Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
mam nietypową sytuację i liczę na Waszą pomoc 🙏
Kupujący zgłosił problem przez Allegro 21 maja 2025 o godz. 13:29.
24 maja 2025 o godz. 17:01 – mimo że nie miałem obowiązku już odpowiada rozpatrzyłem sprawę pozytywnie.
Klient podał mi w wiadomości numer rachunku bankowego, nie odpisałem na tę wiadomość bo nie widziałem już obowiązku, 24 maja odpisałem że przyjmę od niego zwrot.
Teraz Allegro nałożyło mi blokadę sprzedaży za brak odpowiedzi na wiadomość klienta (choć sprawę i tak załatwiłem).
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
:strzałka_w_prawo: Gdzie mogę to zgłosić?
:strzałka_w_prawo: Czy można się odwołać i wyjaśnić sytuację?
@planeta_kabli Regulamin stanowi, że w dyskusji musisz odpowiadać na każdą wiadomość od kupującego.
Twoja wiadomość musi być zawsze ostatnia - niezależnie od tego czego dotyczy wpis kupującego.
Cześć, @planeta_kabli. Blokadę za brak odpowiedzi w Dyskusji możemy nałożyć w każdym momencie jej trwania, ponieważ jako sprzedający jesteś zobowiązany udzielić odpowiedzi w ciągu 24h na wiadomości kupującego. Szczegóły znajdziesz tutaj.
Ograniczenie zostanie automatycznie zdjęte po upływie 3 dni.
Ale ja udzieliłem odpowiedzi…..
@planeta_kabli
"Klient podał mi w wiadomości numer rachunku bankowego, nie odpisałem na tę wiadomość [...]"
W dyskusji zgodnie z regulaminem masz obowiązek odpowiadać na każdą wiadomość kupującego niezależnie od tego czego ona dotyczy.
Twój wpis musi być zawsze ostatni.
Absurdalne ale tak stanowi regulamin który zaakceptowałeś.
Po co czas tracić... Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją otrzymaną w e-mailu, która mówi jasno: "
Automatycznie zdejmiemy ograniczenie z Twojego konta po 3 dniach. Nie zrobimy tego wcześniej, dlatego nie musisz kontaktować się z nami w tej sprawie." 🙂