się wgrać zdjęcia, próbowałem w pnf i jpg - info - "permission denied".
edit - okazało się, że mnie - a jakże - wylogowało... edit 2 - nie wchodzą pliki z jpg, jest info o złym typie pliku
Mi to się wczoraj wydawało, że tylko ja tak mam i że to ban za to, że lwa się czepiam 🙂 No bo trochę się czepiam 🙂
@xyz96 To ja nie chcę wiedzieć, jak to jest, jak się czepiasz bardzo... 😛
@Vryko I nie chciej się przekonać 🙂 Pożałujesz 🙂
No bo trochę się czepiam
😊 wzruszyłam się 🙂 dzięki temu wpisowi na Gadane czuć już świąteczną atmosferę 🎄
@Vryko rzeczywiście występują takie problemy - razem z dostawcą próbujemy od wczoraj zidentyfikować ich źródło (dotykają tylko niektórych korzystających z Gadane, inni korzystają bez przeszkód)... Wybacz.