Witam. Nałożona została na mnie blokada konta. Cała sytuacja klient kupuje towar z Waszą dostawą allegro delivery - orlen paczka. Orlen paczka nie dostarcza zamówienia - są trudności, klient informuje mnie o tym, ja zgłaszam Wam allegro ten fakt, dzisiaj zastaje zablokowane konto na allegro za brak odpowiedzi w dyskusji.
Czy Państwa działania są adekwatne do tego co się tutaj stało? Naprawdę nie jest dla mnie problem zwrócić to około 100zł za zaginioną w dostawie allegro delivery paczkę. Ale czy Państwa są adekwatne? Każdego miesiąca opłacam wystawiane przez Państwa faktury na kwoty kilkunastu - kilkudziesięciu tysięcy złotych a Państwo w tej sytuacji blokują mi konto narażając na poważne straty finansowe. Proszę o wyjaśnienie oraz odblokowanie konta - kupujący już otrzymał zwrot a ja otrzymałem blokadę na kolejne oferty.
Czy ktoś wogóle czyta te dyskusje orlen gubi paczkę ja was o tym informuje wy szukacie tej paczki bezskutecznie po czym ja dostaje blokade sprzedaży, czyli jeżeli gdybym odpisywał bardzo mi przykro mam nadzieje ze paczka sie znajdzie to by bylo ok?
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
A odpisywałeś w dyskusji?
tak sam zglosilem do allegro ze klient nie otrzymal paczki po czym byly wypowiedzi allegro - klient ze trwaja poszukiwania itp to ja juz nic nie odpisywalem bo nie mialem nic do dodania w tym temacie i coz blokada konta.
oraz dodawanie w dyskusji z klientem przez allegro tekstow cytuje "Na konto sprzedającego nałożyłam ograniczenia z powodu braku wypowiedzi w dyskusji." Jest moim zdaniem nie na miejscu
@wetPL rozumiem Twój punkt widzenia, jednak sprzedający zgodnie z regulaminem musi wypowidać się w dyskusji w ciągu 24h w dni robocze. Podstawą nałożenia takiego ograniczenia są art. 2.12. i 8.4. Regulaminu Allegro.
Odpowiadając na Twoje pytanie, tak, byłoby ok, gdybyś napisał to, co zaproponowałeś.
Widzę, że w wiadomości e-mail (nr sprawy 61297409) otrzymałeś informację, że ograniczenie zostanie zdjęte po 3 dniach, nie mam możliwości przyspieszenia tego działania.